Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by chrismar76 on Πέμ, 02/13/2014 - 17:04
Με την ανάθεση των αρμοδιοτήτων της πρώην Δημ. Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. μας φόρτωσαν και με τα διοικητικά πρόστιμα σε περιπτώσεις υπαιθρίου εμπορίου, καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, νομοθεσίας περί ζώων κλπ. Εκτός ότι δεν μας έχουν εφοδιάσει με ανάλογα μπλοκάκια με τις πράξεις βεβαίωσης παράβασης, δεν μας έχουν ενημερώσει και για το που και πως θα αποστέλλουμε τις βεβαιωθείσες παραβάσεις, σε ποιον θα υποβάλλουν οι παραβάτες τυχόν ένσταση κλπ. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει ασχοληθεί με τα ανωτέρω για να μας διαφωτίσει και εμάς τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση; Ευχαριστώ!
Greek

Υποβλήθηκε από FABIA3673. Ημερομηνία: Παρ, 02/14/2014 - 12:23 Μόνιμος σύνδεσμος

Για το πλανόδιο και στασιμο εμπόριο η υπηρεσία μας έχει προμηθευτεί μπλοκ για τη βεβαίωση παραβάσεων όπως και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων κλπ.Για το κάπνισμα έχουμε κάτι έντυπα βεβαίωσης παράβασης αλλά μεχρι τώρα δεν το εφαρμόσαμε.Μόνο για πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο και περί ευζωίας ζώων βεβαιώσαμε παράβάσεις.Τώρα από που θα εισπραχθούν και που βεβαιώνονται δεν το γνωρίζω...

Υποβλήθηκε από nestor. Ημερομηνία: Παρ, 02/14/2014 - 12:57 Μόνιμος σύνδεσμος

Οι βεβαιωσεις επιβολης προστιμων αποστελλονται στην υπηρεσια εσοδων του οικειου δημου, οπως αλλωστε εκανε και μεχρι προτινος η Δημοτικη Αστυνομια. Εκει τελειωνει η δουλεια της Αστυνομιας.

Τα προστιμα πληρωνονται στο ταμειο του δημου. Ενστασεις μονο στα διοικητικα δικαστηρια (δεν ειναι σαν τις κλησεις ΚΟΚ).

Εαν για οποιονδηποτε λογο δεν υπαρχει μπλοκ (αλλα φυσικα υποχρεωση επιβολης προστιμου), προκειμενου να μην υπαρχει παραβαση καθηκοντος εκ μερους του αστυνομικου, μπορει να επιβληθει σε ομοιο τυπωμενο υποδειγμα (οπως οριζει το αντιστοιχο ΦΕΚ) το οποιο παιρνει αριθμο πρωτοκολου εισερχομενου, για την υπηρεσια. Στον παραβατη, καθως και σε αλλες υπηρεσιες μπορει να δοθει ακριβες αντιγραφο προσερχομενος στο τμημα.

ΥΓ> Σε ορισμενες περιπτωσεις υπαρχει και ποινικο σκελος, π.χ. καπνικα προιοντα, απομιμησεις επωνυμων προιοντων η θανατωση ζωου, κλπ δεν ειναι ολα διοικητικα

Υποβλήθηκε από sakrunner. Ημερομηνία: Παρ, 02/14/2014 - 15:29 Μόνιμος σύνδεσμος

εχω την εντυπωση απο οσο θυμαμαι οτι για το παρανομο εμποριο να εσοδα πρεπει να απνε στην περιφερεια(παλια ηταν αρμοδιοτητα της νομαρχιας)

Υποβλήθηκε από nestor. Ημερομηνία: Σάβ, 02/15/2014 - 04:16 Μόνιμος σύνδεσμος

Οχι, στους δημους πανε, στις υπηρεσιες εσοδων. Η διαδικασια και ο νομος εχουν παραμεινει τα ιδια, το μονο που αλλαξε ειναι η αρμοδια υπηρεσια ελεγχου.. Κραταω μια επιφυλαξη, οπως ειπα, για προιοντα καπνου κλπ οπου πρεπει εκτος του προστιμου να επιβληθουν δασμοι απο το τελωνειο και γενικα εχει επιπλεον διαδικασια. Τα προστιμα υπαιθριου εμποριου ομως αυτα καθ εαυτα πανε μονο σε ΟΤΑ α' βαθμου

Υποβλήθηκε από floraki. Ημερομηνία: Σάβ, 02/15/2014 - 06:17 Μόνιμος σύνδεσμος

Επειδή επικρατεί γενικότερο μπέρδεμα, να σας πω ότι τα πρόστιμα για το κάπνισμα αποστέλλονται στην εφορία με χρηματικούς καταλόγους, ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα εκεί.
Επίσης για το υπαίθριο εμπόριο πάλι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, κάποιοι λένε πάλι για χρηματικούς καταλόγους στην εφορία και κάποιοι για απλά διαβιβαστικά στα τμήματα εσόδων των Δήμων.
Μιλήστε με τους Δήμους της περιοχής σας και με τις τοπικές ΔΟΥ για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Υποβλήθηκε από moys. Ημερομηνία: Σάβ, 02/15/2014 - 12:26 Μόνιμος σύνδεσμος

τα προστιμα αποστελλονται στην αρμοδια Δ.Ο.Υ του παραβατη σε τριπλοτυπες καταστασεις και οπισθεν χρηματικο καταλογο που αναγραφει την Κ.Α.Ε.Ε (για οσους ασχολουνται με διαβιαβαστικα ...
πρωτοκολλο 1016/34/) το προβλημα εστιαζεται στην περιπτωση που ο παραβατης δεν εχει Α.Φ.Μ τοτε κοινως τραβας τα β...... σου !!! πρεπει να λαβεις τα πληρη στοιχεια αυτου ειδικα αν ειναι αλοδαπος ενημερωνεις την εφορια και περιμενεις αν εκδοσει ποτε !! ;)

Υποβλήθηκε από sakrunner. Ημερομηνία: Σάβ, 02/15/2014 - 14:18 Μόνιμος σύνδεσμος

δειτε λιγο και το αρθρο 7β παραγραφος α. περιπτωση. γγ συμφωνα με την οποια οριζει πως εισπρατονται τα προστιμα

Υποβλήθηκε από GRAMY. Ημερομηνία: Σάβ, 02/15/2014 - 16:21 Μόνιμος σύνδεσμος

Πριν πέντε-έξι χρόνια που είχαμε πάλι τριπλότυπα , τα χρησιμοποιούσαμε μόνο για υπαίθριο εμπόριο.τα δύο αποκόμματα που μέναν στην υπηρεσία μας τα διαβιβάζαμε στο Τμήμα εμπορίου της Νομαρχίας τότε του Νομού.για τα ζώα κάναμε μήνυση στο κανονικό μπλοκάκι μας.

Υποβλήθηκε από nestor. Ημερομηνία: Κυρ, 02/16/2014 - 03:22 Μόνιμος σύνδεσμος

Οταν ο παραβατης δεν εχει ΑΦΜ πρεπει να ακολουθηθει η διαδικασια οικοθεν εκδοσης ΑΦΜ (ΚΕΠ ή ΔΟΥ). Οι τελευταιοι συνηθως βαριουνται και το παιζουν ανηξεροι... Αυτο ειναι απαραιτητο γιατι μπορει μετα απο 5-6 χρονια ο παραβατης να ειναι "νομιμος" και να θελει να ανοιξει π.χ. μαγαζι η να εμπλακει σε αλλη οικονομικη δραστηριοτητα με τα λεφτα που τοσο καιρο μαζευε "μαυρα"

Οσο για το θεμα της νομαρχιας, εκτοτε εχει ερθει ο Καλλικρατης και εχει περασει στους δημους η αρμοδιοτητα

Υποβλήθηκε από mystery2all. Ημερομηνία: Κυρ, 02/16/2014 - 12:20 Μόνιμος σύνδεσμος

Πως ακριβώς μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της οικοθεν εκδοσης ΑΦΜ? Αν θέλεις να επιβάλεις διοικητικό πρόστιμο Κυριακή αλλά και απογεύματα καθημερινών ημερών που Δ.Ο.Υ. και Κ.Ε.Π. δεν είναι ανοιχτά τι γίνεται?

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis