Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by LGN1983 on Πέμ, 01/24/2013 - 20:37
Φόρουμ
ΓΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ?
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Πέμ, 01/24/2013 - 21:45 Μόνιμος σύνδεσμος

Η τήρηση του Βιβλίου Αδικημάτων και Συμβάντων προβλέπεται από το άρθρο 36 του Π.Δ. 75/1987

Υπάρχει μια εγκύκλιος Διαταγή με αριθ. 7011/7/29-1 από 14-11-2003 του ΑΕΑ για το πως τηρείται το Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβάντων την οποία μπορείς να αναζητήσεις στο αρχείο της υπηρεσίας σου και να την μελετήσεις προσεκτικά.

Σχετικές Συζητήσεις
[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/851.h…]
[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/1323…]

[b]Άρθρο 36 Π.Δ. 75/1987
Αδικήματα, Συμβάντα και Συλλήψεις.[/b]
[info]1. Όλα τα αδικήματα και τα συμβάντα που γίνονται κατά τη διάρκεια του 24ωρου, για τα οποία η Ελληνική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη από τον προορισμό και την αποστολή της να επεμβαίνει, όπως και οι συλλήψεις προσώπων, καταχωρίζονται στο βιβλίο Αδικημάτων, Συμβάντων, Συλλήψεων, Συστάσεων και Παραπόνων. Στο τέλος κάθε μήνα καταχωρίζεται στο βιβλίο αυτό στατιστική ανακεφαλαίωση, στην οποία φαίνονται συνολικά και κατά είδος τα αδικήματα, τα συμβάντα και οι συλλήψεις που έλαβαν χώρα κατά το μήνα αυτό.
2. Το βιβλίο αυτό αριθμείται κατά σελίδα και συντάσσεται σχετική πράξη στην τελευταία σελίδα από το Διοικητή της Υπηρεσίας, τηρείται δε με μεγάλη επιμέλεια και ακρίβεια, ώστε να εξασφαλίζονται οι καταχωρισμένες εγγραφές. Απαγορεύονται οι αποξέσεις, οι παρεμβολές εγγραφών, οι αλλοιώσεις των κειμένων και η αφαίρεση φύλλων. Όταν είναι ανάγκη να γίνουν διορθώσεις ή προσθήκες, αυτές γράφονται στο περιθώριο με παραπομπή υπογραμμένη από το Διοικητή κάθε Υπηρεσίας και το πρόσωπο που έκανε την εγγραφή.
3. Τα αδικήματα, τα Συμβάντα και οι συλλήψεις καταχωρίζονται, κατά κανόνα. αμέσως και, αν αυτό δεν είναι δυνατό, μέσα σε 24 ώρες από το χρόνο τέλεσής τους ή αφότου έλαβε γνώση η Υπηρεσία. Η καταχώριση γίνεται περιληπτικά, χωρίς όμως να παραβλάπτεται η πληρότητα της περιγραφής και χωρίς περιττολογίες και κρίσεις με φροντίδα του προσώπου που ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις του εσωτερικού Κανονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ή από σχετικές διαταγές και με επίβλεψη του Διοικητή κάθε Υπηρεσίας.
[/info]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis