Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by gothamm on Παρ, 10/19/2012 - 15:45
Δουλεύεις σαν Αξ/υπ και δέχεσαι μηνυση όπου ο τόπος τέλεσης του αδικήματος είναι εκτός του τομέα ευθύνης της Υπηρεσίας σου .Ποες είναι οι υπηρεσιακές ενέργειες του Αξ/Υπ υποδοχής της μήνυσης ως προς τη σηματική αναφορά και το Β.Α.Σ. Εγγραφή στο Β.Α.Σ. δεν κάνει η Υπηρεσία στην οποία απευθύνεται η μήνυση; Από που προβλέπονται οι αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας;
Greek

Υποβλήθηκε από TitanidaRea. Ημερομηνία: Παρ, 10/19/2012 - 18:14 Μόνιμος σύνδεσμος

Σύμφωνα με την ποινική δικονομία, ΠΡΕΠΕΙ να δεχθείς τη μήνυση, είτε προφορικα, είτε να σου εγχειριστεί έγγραφη εκ μέρους του πολίτη και αφού περαιώσεις τα της δικογραφίας, ενημερώνεις σηματικά το Α.Τ της εδαφικής ευθύνης του περιστατικού,(αν συντρέχει λόγος για αναζητήσεις), παράλληλα με τον εισαγγελέα ή τον κατήγορο (αν υφίσταται τέτοιος λόγος), λαμβάνοντας υπόψη τα άρθρα 16 και 17 του ΠΚ "τόπος και χρόνος τέλεσης της αξιόποινης πράξης".

Όσο για το ΒΑΣ, κάνεις την εγγραφή κατά τις ενέργειές σου.

Εγώ αυτό θα έκανα. ;)

Υποβλήθηκε από gothamm. Ημερομηνία: Παρ, 10/19/2012 - 19:38 Μόνιμος σύνδεσμος

Το ερώτημα που θέτω είναι έαν μπορω να κανω εγγραφή στο Β.Α.Σ. για αδίκημα που έγινε εκτός τομέα ευθύνης της Υπήρεσίας μου. Είναι δυνατόν να γινουν δύο εγγραφές Β.Α.Σ για το ίδιο αδίκημα; Εαν ο πολίτης ζητήσει αντίγραφο Β.Α.Σ.,από ποια υπηρεσία θα το πάρει; Είναι δυνατόν η αρμόδια υπηρεσία προανάκρισης να μην κάνει εγγραφή Β.Α.Σ.; Μήπως το προτιμότερο έιναι να κάνω μία εγγραφή συνοπτική που να αναφέρω ότι πολιτης υπέβαλλε μήνυση για Χ αδίκημα την οποια τη διαβιβάζω στο Α τμήμα λόγω τοπικής αρμοδιότητας, δίχως να αναφέρω επιμέρους στοιχεία και όταν η αρμόδια υπηρεσία προανάκρισης πάρει στα χέρια της τη μήνυση να κάνει την πλήρη έγγραφη Β.Α.Σ;

Υποβλήθηκε από TitanidaRea. Ημερομηνία: Παρ, 10/19/2012 - 19:59 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην μπορεί να γίνει η εγγραφή. Το ρισκάρεις? :-?
Ούτως ή άλλως ο αρ. πρωτ. είναι διαφορετικός, οι ρόλοι διαφορετικοί,
και εσύ επιλαμβάνεσαι ως "μεσολαβητής" για να ενημερώσεις αρμοδίως.
Η εγγραφή στο ΒΑΣ πρέπει να γίνει, και να [b]τονιστεί [/b]πως ενημερώνεις αρμοδίως την υπηρεσία
που επιλαμβάνεται "εδαφικά" ή με άλλο τρόπο το συμβάν.

Γιατί να υπάρχει πρόβλημα?
Αν έρθει κάποιος και σου πει "θέλω να υποβάλλω μήνυση κατ'αγνώστων, (κι εσύ είσαι στο Χαλάνδρι)
διότι μου έκλεψαν το πορτοφόλι με χρήματα και ταυτότητα στο μετρό, όταν μπήκα στο σταθμό του Συντάγματος αλλά ήθελα να κατέβω στην Πλακεντία να ξεκλειδώσω το αυτοκίνητο που το είχα στο parking, και να πάρω από μέσα το δίπλωμα, γιατί δεν έχω πλέον ταυτότητα", πρέπει να κάνεις την εγγραφή στο ΒΑΣ.

[u]Μήπως το προτιμότερο έιναι να κάνω μία εγγραφή συνοπτική που να αναφέρω ότι πολιτης υπέβαλλε μήνυση για Χ αδίκημα την οποια τη διαβιβάζω στο Α τμήμα λόγω τοπικής αρμοδιότητας, δίχως να αναφέρω επιμέρους στοιχεία και όταν η αρμόδια υπηρεσία προανάκρισης πάρει στα χέρια της τη μήνυση να κάνει την πλήρη έγγραφη Β.Α.Σ;[/u]

Και αυτό πολύ σωστό μου φαίνεται.
Ενεργείς σωστά, και δεν "παραλείπεις".

Υποβλήθηκε από giorgos516. Ημερομηνία: Παρ, 10/19/2012 - 22:05 Μόνιμος σύνδεσμος

Πρεπει να γινει εγγραφη.Οι εγγραφες γινονται για να καταχωρουνται όλα τα συμβαντα της Υπηρεσίας και να καλυπεται ουσιαστικα ο Αξ Υπ Το βιβλιο αυτο κανονικα ειναι φίλος μας ασχετα που μας βασανιζει,κατι σαν τον παντρεμενο με την συζυγο!

Υποβλήθηκε από rouminas. Ημερομηνία: Τετ, 10/31/2012 - 22:02 Μόνιμος σύνδεσμος

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω να υπάρχει υπηρεσία που να της διαβιβάζουν κάποια μήνυση λογω αρμοδιότητας και να κάνει εγγραφή στο ΒΑΣ.Η εγγραφή γίνεται στο Τμήμα στο οποίο κατατίθεται .Από κει και πέρα οι υπηρεσιακές ενέργειες που θα κάνεις όπως η διαβίβαση της δικογραφίας είναι άσχετο με το ΒΑΣ .

Υποβλήθηκε από krypteia. Ημερομηνία: Τετ, 10/31/2012 - 23:13 Μόνιμος σύνδεσμος

Λαμβάνεις τη μήνυση κανονικά, κάνεις σηματική αναφορά στο P.O.L. και εγγραφή στο Β.Α.Σ. και για τα υπόλοιπα άναλαμβάνει ο εισαγγελέας.

Υποβλήθηκε από indian321. Ημερομηνία: Σάβ, 11/03/2012 - 14:30 Μόνιμος σύνδεσμος

Μην κουραζεσαι φίλε άδικα. Από την στιγμη που θα δεχθεις την μηνυση - είτε το αδικημα ειναι αυτοφωρο, είτε οχι - ολες τις ενέργειες θα τις κανεις εσυ καθως και την έγγραφη στο Β.Α.Σ. Εαν ειναι αοφωρο θα κανεις σημα για αναζητηση και συλληψη και σε θετική περιπτωση ο δραστης θα οδηγηθει στην υπηρεσία σου. Εαν δεν ειναι αυτοφωρο θα την διαβιβασεις στην Ειασαγγελια.

Υποβλήθηκε από djno9284. Ημερομηνία: Δευ, 11/05/2012 - 09:58 Μόνιμος σύνδεσμος

Ο εκάστοτε ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ υπηρεσίας είναι υποχρεωμένος να παραλάβει την μήνυση να κάνει εγγραφή βάσ και να την υποβάλει στο Α.τ. Που έλαβε χώρα το συμβάν η το αδίκημα .τις αναζητήσεις καθώς και την σημαντική αναφορά την συντάσσει το τμήμα που έλαβε χώρα το συμβάν η τοαδικημα. Το τμήμα που παραλαμβάνει απλά διαβιβάζει το προανακριτική υλικό.

Υποβλήθηκε από gothamm. Ημερομηνία: Δευ, 11/05/2012 - 16:24 Μόνιμος σύνδεσμος

Παράδειγμα: Κοπέλα πέφτει θύμα ληστείας σε παρκινγκ της Εθνικής Οδού στην Πάτρα. Η τελευταία δεν δηλώνει τη ληστεία στην Πάτρα, αλλά στην Αθήνα καθότι κατευθυνόταν στο πάτρικό της στην Αθήνα. Υποβάλει τη μήνυση σε Τ.Α. της Αθήνας και το τελευταίο διαβιβάζει αρμοδίως το προανακριτικό υλικό στην Πάτρα. Ανεξάρτητα αν θα κάνει εγγραφή ΒΑΣ ή όχι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της Αθήνας, μου λέτε δηλαδή ότι η καθ’υλην αρμόδια υπηρεσία προανάκρισης δεν θα καταγράψει το περιστατικό στο οικείο Β.Α.Σ.; Μου ακούγεται αδιανόητο να μην υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο ότι στην περιοχή σου συνέβη ένα τέτοιο σοβαρό αδίκημα για το οποίο είσαι υποχρεωμένος να διεξάγεις προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Αν δηλαδή η αστυνομία της Πάτρας μετά από κάποιες ημέρες καταφέρει να ταυτοποιήσει την ταυτότητα του δράστη ή προκύψουν καταθέσεις από μάρτυρες ,που θα καταγράφουν τα καινούργια στοιχεία ή τα δεδομένα; Θα κάνει συμπληρωματική εγγραφή Β.Α.Σ η υπηρεσία αρχικής υποβολής της μήνυσης η οποία έχει ήδη αποστείλει το προανακριτικό υλικό; Πάνω σε ποια βάση; Δεν είναι δυνατόν να διεξάγεται προανάκριση για αδίκημα το οποίο συμβαίνει στην περιοχή ευθύνη σου και να μην κάνεις εγγραφή Β.Α.Σ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis