Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by teddy on Παρ, 01/17/2014 - 10:25
ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΕ ΔΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΤΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΚΛΟΠΗ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ,ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 10 ΛΕΠΤΩΝ Η ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΛΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ?
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Παρ, 01/17/2014 - 14:09 Μόνιμος σύνδεσμος

Σύμφωνα με το άρθρο 18 ΠΚ ''τόπος τέλεσης της πράξης θεωρείται ο τόπος που ο υπαίτιος διέπραξε ολικά την αξιόποινη πράξη''

Ο τόπος που συνελήφθη ο δράστης είναι αδιάφορος προκειμένου να καθοριστεί η τοπική αρμοδιότητα.

Προανάκριση λοιπόν τελεί η υπηρεσία του τόπου τέλεσης.

Σε διαρκές αδικήματα ως τόπος τέλεσης θεωρείται ο τόπος σύλληψης αφού εκεί διαπιστώνεται η τέλεση της εξακολουθηματικής πράξης.

Προσοχή όμως καθώς σύμφωνα με όσα ορίζονται στο 279ΚΠΔ ο συλληφθείς πρέπει να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα εντός του απαραίτητου χρόνου για την μεταγώγή σε κάθε περίπτωση εντός 24 ωρών.

Ετσι αν η σύλληψη έγινε εκτός της εισαγγελικής περιφέρειας του τόπου τέλεσης κ ο δράστης ΔΕΝ δύναται να μεταχθεί εντος του 24ωρου στον Εισαγγελέα του τόπου τέλεσης της πράξης, πρέπει αρχικά να οδηγηθει -ΜΟΝΟ με την έκθεση σύλληψης κ το σήμα αναζητησεων- στον κατα τόπον εισαγγελέα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis