Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by abcdabcd on Δευ, 05/20/2013 - 19:54
Καλησπέρα σε όλους. Μας καταγγέλλει πολίτης ότι στην πολυκατοικία που διαμένει (διαμέρισμα στον 3ο όροφο), ο ένοικος που βρίσκεται στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου, ακριβώς από πάνω του δηλαδή, καθημερινά τινάζει το τραπεζομάντηλο και βρίσκει θρύμματα ψωμιού(μερικές φορές και ολόκληρα κομμάτια ψωμιού, ακόμη και φέτες ολόκληρες ορισμένες φορές) και υπολείμματα φαγητού στο μπαλκόνι του. Του έχει κάνει παρατήρηση, αλλά αυτός δεν συμμορφώνεται και το καταγγέλλει σ' εμάς. Διαπράττεται κάποιο ποινικό αδίκημα ή όχι; ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας;
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Δευ, 05/20/2013 - 20:19 Μόνιμος σύνδεσμος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 6
Μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας
Γενικές απαγορεύσεις
Άρθρο 1-1. Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή εγκατάλειψη χωμάτων, μπαζών και άλλων αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων εκείνων που καθορίζονται από την αρμόδια αρχή. Σε ιδιωτικούς χώρους επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι δε θίγεται η αισθητική του χώρου και της περιοχής και δεν προκαλούνται προβλήματα στη δημόσια υγεία.
2. Απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ρύπανση των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων.
3. Απαγορεύεται η ανάρτηση κάθε είδους εμπορευμάτων ή άλλων αντικειμένων έξω από οποιοδήποτε κατάστημα, εκτός από πε-ριοδικά, εφημερίδες και γενικά έντυπα έξω από αναπηρικά περίπτερα.
4. Απαγορεύεται η παραμονή ή πρόσδεση ζώων σε οδούς, πεζοδρόμια, πλατείες, δημοτικούς κήπους και γενικά δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία ή αγάλματα.
5. Απαγορεύεται το άπλωμα ειδών ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και συναφών ειδών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εκτός από τους εσωτερικούς χώρους των εξωστών και τις ταράτσες των οικοδομών.
6. Απαγορεύεται το τίναγμα ειδών ιματισμού, κλινοσκεπασμάτων και συναφών ειδών σε δημόσιους χώρους και από τις θύρες, τα παράθυρα, τους εξώστες των οικιών και από τις άλλες προεξοχές και τις ταράτσες των οικοδομών. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται τούτο κατά τις ώρες 7.30' έως 8.30' κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου και κατά τις ώρες 7.00' έως 8.00΄ κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ο καθαρισμός των ταπήτων, στρωμάτων και συναφών ειδών, με ραβδισμό, επιτρέπεται μόνο στις αυλές και στις ταράτσες των οικιών και εκτός των ωρών κοινής ησυχίας.
7. Απαγορεύεται η ρύπανση με την αναγραφή λέξεων ή φράσεων, απεικόνιση παραστάσεων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, των προσόψεων των οικοδομών, των αγαλμάτων και κάθε επιφάνειας σε δημόσιο χώρο.
........
Κυρώσεις
Άρθρο 8-Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984, εφόσον από άλλη διάταξη δεν τιμωρούνται βαρύτερα(1).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis