Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by panagiotis85 on Παρ, 03/08/2013 - 18:14
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΝΠΩΛΕΙΑ; ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ;ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Παρ, 03/08/2013 - 18:44 Μόνιμος σύνδεσμος

[b]ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ[/b]

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του Ν.3919/2011 προβλέπεται η κατάργηση περιορισμών που υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίοι αφορούν στην πρόσβαση και την άσκηση επαγγελμάτων. Ως τέτοιοι περιορισμοί νοούνται αυτοί που διαλαμβάνονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 2 του παραπάνω νόμου ως εξής:
α) Η ύπαρξη, δυνάμει προβλέψεως νόμου, περιορισμένου αριθμού προσώπων τα οποία δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα σε όλη την επικράτεια ή σε ορισμένο γεωγραφικό διαμέρισμα, είτε ο αριθμός αυτός ορίζεται ευθέως είτε προσδιορίζεται εμμέσως βάσει πληθυσμιακών ή άλλων κριτηρίων και χορήγηση διοικητικής αδείας για την άσκηση του επαγγέλματος μόνο προς συμπλήρωση του αριθμού τούτου.
β) Η εξάρτηση της χορηγήσεως διοικητικής αδείας για την άσκηση επαγγέλματος από την εκτίμηση της διοικητικής αρχής ως προς την ύπαρξη πραγματικής ανάγκης προς τούτο, που θεωρείται συντρέχουσα όταν η προσφορά υπηρεσιών εκ μέρους των προσώπων που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί για την άσκηση του επαγγέλματος δεν είναι ικανοποιητική για το κοινωνικό σύνολο, είτε καθ' όλη την επικράτεια είτε σε ορισμένο γεωγραφικό διαμέρισμα, εν όψει αφ' ενός του αριθμού των προσώπων που ασκούν το επάγγελμα και αφ' ετέρου των προς ικανοποίηση αναγκών του κοινωνικού συνόλου, ως αποδέκτη των υπηρεσιών αυτών.
γ) Η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της ασκήσεως επαγγέλματος έξω από ορισμένο γεωγραφικό διαμέρισμα, εντός του οποίου και μόνο είναι αυτή επιτρεπτή.
δ) Η επιβολή της υπάρξεως ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ των εγκαταστάσεων προσώπων που ασκούν το επάγγελμα.
ε) Η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποιήσεως σε περισσότερες εγκαταστάσεις, σε ένα ή περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.
στ) Η πρόβλεψη αποκλειστικής δυνατότητας ή απαγόρευσης διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
ζ) Η επιβολή της ασκήσεως επαγγέλματος ή η απαγόρευση της ασκήσεώς του υπό ορισμένη ή ορισμένες εταιρικές μορφές ή ο αποκλεισμός της ασκήσεώς του υπό εταιρική μορφή, επιτρεπομένης μόνο της ατομικής ασκήσεως αυτού.
η) Η επιβολή περιορισμών σχετιζομένων με τη συμμετοχή στη σύνθεση του μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου, συναπτομένων προς την ύπαρξη ή την έλλειψη ορισμένης επαγγελματικής ιδιότητας.
θ) Η επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων τιμών ή αμοιβών για τη διάθεση αγαθών ή την προσφορά υπηρεσιών, είτε αυτές ορίζονται ευθέως είτε προσδιορίζονται εμμέσως με την εφαρμογή συντελεστή κέρδους ή με άλλο ποσοστιαίο υπολογισμό.
ι) Η επιβολή υποχρέωσης στον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία, άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.

[b]Με την υπ΄αριθ. Φ. 900/13/158602 από 5-9-2012 Απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας καταργήθηκαν οι περιορισμοί για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων, κατ’ εφαρμογή του Ν.3919/2011 (ΦΕΚ Α΄32) .[/b]

[b]ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
Ν.1044/1971[/b]
α) Άρθρο 10 παρ.1: «Δικαίωμα λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα έχουν κατά σειρά προτίμησης, οι ανάπηροι πολέμου, τα θύματα πολέμου, οι ανάπηροι και τα θύματα ειρηνικής περιόδου του ν.1370/1944, οι ασκούντες ή επιθυμούντες να ασκήσουν το επάγγελμα του καπνοπώλη εντός κλειστών χώρων, εφόσον όλοι οι ανωτέρω είναι μόνιμοι κάτοικοι του τόπου που πρόκειται να ασκήσουν το επάγγελμα αυτό, 4 τουλάχιστον έτη προ του χρόνου υποβολής της
αίτησης». Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνο της ατομικής άσκησης αυτού επειδή αντίκειται στο άρθρο 2 παρ.2α και στο άρθρο 2παρ.2ζ του Ν.3919/2011, αντίστοιχα καθώς και η προϋπόθεση της προηγούμενης κατοικίας ως
αντιβαίνουσα στο άρθρο 2 παρ.2γ του Ν.3919/2011.

β) Άρθρο 10 παρ. 2: «Κατ’ εξαίρεση και εφόσον …επιτρέπεται η χορήγηση αδειών ..εις ιδιώτας…Αι εις ικανούς προς εργασία χορηγούμενες άδειες είναι προσωρινές…» Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά, ως αντιβαίνουσα στο άρθρο 2 παρ.2ζ του Ν.3919/2011.
Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.

γ) Άρθρο 10 παρ.3: «Το ως άνω δικαίωμα ασκείται κατόπιν αδείας χορηγούμενης δι’ αποφάσεως των κατά το άρθρο 18 αρμοδίων οργάνων..».
Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο 3μήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3919/2011.

δ) Άρθρο 10 παρ.4: «Απαγορεύεται η άνευ της ανωτέρω αδείας λιανική πώλησις των ως άνω ειδών, ως και η πώλησις αυτών παρά
καπνοβιομηχάνων, αντιπροσώπων και πρατηριούχων χονδρικής πώλησης τοιούτων ειδών». Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων, ως αντιβαίνουσα στο άρθρο 2 παρ.2σττου Ν.3919/2011.

ε) Άρθρο 10 παρ.5: «Άδειαι λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων εν ουδεμία περιπτώσει επί ποινή ανακλήσεως τούτων,
εκμισθώνονται εις πρατήρια χονδρικής πώλησης σιγαρέτων, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, λοιπά καταστήματα πώλησης ειδών διατροφής και ένδυσης». Καταργείται, όπως παραπάνω ο περιορισμός που προβλέπει το άρθρο 2 παρ.2σττου Ν.3919/2011

στ) Άρθρο 10 παρ.6 και 10. Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, ως αντιβαίνων στο άρθρο 2 παρ.2α και γ του Ν.3919/2011.

ζ) Άρθρο 11 παρ.1: «Επιτρέπεται…η χορήγηση προσωρινής ισχύος αδειών λιανικής πώλησης…σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες και εν ω μέτρω αύται είναι απαραίτητοι προς εξυπηρέτησιν των παραθεριστών, ο αριθμός των οποίων δεν δύναται να υπερβαίνει το 1/3 των εν άρθρον 10 παρ.6 οριζομένων τοιούτων»
Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους
παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη ανάγκης εξυπηρέτησης των παραθεριστών, ως αντιβαίνων στο άρθρο 2 παρ.2β του Ν.3919/2011.
Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.

η) Άρθρο 11 παρ.2: «Εξαιρετικά…επιτρέπεται η χορήγηση άδειας λιανικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε εξοχικά κέντρα, ξενοδοχεία (μοτέλ), εστιατόρια, και κυλικεία αεροδρομίων, που βρίσκονται εκτός κατοικημένων περιοχών και εφόσον σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων δε λειτουργεί περίπτερο ή κατάστημα με παρόμοια άδεια, καθώς και σε κυλικεία επιβατικών πλοίων» Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ως αντιβαίνοντες στο άρθρο 2 παρ.2γ,δ και σττου Ν.3919/2011

θ) Άρθρο 11 παρ.3: «…καθορίζονται αι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών προσωρινής ισχύος…εις πόλεις πληθυσμού άνω των 100.000 και άνω, ο αριθμός των οποίων δε δύναται να υπερβαίνει το 1/3 τούτων». Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων, ως αντιβαίνοντες στο άρθρο 2 παρ.2β του Ν.3919/2011

Για περισσότερα δες [url=http://www.fpress.gr/images/files/periptera.pdf]ΕΔΩ[/url] την Υπουργική Απόφαση.

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Παρ, 03/08/2013 - 20:20 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν απαιτείται πλέον ''άδεια'' αλλά βεβαίωση αναγγελίας έναρξης η οποία χορηγείται από τον οικείο Δήμο. Επίσης με την ανωτέρω απόφαση καταργήθηκαν και όλοι οι περιορισμοί για την άσκηση του επαγγέλματος (π.χ. ανάπηροι πολέμου, πληθυσμιακά κριτήρια κ.λ.π.)

Υποβλήθηκε από panagiotis85. Ημερομηνία: Παρ, 03/08/2013 - 20:45 Μόνιμος σύνδεσμος

ΔΗΛ Η ΑΜΙΓΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΠΝΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ; ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΑΠΝΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΜΙΓΩΣ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΝΟΥ;

Υποβλήθηκε από Ιωαννα next. Ημερομηνία: Πέμ, 10/06/2016 - 23:31 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>..για να καταλαβω..</p>
<p>Δημαρχειο Η Νομαρχια υποβαλλω αιτηση για δικαιωμα πωλησης τσιγάρων σε καταστημα γρηγορης εστίασης?</p>
<p>ευχαριστω..</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis