Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by gothamm on Παρ, 10/05/2012 - 02:06
Καλημέρα!! Όταν συλλαμβάνεται ένα άτομο για αδίκημα που διώκεται στα όρια του αυτοφώρου και ταυτόχρονα προκύψει κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του ότι εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις πως ακριβώς συντάσσουμε τις δικογραφίες προς τους αντίστοιχους εισαγγελείς; Α) Γίνεται μνεία στο διαβιβαστικό του αυτοφώρου ότι για τον κατηγορούμενο εκκρεμούν ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις; Β) Συντάσσεται μία έκθεση σύλληψης στην οποία αναγράφεται ότι συνελήφθη για το αδίκημα του αυτοφώρου + τις αποφάσεις με το φ/ο αυτής να μπαίνει συνημμένα στο φάκελο της δικογραφίας του φυγόποινου ή συντάσσονται δύο ξεχωριστές μία για το αυτόφωρο και μία για το φυγόποινο δίχως να γίνεται ουδεμία αναφορά. Ποιο είναι το ορθό δικονομικά;
Greek

Υποβλήθηκε από manager. Ημερομηνία: Παρ, 10/05/2012 - 15:15 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμφωνούμε.
Μια δικογραφία με μία έκθεση σύλληψης. Ο Εισαγγελέας , αν χρειαστεί θα διαχωρίσει τις υποθέσεις. Την μια μπορεί να την παραπέμψει στο ακροατήριο (αυτόφωρο) και την άλλη αν έχει τακτοποιήσει την Απόφασή του μπορεί να την θέσει στο αρχείο.

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Παρ, 10/05/2012 - 16:22 Μόνιμος σύνδεσμος

To ορθόν είναι μία δικογραφία καθώς ουδής επιτρέπεται να ξάνα-συλληφθεί εφόσον ηδη τυγχάνει κρατούμενος οπότε μια εκθεση συλληψης θα συνταχθεί κ ενα υποβλητικό.
Ετσι ενεργούν οι υπηρεσίες στην επαρχια οπου αρμόδιος για την εκτέλεση της απόφασης καθώς και για την άσκηση της ποινικής δίωξης για το αυτόφωρο είναι ο ίδιος Εισαγγελέας.
Στην Αθήνα κ στον Πειραια όμως συντάσεται διαφορετική έκθεση σύλληψης και υποβλητικη αναφορά καθώς ειναι αρμόδιοι διαφορετικοί εισαγγελείς πλημ/κων (Ποινικής δίωξης και εκτέλεσης αποφάσεων) και φυσικά αν η αποφαση αφορα Εφετείου αρμόδιος είναι ο Εισαγγελέας Εφετών .Αναγράφεται ομως στο διαβιβαστικό του αυτοφώρου οτι εκκρεμούν κ αποφάσεις στο πρόσωπο του συλληφθέντα.

Ετσι δυστυχώς συντασσουμε τα εγγραφα εις διπλούν ενω αν δεν κανεις την ανωτέρω διαδικασια κ περιμένεις να την κάνει ο εισαγγελέας, χωρίζοντας αυτος την δικογραφία, ειναι απολυτα σιγουρο οτι θα επικοινωνήσουν επιγόντως με εσενα απο την Εισαγγελία για να κάνεις τα ανωτέρω .

Δεν εχω υπόψιν μου όμως αν υπάρχει σχετική πααγγελία απο την Εισαγγελια Π.Αθηνών αλλα εφαρμόζεται σίγουρα αυτη η διαδικασία.
[edit time=1349443613]SREK[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis