Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by GNikoleta on Δευ, 03/18/2013 - 16:38
Καλησπέρα.Θα ήθελα σας παρακαλώ να με ενημερώσετε τί γίνεται με υπηκόους χωρών της Ε.Ε. που εισέρχονται στην Ελλάδα με την ταυτότητά τους.. Ισχύει ότι θα πρέπει να παραμείνουν έως 3 μήνες και ότι μετά θα πρέπει να πάρουν άδεια αρμόδιας αρχής? Και αν ναι: Α) πως ελέγχουμε αν βρίσκεται στη χώρα λιγότερους από 3 μήνες,και Β) ποιές οι ενέγειές μας σε περίπτωση που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια?
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Δευ, 03/18/2013 - 17:39 Μόνιμος σύνδεσμος

Οι πολίτες της Ένωσης και τα μέλη της οικογένειάς τους καλύπτονται από το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας και διαμονής.

Με την επιφύλαξη των ισχυουσών για τους εθνικούς συνοριακούς ελέγχους διατάξεων, που αφορούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα, όλοι οι πολίτες της Ένωσης οι οποίοι φέρουν ισχύον δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους, τα οποία είναι υπήκοοι τρίτης χώρας και φέρουν ισχύον διαβατήριο, δικαιούνται να εγκαταλείπουν το έδαφος της Ελλάδας προκειμένου να μεταβούν σε άλλο κράτος μέλος. Επίσης στα πρόσωπα αυτά δεν επιβάλλεται καμία θεώρηση εξόδου ή άλλη ισοδύναμη διατύπωση.
Οι πολίτες της Ένωσης και τα μέλη της οικογένειάς τους, που είναι επίσης πολίτες της Ένωσης, έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα έως τρεις μήνες, χωρίς κανέναν όρο ή διατύπωση εφόσον κατέχουν ισχύον δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.Το ανωτέρω διάστημα παρατείνεται, αυτοδικαίως, για άλλους τρεις μήνες για τα πρόσωπα που πραγματικά αναζητούν εργασία.
Τα μέλη της οικογένειας πολίτη της Ένωσης, που είναι υπήκοοι τρίτης χώρας, έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα έως τρεις μήνες χωρίς κανέναν όρο ή διατύπωση, εφόσον είναι κάτοχοι ισχύοντος διαβατηρίου και συνοδεύουν ή πηγαίνουν να συναντήσουν τον πολίτη της Ένωσης.

Για το Δικαίωμα διαμονής άνω των τριών μηνών βλέπε το Άρθρο 7 του Π.Δ.106/2007

Χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στους πολίτες της Ένωσης
Πολίτες της Ένωσης που πρόκειται να διαμείνουν στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις μήνες από την ημερομηνία άφιξής τους, υποχρεούνται μετά τη λήξη του τριμήνου να εμφανίζονται αυτοπροσώπως, στις αρμόδιες για το χειρισμό θεμάτων αλλοδαπών αστυνομικές αρχές του τόπου κατοικίας τους, για καταγραφή. Οι ανωτέρω υπηρεσίες ενεργούν σχετική εγγραφή και χορηγούν άμεσα βεβαίωση για την πράξη τους, στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του εγγραφέντος και η ημερομηνία εγγραφής. Η μη συμμόρφωση με την απαίτηση εγγραφής τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Π.Δ.106/2007 (Πταίσμα).

Όποιος, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αρμόδια αρχή ή υπάλληλο, αρνείται την επίδειξη ή προσκόμιση του δελτίου διαμονής ή μόνιμης διαμονής ή τη βεβαίωση υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση των δελτίων αυτών ή δηλώνει ψευδή στοιχεία σχετικά με αυτά, τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Π.Δ.106/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα (Πταίσμα), αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη.

Προσωπική μου άποψη είναι ο έλεγχος για τη διαπίστωση της υπέρβασης τριμήνου είναι δύσκολος και πρέπει να γνωρίζεις σίγουρα ότι το έχει υπερβεί χωρίς να έχει καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές μόνος του. Αυτό το λέω γιατί κάλλιστα μπορεί να επικαλεστεί ότι πρόσφατα ταξίδεψε στη χώρα καταγωγής του και επανήλθε χωρίς να μπορεί να το αποδείξει, αφού ο νόμος δεν τον υποχρεώνει να σφραγίσει το διαβατήριό του.
Από την άλλη το διοικητικό μέτρο της απέλασης εφαρμόζεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που προβλέπονται λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας ή δημόσιας υγείας και αυτές με αυστηρά κριτήρια που πρέπει λαμβάνονται υπόψη όπως η διάρκεια παραμονής στην ελληνική επικράτεια, του ατόμου εις βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, η ηλικία του, η κατάσταση της υγείας του, η οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση, η κοινωνική και πολιτιστική ένταξή του στην Ελλάδα και οι δεσμοί του με τη χώρα καταγωγής.

Για περισσότερα αναλυτικά στοιχεία δες το :
[url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/nomothetimata-allodapon/10… ΔΙΑΤΑΓΜΑ 106/2007 (ΦΕΚ Α-135/21.6.2007)
Ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή στην ελληνική επικράτεια των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών των οικογενειών τους.[/url]

Υποβλήθηκε από macedonian77. Ημερομηνία: Δευ, 03/18/2013 - 18:36 Μόνιμος σύνδεσμος

Στην υπηρεσία μου έχουμε προχωρήσει σε αποφάσεις επιστροφής για υπηκόους Βουλγαρίας και Ρουμανίας (και ειδικότερα επαίτες και ιερόδουλες) με τον όρο ότι έχουν μηνυθεί τουλάχιστον τρεις φορές για το σχετικό πταίσμα.Επίσης -σε όλους - επιχειρήσαμε μέσω ιατρικών εξετάσεων να δούμε αν έπασχαν από κάποιο λοιμώδες νόσημα ώστε να πατήσουμε και στους λόγους υγείας.Η φυματίωση πήγαινε σύννεφο :( Γίνεται,αλλά δεν πρόκειται και να τους ελέγξει και κανείς όταν θα επιστρέψουν.

Υποβλήθηκε από giobo100. Ημερομηνία: Πέμ, 04/16/2015 - 18:42 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Καλησπέρα ,χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.Θέλω να μου πει κάποιος αν μπορούσε να κάνουμε πρόταση για απέλαση αλλοδαπό ευρωπαίκής ένωσης (Βούλγαρος) για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας (παρ.γ αρθ.76 Ν3386/05) &nbsp;που έχει κατηγορηθεί για μαστροπεία χωρίς να έχει καταδικασθεί.(ορίστηκε δικάσιμος)</p>

Υποβλήθηκε από giobo100. Ημερομηνία: Πέμ, 04/16/2015 - 18:49 Μόνιμος σύνδεσμος

<p><span style="color: rgb(17, 17, 17); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 18px; background-color: rgb(255, 255, 255);">Καλησπέρα ,χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.Θέλω να μου πει κάποιος αν μπορούσε να κάνουμε πρόταση για απέλαση αλλοδαπό ευρωπαίκής ένωσης (Βούλγαρος) για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας (παρ.γ αρθ.76 Ν3386/05) &nbsp;που έχει κατηγορηθεί για μαστροπεία χωρίς να έχει καταδικασθεί.(ορίστηκε δικάσιμος)</span></p>

Υποβλήθηκε από LANTO. Ημερομηνία: Παρ, 04/17/2015 - 20:05 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Σύμφωνα με το άρθρο που έγραψες πιο πάνω. Η Διεύθυνση Αλλοδαπών θα τον κρατήσει λογικά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και θα πράξει αναλόγως. Θα το ψάξω ακόμη περισσότερο αν υπάρχει κάτι διαφορετικό και θα σου ξανααπαντήσω.</p>

Υποβλήθηκε από paraxenos74. Ημερομηνία: Τετ, 04/22/2015 - 19:41 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Μπορείς κανονικά.</p>
<p><b>Άρθρο 76</b></p>
<p align="justify"><b>Προϋποθέσεις και διαδικασία διοικητικής απέλασης</b></p>
<p align="justify">&nbsp; 1. Η διοικητική απέλαση αλλοδαπού επιτρέπεται εφόσον:</p>
<p align="justify">α. Έχει καταδικασθεί τελεσίδικα σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους<u><strong> ή, ανεξαρτήτως ποινής</strong></u>, για εγκλήματα προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα, εγκλήματα με χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας, εγκλήματα περί το νόμισμα, εγκλήματα αντίστασης, αρπαγής ανηλίκου,<strong><u> κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,</u></strong> κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης, εκβίασης, τοκογλυφίας, του νόμου περί μεσαζόντων, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, λαθρεμπορίας, για εγκλήματα που αφορούν τα όπλα, αρχαιότητες, την προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας ή τη διευκόλυνση της μεταφοράς ή προώθησης τους ή της εξασφάλισης καταλύματος σε αυτούς για απόκρυψη και εφόσον η απέλαση του δεν διατάχθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο.</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis