Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by lalakis on Πέμ, 07/24/2014 - 08:06
θα ηθελα να ρωτησω απο που προβλεπεται η άμεση δράση να μην αναλαμβανει την διεκπεραιωση των πλημμεληματων για παραβασεις του κοκ αλλα αυτα να διαβιβαζονται για προανακριση στην τροχαια με το σκεπτικο οτι η α.δ δεν ενεργει προανακριτικες πραξεις,ενω την ιδια ωρα αναλαμβανει την διεκπεραιωση των πταισματικων παραβασεων.διαθετει γραφειο μηνυσεων με ανακριτικους υπαλληλους.
Greek

Υποβλήθηκε από grafarrara. Ημερομηνία: Πέμ, 07/24/2014 - 10:48 Μόνιμος σύνδεσμος

Φίλε μου, κι εγώ αυτή τη απορία έχω σχετικά με τις μηνύσεις που κάνει η άμεση δράση στα μαγαζιά και τις φέρνει στους αξυπ του τμήματος τάξης να τις διεκπεραιώσουν. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή έγινε μία φορά η αρχή και τα τμήματα στη συνέχεια ανέλαβαν επ ώμου όλες τις μηνύσεις των περιπολικών της άμεσης δράσης. Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας θα πρέπει να τα δίνει στη δική του γραμματεία. Όπως όταν εγώ βγαίνω περιπολικό και υποβάλλω τη μήνυση τη φέρνω στο τμήμα μου. Δεν πάω στη ΓΑΔΑ να τη δώσω. Έτσι κι αυτοί έπρεπε να τις πηγαίνουν στη γραμματεία τους. Έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με το 141/1991 ο διοικητής κρίνει αν υφίσταται η παράβαση που βεβαιώνεται και μετά τη χρεώνει στον αστυνομικό. Πάντα όταν παρεμβάλλονται δύο υπηρεσίες στο εν διάμεσω αν υπάρχει κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να μην τις προωθεί στο πταισματοδικείο.

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Πέμ, 07/24/2014 - 12:19 Μόνιμος σύνδεσμος

πολυ σωστα.παντως απ'οτι εμαθα και στην αθηνα το ιδιο εφαρμοζεται επειδη υπαρχει καποια διαταγη νομιζω.εμεις στην θεσ/νικη για ενα διαστημα υπηρξε συνεννοηση τροχαιας,α.δ και ο καθενας τα δικα του.μετα αξιωματικος της α.δ ξαναβγαλε την διαταγη και ξανα μανα τα πλημ/τα στην τροχαια.ψαχνω να βρω τη δ/γη γιατι οι μηνυσεις της α.δ για στερηση διπλωματος ερχονται κατα ριπας.

Υποβλήθηκε από Atlas. Ημερομηνία: Πέμ, 07/24/2014 - 13:13 Μόνιμος σύνδεσμος

Σχετικα με τον ΚΟΚ ποιος λεει ρε παιδια οτι στην Αττικη παραδιδονται οι μηνυσεις στην Τροχαια ?Οι υπηρετουντες στην ΑΔ στην υπηρεσια τους τα παραδιδουνε οπου υπαρχει και σχετικο γραφειο παραβασεων , οπως επισης εκει παραδιδονται και ολα τα αφαιρεθεντα στοιχεια.

Οσο αναφορα τα καταστηματα , ΒΕΒΑΙΩΣ και θα πρεπει το εκαστοτε ΑΤ να επιλαμβανεται.Δεν φτανει που στην Αττικη δεν βγαζουνε οχηματα το 90-95% των ΑΤ και υπαρχει εξω 1 αμεσοδρασιτικο για 3 και 4 δημους , δεν φτανει που δεν γνωριζουνε εντος των τομεων τους τι καταστηματα υπαρχουνε και τι επικρατει για αυτα , θα κανει προανακριση για τις μηνυσεις ενα πληρωμα Α.Δ. που μπορει τη μια μερα να δουλευει πχ στον Α τομεα την αλλη στο Β την αλλη στο Γ ?
Φυσικα και τα κατα τοπους τμηματα οφειλουνε να δεχονται κανονικα τις μηνυσεις της ΑΔ οταν αφορουνε τον τομεα ευθυνης τους.Στη τελικη θα επρεπε απο μονοι τους σε ορισμενα βασικα πραγματα να επιλαμβανονται...Για αυτο δεν υπαρχουνε τα εκαστοτε γραφεια Αστυνομευσης ?
Προσωπικα συνεχως δυσκολιες αντιμετωπιζω σε αυτο το θεμα γιατι πολυ απλα δεν εχει κανεις ιδεα τι επικρατει στα εκαστοτε καταστηματα με αποτελεσμα ενα μεγαλο μπερδεμα και απο την αλλη πλευρα τα οικεια ΑΤ επισης δεν εχουν ιδεα τις περισσοτερες φορες.

Υποβλήθηκε από arkoudos. Ημερομηνία: Πέμ, 07/24/2014 - 17:32 Μόνιμος σύνδεσμος

Εδω κ 2-3 χρονια(για την αμεση δραση αττικης),οι μηνύσεις,οι εκθεσεις αρχης,κ οι κλήσεις ΚΟΚ,παραδίδονται στο γραφειο παραβασεων της Αμεσης Δρασης κ οχι στην τροχαια...
οι μονες περιπτωσεις που πανε στην τροχαια ειναι για μέθη(καθως τα περιπολικα της Α.Δ. δεν φερουν αλκοολομετρο)κ σε περιπτωσεις αυτοφορων πλημ/των , για να ακολουθηθει αυτοφωρη διαδικασια...

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Πέμ, 07/24/2014 - 22:45 Μόνιμος σύνδεσμος

η σκαυ θεσσαλονικης μου ειπε οτι αυτο που συμβαινει εδω με τα πλημ/τα του κοκ που η α.δ τα φερνει ολα στην τροχαια γινεται και στην αθηνα.δεν το ξερω.κι ουτε ξερω σε ποια νομοθεσια η διαταγες οφειλεται αυτο?στα αυτοφωρα πιθανον γιατι η α.δ δεν εχει αξυπ?

Υποβλήθηκε από Atlas. Ημερομηνία: Παρ, 07/25/2014 - 01:03 Μόνιμος σύνδεσμος

Ειμαι στην ΑΔ Αττικης και απάντησα συνάδελφε
Δεν ξέρω τι γίνεται στην ΑΔ Θεσσαλονίκης που βγάζει 2-3 οχήματα αλλα στην Αττική των 30 και βάλε σταθμών ότι έχει σχέση με κοκ γίνεται απο την ίδια την υπηρεσία.
Σχετικά με τις άλλες μηνύσεις είπα την προσωπική μου γνώμη.
Η Άμεση Δράση ειναι μια υπηρεσία περιπολίας δεν ειναι αστυνομικο τμημα.
Έχει ολόκληρο κέντρο επιχειρήσεων με αξιωματικούς εκφωνητές τηλεφωνήτες κτλ κτλ αλλα δεν ειναι δουλειά της άμεσης δράσης η διεκπεραίωση μηνύσεων...
Τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία έχει επιβαρυνθεί υπερβολικά πολυ σε αντικείμενα που δεν ειναι δικής μας αρμοδιότητας.
Εάν λοιπόν αυριο γινόταν η διεκπαιρεωση και των εκάστοτε μηνύσεων η υπηρεσία στο τέλος θα καταρρεύσει...
Τα ΑΤ δεν βγάζουν που δεν βγάζουν σχεδόν ποτε περιπολικό , θα έπρεπε τουλάχιστον να ασχολούνται με τον τομέα τους που δυστυχώς δεν γίνεται και συχνά έχουμε διάφορα προβλήματα.
Πχ πως να ξέρει ενα περιπολικό άμεσης δράσης εάν ενα καταστημα λειτουργεί με παραβίαση σφράγισης εάν πχ πάρει σήμα 3 το βράδυ ; Ποιον θα ρωτήσει ; Αυτά κ αλλα πολλά που δυστυχώς μας δυσκολευουνε...

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Παρ, 07/25/2014 - 08:13 Μόνιμος σύνδεσμος

συναδελφε αυτο με τις αρμοδιοτητες ειναι μεγαλη κουβεντα.η καθε υπηρεσια ασχολειται με ενα σωρο ασχετες αρμοδιοτητες.ευχαριστω παντως για την ενημερωση σχετικα με τις μηνυσεις,θα το ψαξω γιατι εδω δεν εφαρμοζεται το ιδιο.

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Παρ, 07/25/2014 - 08:18 Μόνιμος σύνδεσμος

εκτος κι αν εσυ τις παραδιδεις στην υπηρεσια σου και αυτοι αρμοδιως τις αποστελλουν στην τροχαια για τα περαιτερω,γιατι θεσ/νικη ετσι γινεται.

Υποβλήθηκε από Atlas. Ημερομηνία: Παρ, 07/25/2014 - 11:52 Μόνιμος σύνδεσμος

Οχι συναδελφε...Δεν γινεται ετσι εδω.Στην Αμεση Δραση Αττικης αυτα γινονται εσωτερικα.Μετα μαλιστα απο ενα συγκεκριμενο διαστημα σε καλουνε ωστε να υπογραψεις την σχετικη εκθεση αρχης η πλημε/τος.Αρα δεν πηγαινει κατι στη Τροχαια διαφορετικα θα σε καλουσανε στην Τροχαια.
Στη Θεσσαλονικη δεν ξερω γιατι γινεται αυτο.Αλλο η ΓΑΔΘ αλλο η ΓΑΔΑ.Ισως να εχει να κανει με καποια εσωτερικη διαταγη κτλ.
Και ειπαμε...Αλλη δυναμη εχει η Αμεση Δραση Θεσ/νικης που βγαζει 2-3 αυτοκινητα εξω και λογικα θα εχει πολυ μικροτερο κεντρο επιχειρησεων και γραφεια και αλλη δυναμη η Αμεση Δραση Αττικης.Ισως να παιζει και αυτο ρολο γιατι πολυ απλα να μην υπαρχει καν γραφειο παραβασεων.
Κλησεις πχ σταθμευσης κτλ που τις παραδιδουνε ?Στην τροχαια παλι ?

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Παρ, 07/25/2014 - 12:55 Μόνιμος σύνδεσμος

υπαρχει κανονικα γραφειο μηνυσεων της α.δ,με αρκετα ατομα σ'αυτο το οποιο διεκπεραιωνει τα πταισματα π.χ της παραχωρησης σε στερηση διπλωματος,ανασφαλιστου κ.λ.π αλλα δεν συμβαινει το ιδιο με τα πλημ/τα τα οποια αφου τα παραλαμβανουν μας τα στελνουν με διαβιβαστικο για καταχωρηση pol.,συνταξη & αποστολη εισαγγελεα.καπου πατανε προφανως,αλλα δεν το χω βρει.τις παραβασεις του κοκ ολες αυτοι κανονικα με τις αφαιρεσεις τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis