Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by 27101997 on Σάβ, 08/18/2012 - 01:16
Θα ήθελα την βοήθεια όσων πραγματικά γνωρίζουν σχετικά με την απορία που θα θέσω. Εκτελών χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, δεχθηκα επώνυμη τηλεφωνική καταγγελία από ιδιοκτήτη νυχτερινού κεντρου την 03:40 ωρα (πέρνει καθε μερα τηλεφωνο), σχετικά με την παραβίαση του ωραρίου μουσικών οργάνων, από άλλα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής. Συγκεκριμένα μου ειπε τα εξής: " Είμαι ο τάδε και πέρνω τηλέφωνο για την παραβιαση ωραριου μουσικων οργανων απο τα νυχτερινά μαγαζιά" . Σε ερώτησή μου να διευκρινήσει και να ονομασει τα μαγαζιά που θέλει να καταγγείλει, μου απάνταει ως εξής : " Να βγείτε έξω και να ελεγξετε ολα τα μαγαζιά που ειναι ανοιχτα τωρα". Τα μαγαζιά που ηταν ανοιχτα εκεινη την βραδιά ήταν 4 και θετω το εξής ερωτημα, δεδομένου ότι για να ελεχθουν τα 4 κατ/τα χρειαστηκε να απασχοληθει η περιπολια 1 ωρα και ως εκ τουτου να διακοπεί η περιπολία. Ποιες ειναι οι προβλεπόμενες ενεργειες απο τον αξ.υπ. στην προκειμενη περιπτωση βαση των ισχύουσων διατάξεων?
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 08/20/2012 - 00:12 Μόνιμος σύνδεσμος

Αρχικά σου αναφέρουμε ότι τα καθήκοντα του Αξ.Υπ. περιγράφονται στο άρθρο 60 του Π.Δ.141/1991, αλλά και τα καθήκοντα του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος στο άρθρο 25 του ιδίου Π.Δ. εντός των οποίων είναι και η διάθεση προσωπικού και μέσων για τον έλεγχο της λειτουργίας των δημόσιων κέντρων, καταστημάτων κ.λ.π.
Ο καταγγέλλων λες ότι παίρνει τηλέφωνο κάθε μέρα, άρα το πρόβλημα της παραβίασης ωραρίου μουσικών οργάνων είναι μόνιμο και καθημερινό. Προφανώς θα είναι και σε γνώση του διοικητή σου που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να έχει λάβει τα μέτρα του για την πάταξη του φαινομένου τη στιγμή που στη περιοχή του υπάρχει επαγγελματικός ανταγωνισμός, με συνεχείς ελέγχους με το συνεργείο ηχομετρήσεων της Α.Δ.
Από αυτά που γράφεις αφήνεται να εννοηθεί οτι η περιπολία σου είναι η μοναδική που υπάρχει έξω στην περιοχή σου και αν απασχοληθεί για τον έλεγχο των καταστημάτων έστω και για -1- ώρα θα μείνει η περιοχή σου ακάλυπτη (αν εννοείς κάτι διαφορετικό-πες το).
Η περιπολία σύμφωνα με το άρθρο 76 του Π.Δ.141/1991 μπορεί να έχει γενική αποστολή , που περιλαμβάνει την τήρηση της ασφάλειας και τάξης στην περιοχή, είτε ειδική αναφερόμενη στην εκτέλεση συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αν η αποστολή της είναι γενική τότε θα την απασχολήσεις. Αν η αποστολή της είναι ειδική θα ενημερώσεις τον διοικητή σου για να εγκρίνει την διακοπή της αποστολή της.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της υπηρεσία σου με περιπολία όμορης περιοχής , ώστε να καλυφθεί η αστυνόμευση της περιοχής σου.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι ο καταγγέλλων μπορεί να γνωρίζει ότι υπάρχει μια και μόνο περιπολία στην περιοχή, οπότε αν απασχοληθεί αυτή με τον έλεγχο τον καταστημάτων τότε η περιοχή θα είναι ακάλυπτη και μπορεί να έχει ήδη σχεδιάσει κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα κατά την ώρα του ελέγχου των καταστημάτων.

Υποβλήθηκε από 27101997. Ημερομηνία: Δευ, 08/20/2012 - 00:43 Μόνιμος σύνδεσμος

Καταρχήν σ ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και ουσιώδη απαντησή σου. Εν συνεχεία θα ήθελα να διευκρινήσω καποια θέματα. Η υπηρεσία που είμαι ειναι στην επαρχία και προκειται για μεικτο Α.Τ. , ως εκ τουτου η περιπολία ειναι γενικών καθηκοντων. Επίσης δυνατότητα κάλυψης του τομέα από όμορη υπηρεσία δεν υπάρχει, διότι τα γειτονικά Α.Τ. απέχουν 30 λεπτα και εχουν και αυτα μία περιπολία. Να προσθέσω ότι πολύ συχνα το πλήρωμα του περιπολικού αποτελειται μόνο από τον οδηγο. Έχω διαβασει τα καθηκοντα του ΑΞ/ΥΠ (αυτό μου υπέδειξε και ο διοικητης μου!!!) πλήν ομως για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο, οποτε καταλαβαίνω ότι θα κριθώ εκ του αποτελέσματος για το αν επραξα σωστα ή όχι, "πετώντας το μπαλάκι" στους ΑΞ/ΥΠ ο διοικητης, αποφευγωντας να δόσει κατευθύνσεις και αν μη τι άλλο να προστατευσει το προσωπικό του από την αυθαδεια και το θρασος του καθενός. Αρρωστημένες υπηρεσιακές καταστάσεις της επαρχίας, συγκρίνοντας με τα 10 χρονια που υπηρετησα στην Αθηνα, όπου πάνω απ'ολα ήταν ο συναδελφος ανεξαρτητου βαθμού! Συγνωμη που μακρυγόρησα και παλι ευχαριστω πολυ. Καλές υπηρεσίες σε ολους μας και υγεια!

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 08/20/2012 - 01:06 Μόνιμος σύνδεσμος

Όπως σου προανέφερα στα καθήκοντα του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος στο άρθρο 25 του Π.Δ.141/1991 είναι και η διάθεση προσωπικού και μέσων για τον έλεγχο της λειτουργίας των δημόσιων κέντρων, καταστημάτων κ.λ.π. και όχι στα καθήκοντα του Αξ.Υπ.
Να απευθυνθείς έστω και ανώνυμα στον Συνδικαλιστικό σου φορέα.

Υποβλήθηκε από giorgos516. Ημερομηνία: Δευ, 08/20/2012 - 19:15 Μόνιμος σύνδεσμος

Aπο την στιγμη που δεν κανει ουσιαστικη καταγγελια για συγκεκριμενο μαγαζι Δεν εισαι υποχρεωμενος να πας Αντιθετα διαπρατει αυτος αδικημα για παραβ αρθ 416 ΠΚ

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τρί, 08/21/2012 - 00:17 Μόνιμος σύνδεσμος

Όχι δεν νομίζω ότι είναι η σωστή αντιμετώπιση.

[info]Άρθρο 416 Π.Κ.
Πρόκληση ανησυχίας
Όποιος με πρόθεση προκαλεί ανησυχία σε άλλο ή κινητοποιεί την αρχή ή την ένοπλη δύναμη ζητώντας ψευδώς βοήθεια ή χρησιμοποιώντας ατόπως σήματα κινδύνου ή με ψευδείς δεισιδαιμονικές ανακοινώσεις ή φήμες τιμωρείται με κράτηση ή με πρόστιμο αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.[/info]

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι διαπιστωμένο και θέλει διαφορετικό χειρισμό με ευθύνη του διοικητή.
Συνεργασία με αρχές και φορείς και αυστηρούς ελέγχους για αποκατάσταση της νομιμότητας.

Υποβλήθηκε από tgiannist. Ημερομηνία: Τρί, 08/21/2012 - 19:22 Μόνιμος σύνδεσμος

Στην επαρχια διακοπτεις -φανταζομαι- για πλακα μια περιπολια. Αντε καντο στην Αττικη που για να το πετυχεις πρεπει να παρεις εγκριση απο διοικητη, αστυν. δ/νση και κ.α.δ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis