Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by caotonic60 on Πέμ, 05/02/2013 - 20:13
Τι γινεται οταν παραλαμβανεις σκοπια , περιπολικο ή κατι σχετικο σε χωρο-οχημα σε αθλια κατασταση πχ βρωμικο ? υπαρχουν πειθαρχικες ευθυνες απο τον προηγουμενο που το αφησε ετσι? για καθαριοτητα το 141/91 αναφερει μονο στο αξ/υπ αν δεν κανω λαθος...Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Σάβ, 05/04/2013 - 07:03 Μόνιμος σύνδεσμος

Στις καλές εποχές τα οχήματα ήταν χρεωμένα σε δυο οδηγούς οι οποίοι ήταν και υπεύθυνοι για οτιδήποτε επάνω σε αυτό. Βέβαια τότε υπήρχαν περιπολικά, διατίθεντο κουπόνια για τα πλυντήρια δυο φορές την εβδομάδα για πλύσιμο και απολύμανση, γίνονταν τα σέρβις κανονικά και όλα τα σχετικά με τη συντήρηση και καθαριότητα του οχήματος. Αν κάποιος από τους οδηγούς διαπίστωνε βλάβη, φθορά, ζημιά ή το όχημα έπρεπε να καθαριστεί έκανε αναφορά στην υπηρεσία του και όλα τακτοποιούνταν άμεσα. Υπήρχε και ένα κώδικας δεοντολογίας μεταξύ των συναδέλφων , τον οποίο τον τηρούσαν όλοι και ο καθένας φρόντιζε να παραδίδει στον επόμενο το όχημα καθαρό ή έκανε αναφορά για ότι παρουσιαζόταν στο όχημα στη βάρδιά του.
Σήμερα ένα όχημα μπορεί να είναι σε κίνηση ολόκληρο το 24/ωρο και για πολλές ημέρες , με συνεχή εναλλαγή διαφορετικών οδηγών και με το φόρτο εργασίας , την έλλειψη κονδυλίων να μην συντηρείται ή καθαρίζεται κανονικά.
Υπάρχουν υπηρεσίες που περνάει καθαρίστρια μια φορά την εβδομάδα. Παλαιότερα υπήρχαν πολιτικές υπάλληλοι καθαρίστριες με οργανική θέση σε πολλές αστυνομικές υπηρεσίες. Όταν άρχισαν να συνταξιοδοτούνται, δεν προσλαμβάνονταν νέες καθαρίστριες και η καθαριότητα περνούσε σε ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού. Δεν υπήρχε πρόβλημα όσο υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια και η καθαριότητα ήταν καθημερινή στις υπηρεσίες. Με τις ελλείψεις κονδυλίων όμως οι εμφανίσεις των συνεργείων καθαρισμού όλο και αραιώνουν.
Για την καθαριότητα και τη συντήρηση των οχημάτων υπάρχουν εγκύκλιοι και διαταγές στις υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να τηρούνται.
Είναι δύσκολες οι εποχές. Δεν θέλω να πω ότι πρέπει ο αστυνομικός εκτός των άλλων καθηκόντων του που του φορτώνουν καθημερινά να κάνει και την καθαρίστρια αλλά πρέπει κατά την άποψή μου να κάνει ότι ο καθένας μπορεί για να έχει το χώρο εργασίας του καθαρό.
Σε κάθε περίπτωση που η σκοπιά σου χρειάζεται καθαρισμό , ή το όχημα που θα παραλάβεις είναι ρυπαρό και χρήζει καθαρισμού πρέπει να κάνεις αναφορά στην υπηρεσία σου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis