Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by Παναγιώτα Παπουτση on Τρί, 02/08/2022 - 17:20
Καλησπέρα σας! Γνωρίζει κάποιος από δίκη του εμπειρία να μου προτείνει φροντιστήρια για εξετάσεις αρχιφυλάκων;
Greek

Υποβλήθηκε από LamprosPap. Ημερομηνία: Τετ, 02/09/2022 - 19:10 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλησπέρα. Στο Νομόπολις που πήγα εγώ δεν έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το ποινικό δίκαιο και την ποινική δικονομία. Δινόταν ιδιαίτερη βαρύτητα σε μαθητές που είχαν ήδη κάποιες γνώσεις επί των πρακτικών. Δεν μας δόθηκε ποτέ κάποιο λυμένο πρακτικό για να έχουμε μια βάση για το πως γράφονται τα πρακτικά. Από κει και πέρα η θεωρία που παίζει σημαντικό ρόλο είναι καθαρά σε σένα. Ο καθηγητής της έκθεσης ήταν πολύ καλός και μας παρείχε πολύ υλικό για διάβασμα. Κατά τη γνώμη μου θα ήταν προτιμότερο να κάνεις κάποια ιδιαίτερα στην εκμάθηση επίλυσης πρακτικών και καλό διάβασμα θεωρία.

Υποβλήθηκε από ntelos. Ημερομηνία: Κυρ, 02/20/2022 - 11:22 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Εχοντας εικονα απο το Νομοπολις οπου πηγα και τη Νομικη Σκεψη οπου επισης πηγα, θα σου προτεινω με κλειστα ματια το 2ο. Το σχόλιο του LamprosPap αποτυπώνει ακριβώς την εικόνα του φροντιστηριου. Πρακτικα θα μαθεις να λυνεις μονο στη Νομικη Σκεψη.&nbsp;</p>

Υποβλήθηκε από mikethemkman. Ημερομηνία: Τετ, 02/23/2022 - 16:33 Μόνιμος σύνδεσμος

Πάντως εγώ συνάδερφοι έχοντας κάνει για πρώτη φορά φροντιστήριο στο Νομόπολις έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Η καθηγήτρια εκεί σε ξεκινάει από το μηδέν στα πρακτικά και σε καθοδηγεί με μεθοδικότητα για να μάθεις να λύνεις σιγά σιγά μέχρι και τα πιο δύσκολα θέματα. Εννοείται βεβαια ότι για θεωρία ο κάθε εξεταζόμενος πρέπει να βασιστεί στον εαυτό του. Στην έκθεση όπως προαναφέρθηκε, ο καθηγητής πολύ καλός και πρόθυμος να σε βοηθήσει στα πάντα. Γενικά εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο φροντιστήριο, το οποίο φέρει κάθε χρόνια μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις!

Υποβλήθηκε από simson. Ημερομηνία: Τετ, 02/23/2022 - 20:46 Μόνιμος σύνδεσμος

Εγω περσι που πηγα στο φροντιστηριο νομοπολις εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος και σε αλλες συζητησεις που ειχα με συναδελφους αν ξαναεδινα θα πηγαινα παλι στο ιδιο. Η διδασκαλια κατα την γνωμη μου ηταν αψογη και πιστευω πως ηταν καταλυτικη στην επιτυχια μου στις φετινες εξετασεις καθως με βοηθησε πολυ στην επιλυση πρακτικων στο ποινικο και την δικονομια.Για την εκθεση δν μπορω να εκφερω αποψη καθως δεν εκανα.

Υποβλήθηκε από mnpd. Ημερομηνία: Τετ, 02/23/2022 - 21:42 Μόνιμος σύνδεσμος

Ανεπιφύλακτα θα προτείνω το Νομόπολις. Έδωσα την δύσκολη χρονιά του 2020 μετά από 3 αποτυχίες, για 120 θέσεις και με δύο αναβολές των εξετάσεων όπου πέρασα μέσα στην 50αδα μαζί με άλλους 10 συναδέλφους από το συγκεκριμένο φροντιστήριο που οι περισσότεροι είχαν σειρά πάνω από εμένα που σημαίνει ότι το 8,3% των επιτυχόντων είχαν παρακολουθήσει μαθήματα εκεί. Όσον αφορά τα μαθήματα και η επίλυση των πρακτικών που θεωρώ είναι το ζητούμενο, η ουσία είναι να μάθει ο σπουδαστής πως να επιλύει κάθε πρακτικό που μπορεί να έρθει και όχι να του υποδειχθούν 100 - 200 λυμένα παραδείγματα, αν είναι έτσι γιατί να μην πάρει τότε τα βιβλία του Δερμενουδη και να τα διάβασει; (αν και πιο ακριβά θα βγει). Αν όμως αλλάξει μια πρόταση στο πρακτικό θα το κοιτά και θα λεει τώρα τι κάνω; Στο Νομόπολις μαθαίνεις τον σωστό τρόπο προσέγγισης κάθε άρθρου του ΠΚ, κάθε νομικό ζήτημα που θα πρέπει να προσέξεις και πως να βρεις την σωστή επίλυση, η καθηγήτρια που μου έκανε εμένα μάθημα μας ξεκίνησε από το μηδέν ΑΒΓ δηλαδή και με έφτασε στο 10, η εμπειρία και οι σπουδές της δεν αφήνουν αναπάντητη καμία απορία. Για την ποινική δικονομία το ίδιο βέβαια εκεί είναι λίγο πιο σταθερά τα ζητήματα πουπορει να πέσουν. Επειδή αναφέρθηκε ότι γίνεται μάθημα μόνο με όσους είχαν γνώσεις πρακτικών ήθελα να πω ότι σαν υπαρχιφυλακας μη ανακριτικούς που ήμουν δεν είχα ιδέα για κανένα πρακτικό και παραμενω σε ένα καλό επίπεδο μετά από ένα χρόνο. Γενικά παντως θέλει πολύ διάβασμα και συνεχείς επαναλήψεις, πλέον το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, όταν βλέπεις ότι η βάση φτάνει στα 172 μόρια και πριν μια 5ετια ήταν στο 150 αυτό λέει πολλά! Καλό είναι πάντως να κάνεις κάποιο δοκιμαστικό μάθημα πριν επιλέξεις δυνατότητα που σου δίνει το συγκεκριμένο φροντιστήριο.

Υποβλήθηκε από LamprosPap. Ημερομηνία: Παρ, 02/25/2022 - 00:01 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν θα ήθελα απλά να μου δοθούν λυμένα πρακτικά αλλά θα με βοηθούσε αρκετά αν μου ειχε δώσει η καθηγήτρια κάποια για να κατανοήσω καλύτερα , ιδιαίτερα στην αρχή, τον τρόπο επίλυσης. Επίσης στα διορθωμένα πρακτικά που μας επέστρεφε δεν καταλάβαινα και ιδιάτερα που έχω κάνει λάθη καθώς ήταν ιδιαίτερα επιγραμματικά σημειωμένα τα λάθη. Τέλος να τονίσω ότι ενώ στις εξετάσεις μαΐου είχα βγάλει 162 μόρια και προσπάθησα να τηλεφωνήσω και τηλεφωνικώς και γραπτώς με την καθηγήτρια για να της ζητήσω την συμβουλή της αν αξίζει να κάνω κάπου αναβαθμολόγηση δεν απάντησε ποτέ. Αν το θέμα σ όλα αυτά ήταν ότι ήμασταν και κάπου τριάντα μαθητές και δεν προλάβαινε είναι και πρόβλημα του φροντιστηρίου που στρίμωξε τόσους μαθητές σε μια τάξη.

Υποβλήθηκε από man8os. Ημερομηνία: Σάβ, 02/26/2022 - 18:19 Μόνιμος σύνδεσμος

Ομοίως και εγώ επιτυχών σε προηγούμενη σειρά του 2019.Εκανα μάθημα στο νομοπολις και πιστεύω οτι είναι πολύ καλή επιλογή ή μπορεί και η καλύτερη διότι και στην δική μου σειρά το φροντιστήριο είχε πολύ καλο ποσοστό επιτυχιας.Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφό mnpd ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να δοθούν έτοιμα λυμένα πρακτικά.Το νόημα του φροντιστηρίου είναι να μάθει κάποιος τον τρόπο να μπορεί να λύσει οποιοδήποτε πρακτικο.

Υποβλήθηκε από geopavlides. Ημερομηνία: Σάβ, 02/26/2022 - 19:20 Μόνιμος σύνδεσμος

Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Ξεκινάς από το μηδέν. Αρχίζεις μόνος σου να διαβάζεις θεωρία και στο φροντιστήριο πας για να μάθεις να σκέφτεσαι πως αναλύονται τα πρακτικά. Ο στόχος της καθηγήτριας είναι να σε κάνει ικανό και με το που βλέπεις μπροστά σου ένα πρακτικό να το χωρίσεις σε αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση. Το να σου δίνουν έτοιμα πρακτικά και να τα μαθαίνεις παπαγαλία μπορείς να το κάνεις και από τα βιβλία που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν χρειάζεται φροντιστήριο. Το όλο θέμα είναι να υιοθετήσεις έναν τρόπο σκέψης που θα σε βοηθήσει αύριο που θα είσαι στο γραφείο του αξυπ να ολοκληρώσεις σωστά τις δικογραφίες. Η Ειρήνη του Nomopolis που μου έκανε μάθημα το 2017 αυτό προσπάθησε, το πέτυχε και για αυτό πέρασα με την πρώτη φορά. Τώρα αν πηγαίνεις αδιάβαστος στην θεωρία και δεν λύνεις τα πρακτικά που σου βάζει homework μην τρως τον χρόνο και τα χρήματα σου άδικα δεν μπορεί κανένα φροντιστήριο στον κόσμο να στα φυτέψει στο κεφάλι.

Υποβλήθηκε από LamprosPap. Ημερομηνία: Κυρ, 02/27/2022 - 18:12 Μόνιμος σύνδεσμος

Εγώ ανέφερα ότι θα με βοηθούσε να μου δοθεί κάποιο λυμένο πρακτικό ως βάση και όχι να μου δοθούν 100-200 να τα αποστηθίσω γιατί ήταν η πρώτη φορά που έδινα και δεν είχα κάποια ιδέα. Απ ότι κατάλαβα οι περισσότεροι είχατε ξαναδώσει τουλάχιστον μία φορά και έστω λίγο ή πολύ από το διάβασμα που είχατε κάνει πριν πάτε για φροντιστήριο είχατε κάποια ιδέα. Άρα επιβεβαιώνεται και αυτό που είπα ότι στο φροντιστήριο ασχολούνται περισσότερο μ αυτούς που γνώριζαν ήδη κάποια πράγματα. Γιατί και εγώ αν πήγαινα τώρα φροντιστήριο με διαβασμένη ήδη κάποια θεωρία και κάποιες γνώσεις επί των μαθημάτων θα τα κατανοούσα πολύ πιο εύκολα. Αλλά ο σκοπός του φροντιστηρίου θεωρώ είναι να ετοιμάσει κάποιον «άσχετο». Από κει και πέρα είναι επιλογή και εμπειρίες του καθενός και δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Εγώ πάντως επιμένω στην άποψη μου πως από τη στιγμή που οι εξετάσεις βασίζονται σε μεγάλο μέρος στην παπαγαλία,που αυτό εξαρτάται αποκλειστικά στο διάβασμα που θα κάνεις κάποιος μόνος του , θεωρώ καλύτερο να κάνει κάποιος λίγα ιδιαίτερα μαθήματα στην επίλυση πρακτικών τα οποία θα προσαρμοστούν στον εκάστοτε μαθητή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis