Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by lelos on Κυρ, 06/23/2013 - 20:21
Εαν καποιος εχει περασει και τις πρακτικες εξετασεις για το διπλωμα αλλα δεν εχει παρει ακομα το καρτελακι μπορει να κυκλοφορει με το οχημα του ? Η ασφαλεια τον καλυπτει ?
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Κυρ, 06/23/2013 - 21:58 Μόνιμος σύνδεσμος

Είναι παράβαση απο τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί η άδεια οδήγησης. Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος η ασφάλεια δεν σε καλύπτει.
Ο Αστυνομικός έχει υποχρέωση να βεβαιώσει παράβαση.
Αργότερα στο δικαστήριο, ο παραβάτης επιδεικνύει την άδεια οδήγησης και αθωώνεται.

Υποβλήθηκε από Costas1. Ημερομηνία: Τετ, 06/26/2013 - 18:36 Μόνιμος σύνδεσμος

Η ασφάλεια πιστεύω σε καλύπτει αφού όταν παραλάβεις το δίπλωμα ως ημερομηνία που αρχίζεις να θεωρείσαι ικανός φαίνεται η ημερομηνία που έδωσες και πέρασες τις πρακτικές εξετάσεις(αρκεί να πληρώνεις και επασφάλιστρο ως νέος οδηγός). Όσο για την παράβαση είναι 20 ευρώ αφού δεν φέρει το δίπλωμα μαζί.

Υποβλήθηκε από lelos. Ημερομηνία: Πέμ, 06/27/2013 - 17:09 Μόνιμος σύνδεσμος

Ο προβληματισμος μου ειναι ακριβως αυτο,οτι δλδ το διπλωμα ισχυει απ τη μερα που περνας τις εξετασεις.Και ας μην το εχεις εσυ στα χερια σου
Srek , mentor μηπως υπαρχει δεδικασμενο ?

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Παρ, 06/28/2013 - 21:30 Μόνιμος σύνδεσμος

Οταν αναφέρεις ''δεδικασμένο'' προφανώς αναφέρεσαι στην νομολογία .

Στους τόμους όπου δημοσιεύεται λοιπόν η νομολογία αναγράφονται ΚΥΡΙΩΣ αποφάσεις με ενδιαφέρον νομικό σκεπτικό ώστε να υπάρχει μια κοινή ερμηνία των νόμων προς κοινή αντιμετώπιση όμοιων και περίπλοκων περιπτώσεων απο το σύνολο των δικαστήριων . Σε καμία περίπτωση η νομολογία ΔΕΝ παράγει δίκαιο ουτε δεσμεύει το δικαστήριο είναι όμως σπάνιο να εκδοθεί μια αντίθετη απόφαση με σκεπτικό-διατακτικό διαφοερετικό απο την σχηματισθείσα μεχρι σήμερα νομολογία του ΑΠ.

Ετσι λοιπόν στην νομολογία δεν υπάρχει καμια καταχώρηση σχετική με το ερώτημα σου .

Η λύση φαίνεται αρκετά απλή και επιλύεται με την απλή λογική δίχως περίπλοκους δικονομικούς περιορισμούς.

Σε καθε τροχονομικό ελεγχο οφείλεις - προτού υποβάλλεις μήνυση για παρ. 95 ΚΟΚ- να εξακριβώσεις αν πράγματι ο παραβάτης στερείται παντελώς ή απλά δεν φέρει την αδεια ικανότητας οδηγήσεως μαζί του.
Στην περίπτωση που επιδείξει βεβαίωση οτι εχει περάσει τις εξετάσεις (και εξακριβώσεις οτι πρόκειται για γνήσια) οφείλεις να βεβαιώσεις παραβαση οτι απλά δεν το φέρει μαζι του και ΟΧΙ οτι στερείται παντελώς.
Μην ξεχνας οτι το δίπλωμα θα γραφει την ημερομηνία που αυτος πέρασε τις εξετάσεις και οχι την ημερομηνία που το παρέλαβε.
Ετσι αν υποβάλλεις μηνυση οτι στερείται παντελώς ειναι σαν να υποβάλλεις μηνυση σε καποιον που ξέχασε το δίπλωμα σπίτι και απλα δεν το φερει.

[edit time=1372444441]SREK[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis