Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by abcdabcd on Πέμ, 04/11/2013 - 16:08
Πρωινές ώρες της σήμερον μας ενημερώνουν από το νοσοκομείο για θάνατο ημεδαπού ατόμου, που νοσηλευόταν εκεί από το προηγούμενο βράδυ, προκειμένου αναζητήσουμε εμείς τους συγγενείς του (αν υπάρχουν), για να μεριμνήσουν για την παραλαβή και ταφή του. Σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί από το εν λόγω νοσοκομείο πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο αναγράφονται τα αίτια αυτού και δεν απαιτείται διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προβαίνουμε λοιπόν σε αναζητήσεις, πλην όμως δεν ανευρίσκονται συγγενείς. Τι ενέργειες γίνονται στη συνέχεια; παραμένει το πτώμα στα αζήτητα στο νεκροτομείο κάποιο χρονικό διάστημα; Κατόπιν ενημερώνεται ο οικείος Δήμος προκειμένου μεριμνήσει για ταφή του και αν ναι από ποιον ενημερώνεται; από εμάς ή από το νοσοκομείο; Γενικά αν γνωρίζει κάποιος να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προβαίνουμε όταν καλούμαστε να επιληφθούμε σε ένα τέτοιο συμβάν (στο παράδειγμα που παρέθεσα για ημεδαπό) και σε ποιες όταν πρόκειται για αλλοδαπό άτομο; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Πέμ, 04/11/2013 - 21:52 Μόνιμος σύνδεσμος

Νομίζω ότι δεν είμαστε αρμόδιοι για καμία από τις ενέργειες αφού ο θάνατος είναι πιστοποιημένος.
Βρήκαμε μια διάταξη Αναγκαστικού Νόμου αρκετά παλιά την οποία δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι σε ισχύ.
Οι αρμοδιότητες πιστεύω ότι κινούνται μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Υγείας.

Α.Ν. 445/68 (ΦΕΚ-130 Α') : Περί Νεκροταφείων και ενταφιασμού νεκρών
Άρθρο 3 : Αζήτητα Πτώματα
Αζήτητα πτώματα παραδίδονται υποχρεωτικώς εις τα ανατομικά ή παθολογοανατομικά εργαστήρια των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων ένθα διαφυλάσσονται εν ταριχεύσει τουλάχιστον επί 10ήμερον δι' ενδεχομένην περίπτωσιν αναζητήσεως. Ως τοιαύτα νοούνται τα πτώματα δι' ά βασίμως διαπιστούται ότι εισίν τελείως εγκαταλελειμένα ή καθίσταται αδύνατος η αναγνώρισις τούτων ή υφίσταται αδυναμία παραλαβής παρ' οικείων ή συγγενών.

Υποβλήθηκε από sakrunner. Ημερομηνία: Πέμ, 04/11/2013 - 23:49 Μόνιμος σύνδεσμος

συμφωνα με το αρθρο 124 141/1991 στην αναζητηση ατομων λεει οτι "ζηταμε πληροφοριες σε νεκροταφεια νοσοκομεια κλπ " για τους εξαφανισθεντες αρα θα μπορουσες να κανεις ενα σημα προς ΔΑΑ/ΥΔΕΖΙ για το εαν εχει δηλωθει καποια εξαφανιση. τωρα αν δεν εχεις εντελως στοιχεια εκει περιπλεκεται το θεμα.

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Παρ, 04/12/2013 - 00:59 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς για την αναζήτηση των συγγενών. Αν θέλεις να ασχοληθείς μόνο καλή την πίστη που λέμε. Και θα συμφωνήσω και με τον mentor και τον sakrunner. Αν θέλεις μόνο σήμα στο ΥΔΕΖΙ για το αν έχει δηλωθεί εξαφάνιση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis