Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by Ntzoumi7 on Τετ, 03/27/2013 - 17:03
Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω, σου προσκομίζει πολίτης εισαγγελική παραγγελία και εκφράζει παράπονα για αδικήματα ποινικής φύσεως διωκόμενα κατ' έγκληση για άλλον πολίτη, για τον οποίο όμως σου αναφέρει μόνο ονοματεπώνυμο και δ/νση κατοικίας. Έπειτα από αναζητήσεις όμως δεν καταφέρνεις να βρεις τον καθ ου τα παράπονα. Τι κάνεις στη συνέχεια; Καταχωρείς σχετική εγγραφή στο Β.Α.Σ. κάνοντας μνεία ότι δεν ανευρέθη ο καθ ου τα παράπονα προκειμένου κληθεί και του γίνουν οι δέουσες συστάσεις; Αν ναι, η εν λόγω εγγραφή θα έχει ως τίτλο: "ανεκτέλεστη εισαγγελική παραγγελία"; Αν πράξεις τα προαναφερόμενα, στέλνεις την εισ. παραγγελία στον εισαγγελέα προκειμένου ενημερωθεί ή τη θέτεις απευθείας στο αρχείο της Υπηρεσίας σου χωρίς να ενημερώσεις τον εισαγγελέα; Ενημερώνεις σχετικά τον παραπονούμενο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Τετ, 03/27/2013 - 19:24 Μόνιμος σύνδεσμος

Άποψή μου: Κάνεις κανονικά εγγραφή στο ΒΑΣ με τίτλο κανονικά εκτέλεση Εισαγγελικής παραγγελίας. Κάνεις σχετική μνεία στην εγγραφή ότι ο καθ'ου τα παράπονα δεν ανευρέθει στην δηλωθείσα διεύθυνση από τον παραπανούμενο. Ζήτάς από συνάδελφο να σου κάνει σχετική βεβαίωση για τον παραπονούμενο ή την κάνεις εσύ ο ίδιος την επισυνάπτεις στην παραγγελία και μετά στο αρχείο της Υπηρεσίας σου. Ενημερώνεις τον παραπονούμενο ότι δεν βρέθηκε και του εξηγείς και το δικαίωμα της υποβολής έγκλησης εντός τριμήνου. Αυτά στην περίπτωση που δεν τον βρείς και έιναι άγνωστος στην δηλωθείσα διεύθυνση.

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Τετ, 03/27/2013 - 19:45 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμφωνούμε με την προηγούμενη τοποθέτηση και έχουμε να συμπληρώσουμε ότι :
α) Πρέπει να κάνεις έγγραφη πρόσκληση στον καθ΄ού τα παράπονα,
β) Θα προσπαθήσεις να κάνεις επίδοση (σύμφωνα με Κ.Π.Δ.) ακόμα και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες
γ) Αφού λάβεις σχετικές αναφορές των αστυνομικών ότι ο καθ΄ού τα παράπονα δεν ανευρέθη στη δηλωθείσα διεύθυνση τότε ενεργείς σύμφωνα με τα παραπάνω.

Αυτά γιατί ο καθ΄ού τα παράπονα μπορεί να αποφεύγει συστηματικά την διαδικασία για πολλούς λόγους.

Υπάρχουν στο forum δυο παλαιότερες συζητήσεις σχετικές με εγγραφές στο Β.Α.Σ. και παραθέτουμε τα links για εμπλουτισμό των γνώσεων.

[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/1323…]
[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/1387…]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis