Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by VIKI on Κυρ, 10/30/2011 - 23:33
Φόρουμ
Σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται δύο παραβάσεις κατά τις οποίες μία είναι πλημμέλημα και ή άλλη πταισμα,για παράδειγμα πολεοδομική παραβαση και τροποποίηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, πρεπει να συντάσσεται μια έκθεση αρχής και μία έκθεση προφορικής μήνυσης και να αποστέλλοντα ξεχωριστά η μία στον εισαγγελέα και η άλλη στον δημόσιο κατήγορο ή πρέπει να κάνουμε και τα δύο αδικήματα σε μία έκθεση προφορικής μήνυσης και το πλημμέλημα να παρασύρει το πταίσμα;Απαγορευεται ο διαχωρισμός από εμας και πρεπεί να τον κάνει ο εισαγγελέας; Άλλες υπηρεσίες κανουν από μονοι τους διαχωρισμό γιατί τους είπε ο εισαγγελέας και άλλες οχι.Τι είναι σωστό;
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 10/31/2011 - 00:47 Μόνιμος σύνδεσμος

Σύμφωνα με το Άρθρο 37 του Κ.Π.Δ. "Υποχρέωση για την ανακοίνωση αξιόποινης πράξης" : Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον [b]αρμόδιο εισαγγελέα[/b] οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Οι απόψεις όμως διίστανται.
Ορισμένοι ανακριτικοί υπάλληλοι εφαρμόζουν κατά τόπο Διαταγές Εισαγγελικών Αρχών για τον διαχωρισμό των Πλημ/των από τα Πταίσματα και αποστέλλουν χωριστά τις παραβάσεις στους οικείους Εισαγγελείς Πλημ/κών ή Δημοσίους Κατηγόρους αντίστοιχα για την άσκηση ποινικής Δίωξης.
Άλλοι πάλι επικαλούνται το αδιαίρετο της ποινικής πράξης για τον ίδιο κατηγορούμενο και την άποψη στον αρμόδιο Εισαγγελέα για βαρύτερη πράξης μαζί με τις πταισματικές παραβάσεις που τυχόν σημειωθούν στον ίδιο παραβάτη στον ίδιο τόπο.
Σε κάθε περίπτωση οι ανακριτικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι και να οφείλουν να εκτελούν χωρίς καμία χρονοτριβή τις παραγγελίες των δικαστικών και των εισαγγελικών αρχών. (άρθρο 13 Κ.Π.Δ.).
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάτι άλλο. Αν κάποιος γνωρίζει ας καταθέσει τις απόψεις του.
[edit time=1320069382]manager[/edit]

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Δευ, 10/31/2011 - 16:14 Μόνιμος σύνδεσμος

Το σωστό είναι να υποβάλλεται μια μήνυση. Αλλά λόγω του ότι ο προσδιορισμός δικασίμου για το πλημ/μα αργεί πολύ το πταίσμα συνήθως παραγράφεται. Για να το αποφύγουμε αυτό εξάγουμε φ/ο της προφορικής μήνυσης και το υποβάλλουμε στον Δημόσιο Κατήγορο αναφέροντας την πράξη μας αυτή στο διαβιβαστικό μας προς τον Εισαγγελέα.

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Δευ, 10/31/2011 - 16:50 Μόνιμος σύνδεσμος

Η παραγραφή του Πταίσματος είναι μετά από ένα έτος και αυτό το έχουν δει πολλοί αστυνομικοί που καλούνται ως μάρτυρες σε Πλημ/κές υποθέσεις τους.

Υποβλήθηκε από VIKI. Ημερομηνία: Δευ, 10/31/2011 - 17:38 Μόνιμος σύνδεσμος

ευχαριστω πολυ. Πιστευω ότι το θέμα αυτο είναι πολυ σημαντικό.Δεν υπαρχει ενιαια αντιμετωπιση απο ολες τις υπηρεσίες.Για ένα τετοιο ζητημα πιστευω ότι επρεπε να δοθουν εντολες για ενιαια τακτικη απο όλους.

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Τρί, 11/01/2011 - 07:00 Μόνιμος σύνδεσμος

Πιστεύω ότι θα ήταν υπερβολικό να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα από την γνώμες τριών ανθρώπων την στιγμή που μπορούν να υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι σε γνώση μας.

Υποβλήθηκε από boudas. Ημερομηνία: Δευ, 11/07/2011 - 18:53 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλησπέρα!
το σωστοτερο είναι να διαχωρίσεις τα αδικήματα και να αποστέλεις αρμοδίως σε Εισ. Πλημ/κών και Πταισμ.
Εάν πάλι δεν τα διαχωρίσεις θα το κάνει ο Εισαγγελέας πλήν όμως όπως ελέχθη και πιο πάνω υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.
Προσοχη όμως στο διαβιβαστικο για τον Εισ. Πλημ/κών θα είναι καλό να αναφέρεις και την πταισματική παράβαση και εαν είναι δυνατόν να βάλεις στα συνημμένα το διαβιβαστικό προς τον Πταισματοδίκη, έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα και να φανεί ότι έχεις κάνει την δουλεία σου άψογα!

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Σάβ, 11/19/2011 - 15:16 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδερφοι σας ενημερώνω με απόλυτη βεβαιότητα οτι δικαίωμα να διαχωρίζει τα αδίκηματα έχει ΜΟΝΟ ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης με την έκδοση αντιγράφων της δικογραφίας και αποστολή τους στον κατά τόπον αρμόδιο Δημόσιο Κατήγορο . Μην σας μπερδεύει οτι πρεπει να κάνει την αποστολή αυτος . Αλλωστε οταν πρόκειται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που συρρέουν με πλημμελήματα - που και εδω έχουμε διαφορετικό χρόνο παραγραφής - γιατι δεν διαχωρίζεις εσυ την δικογραφία??? Ειναι απόλυτα κατανοητό οτι ΔΕΝ ανάγεται στα καθήκοντα μας η εξαγωγή αντιγράφων και ο διαχωρισμός της δικογραφίας και δεν χρειαζεται καμία οδηγία - διαταγή για τα ευκόλως εννοούμενα . Ασε που αν διαχωρίσεις εσυ την δικογραφία θα το κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ και ο εισαγγελέας . Οπότε θα στείλετε και οι δύο στον ίδιο δημόσιο κατήγορο την ίδια υποθεση (αρμόδιο κατα τόπον) , με χρονική διαφορα γιατι λογικά ο εισαγγελέας θα καθυστερήσει . Τι γίνεται όμως στην περιπτωση που ο κατηγορούμενος για το πταίσμα προβεί σε αίτηση στην γραμματεία του πταισματοδικείου ώστε να δικαστεί για την παράβαση που κατηγορείται στο πταισματοδικέιο του τόπου κατοικίας του (που είναι διαφορετικό απο αυτο του τόπου τέλεσης) κατά αρθρο 122 ΚΠΔ? Ο γραμματέας του πταισματοδικείου θα αποστείλει, ως οφείλει ,την δικογραφία μας στο πταισματοδικείο που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος . Οταν μετα απο ''λιγο'' καιρό εισέλθει στην γραμματεία και η ΙΔΙΑ δικογραφια που διαχωρισε ως οφειλε ο εισαγγελέας ο γραμματέας ο οποιός δεν θα θυμάται οτι πρόκειται για την ιδια υπόθεση και οτι την ειχε διαβίβασει άλλου θα την θέση στο πίνακιο προς εκδίκαση . ΑΡΑ θα δικαστει ερρήμην ο κατηγορουμενος στο κατα τόπον αρμόδιο δικαστήριο με ΑΠΟΛΥΤΑ δικη μας υπαιτιότητα ένω σε αυτό που αιτήθηκε και θα είναι παρον (του τόπου κατοικίας του) μπορει να αθωωθεί ή να ξανατιμωρηθεί για την ίδια πραξη . Μετα αντε να τα ξεμπλέξουμε ... Έφερα λοιπόν ενα ακραίο παράδειγμα , oχι όμως και απίθανο , ωστε να καταλάβουμε οτι ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητες μας σε καμία περίπτωση γιατι απλά πολλοι απο μας ΔΕΝ γνωρίζουμε ούτε καν τις συνέπειες .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis