Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by albertos on Κυρ, 08/25/2013 - 15:05
Είμαι αστυνομικός. Όλο το καλοκαίρι έχω προσωπικό πρόβλημα (όλη η οικογένεια) καθώς και η γειτονιά σχετικά με διατάραξη απο γαύγισμα σκύλου και συγκεκριμένα ένας γείτονας έχει φέρει στον κονόχρηστο (ακάλυπτο) χώρο πολυκατοικίας του ένα λυκόσκυλο. Περιφέρεται λυμμένος και η αποσταση από τα υπνοδωμάτιά μας είναι πέντε μέτρα. Ο θορυβος που προκαλείται απο τα γαυγίσματα όλο το 24ώρο είναι εκκωφαντικός. Έγιναν καταγγελίες στην Δημοτική Αστυνομία ως αρμόδιοι Ν.4039/12 χωρίς όμως ανταπόκριση καθόσον δεν εκτελούν τα καθηκοντά του με την αιτιολογία ότι καταργούνται(η λειτουργία τους είναι μέχρι την 23-09-2013). Άρχισαν να γίνονται καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα όπου οι συνάδελφοι αναταποκρίθηκαν θετικά και διαπίστωσαν παραβάσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας. Το πρόβλημα διορθώθηκε εν μέρει καθώς ο ιδιοκτήτης περιορίζει τον σκύλο κατά τις ώρες μόνο την κοινής ησυχίας. Τις υπόλοπες ώρες του 24ώρου αυτός αφήνεται ελεύθερος στον περιορισμένο χώρο και με τα συνεχή γαυγίσματα λόγω ησυχίας που έχει η γειτονιά ακούγεται εκκωφαντικά χωρίς να έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις την βεράντα σου μιας και δεν υπάρχουν χρήματα για διακοπές. Τα ερωτήματα που έχω να θέσω είναι ότι οι συνάδελφοι που καλούνται να επιληφθούν των καταγγελιών διαπιστώνουν μεν την ύπαρξη του σκύλου άλλα πολλές φορές κατά την άφιξή του ο σκύλος δεν γαυγίζει. Μπορεί να διαπιστώσουν παράβαση; Εγώ ως αστυνομικός έχω την υποχρέωσει αφού διαπιστώνω την παράβαση να επιληφθώ χωρίς να είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία;Μήπως για λογαριασμό της οικογενεία μου θεωρηθεί κατάχρηση εξουσίας; Ευχαριστώ.
Greek

Υποβλήθηκε από krypteia. Ημερομηνία: Κυρ, 08/25/2013 - 18:45 Μόνιμος σύνδεσμος

Πρώτα απ'όλα απαγορεύεται να υπάρχει σκύλος σε κοινόχρηστο χώρο χωρίς τη συγκατάθεση των λοιπών ενοίκων. Δεύτερον δεν επιτρέπεται ο σκύλος να παραμένει μόνος του για ώρες σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής: να ζητήσεις από το οικείο Α.Τ. να στείλει ένα έγγραφο στη Δημοτική Αστυνομία, ζήτώντας να ελέγξουν αν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας του σκύλου, κοινοποιώντας το ταυτόχρονα στον Εισαγγελέα. Αν θέλουν τότε ας απαντήσουν οι της Δημ. Αστυνομίας ότι είναι αναρμόδιοι...

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Κυρ, 08/25/2013 - 20:03 Μόνιμος σύνδεσμος

Να προσθέσουμε στα παραπάνω ότι η διατάραξη της ησυχία των περιοίκων απο ζώα ισχύει καθ΄όλο το 24/ωρο και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους.
[b]
ΝΟΜΟΣ 4039/2012 -ΦΕΚ Α-15/02.02.2012)
Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.[/b]

Άρθρο 8
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος, γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.
Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα.
2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.
Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
4. Οι ανωτέρω αριθμητικοί περιορισμοί ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς, πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.

[b]ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 3/1996
(1023/2/37-ια/8.01.1996)
(ΦΕΚ Β-15/1996)

Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας[/b]

Άρθρο 2
Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις
1. Απαγορεύεται καθ' όλες τις ώρες του 24ωρου:
α. Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες, και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο.
«β. Η διαλάληση με τη χρήση μεγάφωνων ή άλλων ηχητικών οργάνων από μικροπωλητές, εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες ή άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό αυτών των πωλουμένων ειδών, του επαγγέλματος ή των παρεχομένων υπηρεσιών τους, καθώς και η , με τα ίδια μέσα , αναγγελία από οποιοδήποτε πρόσωπο περί της τελέσεως καλλιτεχνικών, θεατρικών ή μουσικών παραστάσεων, θεαμάτων και λοιπών παρεμφερών εκδηλώσεως ή επιδείξεων».
γ. Η διαλάληση από τους διευθυντές και τους υπαλλήλους των καταστημάτων των πωλουμένων ειδών ή των προσφερομένων υπηρεσιών, με σκοπό την προσέλκυση πελατών με φωνές και επικλήσεις. Όταν διαπράττεται παράβαση των ανωτέρω από υπαλλήλους, συνυπεύθυνοι είναι και οι διευθυντές των καταστημάτων.
2. Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εργοστασίων, εργαστηρίων, δημοσίων κέντρων και λοιπών επιχειρήσεων υποχρεούνται όπως, με μηχανικά ή άλλα πρόσφορα τεχνικά μέσα (ηχομόνωση κλπ.) περιστέλλουν στο ελάχιστο δυνατό όριο του θόρυβο που προκαλείται από τη λειτουργία αυτών. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι ιδιοκτήτες οικιών, όταν από την λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης, κλιματισμού ή άλλων μηχανημάτων, προκαλείται θόρυβος, από τον οποίο διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.
3. Οι «κάτοχοι» κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων.
4. Οι αρμόδιοι για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών ηχητικών συστημάτων ασφαλείας σε ιδιωτικά και δημόσια οικήματα ή αυτοκίνητα υποχρεούνται να τοποθετούν, ελέγχουν και ρυθμίζουν αυτά σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές τους, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη λειτουργία τους.

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Κυρ, 08/25/2013 - 23:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Εκτός των ποινικών παραβάσεων που πολύ ορθά παρατεθηκαν θέση έχουν κ τα ασφαλιστικά μέτρα διατάραξης της νομής με επείγον αίτημα απομάκρυνσης των ζώων για λόγους δημόσιας τάξης κ υγείας με απειλή χρ ποινής αλλά κ προσωπικής κράτησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το δια τακτικό .

Σχετική ομοια 246 / 2013 ειρηνοδικειου Αμαρουσιου

Περίληψη: Διατάραξη της νομής – Υπερβολικός θόρυβος από γαυγίσματα σκύλων – Διατάραξη κοινής ησυχίας – Προσωρινή ρύθμιση καταστάσεως – Κατεπείγουσα περίπτωση άμεσου κινδύνου για τη ζωή και την υγεία -. Προσωρινή ρύθμιση κατάστασης ως ασφαλιστικό μέτρο. Κρίθηκε ότι συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση που συνίσταται στον άμεσο κίνδυνο των αιτούντων και των μελών της οικογένειάς τους όταν από γειτονικό ακίνητο, εκπέμπεται υπερβολικός θόρυβος από συνεχή γαυγίσματα των σκύλων που η καθής φιλοξενεί, ενώ η ίδια δεν βρίσκεται σε παράλληλη ενοίκηση μαζί τους, αλλά επισκέπτεται κατά διαστήματα το ακίνητο για να τους ταΐσει. Διαταγή των πρόσφορων στη συγκεκριμένη περίπτωση ασφαλιστικών μέτρων. Υποχρέωση των αιτούντων να ασκήσουν τακτική αγωγή για την κύρια υπόθεση μέσα σε τρεις μήνες από την έκδοση της παρούσας....
...Απειλεί κατα της καθ’ ης χρηματική ποινή 300,00 ευρω και προσωπική κράτηση ενός μηνός για κάθε παράβαση της προηγούμενης διάταξης.

Υπ´οψιν ότι πολλές φορές οι "αστικές" κυρώσεις ειναι κατα πολύ βαρύτερες απο τις ποινικές ...

[edit time=1377465027]Srek[/edit]

Υποβλήθηκε από dtsigpnet. Ημερομηνία: Τρί, 09/10/2013 - 17:53 Μόνιμος σύνδεσμος

logika opmws me thn katarghsh ths dhmotikhs astynomias me kapoio neo FEK h armodiothta afth den perierxetai se emas?? p.x. skylos synodeyomenos xwris fimwtro provlepei 300,0 prostimo meta apo apofash toy oikeiou dhmou. Gia thn epivolh ths dn tha apaitithei na syntaxthei apo astynomiko pleon kapoio entypo ekueshs elegxou h vevaiwshs paravashs , h opoia sth synexeia tha diabibasthei stn oikeio dhmo gia peraiterw ??

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Τρί, 09/10/2013 - 19:29 Μόνιμος σύνδεσμος

Ο νόμος για τα ζώα αναφέρει ότι όπου δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία αρμόδια είναι άλλη υπηρεσία του Δήμου που ορίζεται από τον Δήμαρχο.

Υποβλήθηκε από dtsigpnet. Ημερομηνία: Τρί, 09/10/2013 - 22:43 Μόνιμος σύνδεσμος

Η Κ.Υ.Α. οικ.34280/2013 -'' Παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από την Ελληνική Αστυνομία '' δεν μας δεσμευει ομως να ενεργουμε και εμεις πλεον ?

Υποβλήθηκε από cperis. Ημερομηνία: Τρί, 09/10/2013 - 23:14 Μόνιμος σύνδεσμος

Το πρόστιμο βεβαιώνεται επί τόπου. Οπότε χρειάζεται ειδικό μπλοκάκι. Αναμένουμε εκείνο το έρημο το Αρχηγείο να εκδόσει καμμιά εγκύκλιο- διατάγη. Γιατί και για τους αγορανομικούς ελέγχους, λαικές αγορές, παρεμπόριο κλπ μπλοκάκια χρειάζονται αλλά δεν είδα τίποτα...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis