Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by horse on Πέμ, 09/20/2012 - 17:51
Χαίρεται. Γνωρίζει κανείς όταν αργυραμοιβός ή ενεχυροδανειστής σκοτώνεται σε τροχαίο, ποιες ενέργειες κάνει η αστυνομία για το κατάστημα που λειτουργούσε και ποια η τύχη των ενεχύρων και λοιπών τιμαλφών - χρημάτων;
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Παρ, 09/21/2012 - 00:22 Μόνιμος σύνδεσμος

Οφείλουμε να κάνουμε ανάκληση της σχετικής αδειας που ειχαμε δώσει ,εφόσον πρόκειται για ατομική επιχείρηση, λόγω θανάτου του φυσικού προσώπου το οποιο ειχε κανει την σχετικη γνωστοποιηση σύμφωνα με ΑΔ 5α - 2011 .
Απο την στιγμή εκείνη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καθε συναλλαγη ακόμα και των νομιμων κληρονόμων αφου το βιβλιο θα πρεπει να μας παραδοθει ωστε να γινει σχετικη αντιπαραβολη (σύμφωνα με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων) ενω αυτοι πλεον δεν θα ειναι σε θεση να κανουν καμια αγοραπωλησια καθως δεν θα διαθετουν δελτιο αποδειξεων απο την ΔΟΥ ουτε δελτιο ποσοτικης παραλαβης - αποστολης .
Οι κληρονομοι οφείλουν να κάνουν την διαδικασια για την κληρονομία κ μετα εφοσον επιθυμουν να εκδοσουν αδεια στο ονομα τους . Απο την στιγμη εκείνη κ μετα εφοσον κανουν ΝΕΑ εναρξη στην ΔΟΥ κ τους χορηγησουμε την σχετικη αδεια κ βιβλιο μπορουν να εκμεταλλευτουν τα χρυσαφικα που υπηρχαν στο κατ/μα.
Αν δεν επιθυμουν να ανοιξουν κατ/μα κ τα στοιχεια του βιβλιου ταυτιστηκαν απολυτα με τα υπαρχοντα στο κατ/μα κ συμφωνα με τις αποδειξεις τοτε τα χρυσαφικα τους ανοικουν . Για αυτα που δεν ταυτιστηκαν υποβαλλεται σχετική πλημμελληματικου χαρακτηρα μηνυση.
Τωρα για τις απαιτήσεις αυτων που ειχαν αφήσει ως ενέχειρο χρυσαφικα ειναι ενα άλλο ΠΟΛΥ μεγαλο αστικο θέμα που ,ευτυχως, δεν μας αφορα .

[edit time=1348176950]SREK[/edit]

Υποβλήθηκε από TRIADAG. Ημερομηνία: Παρ, 09/21/2012 - 16:15 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμφωνώ με το τελευταίο post, αλλά η πλημ/ικού χαρακτήρα παράβαση πού στηρίζεται? Προφανώς στον Π.Κ. (αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος?) αλλά σε βάρος αποβιώσαντος? Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη νομίζω..

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Παρ, 09/21/2012 - 16:57 Μόνιμος σύνδεσμος

Bλέπε Νόμο 2523/1997: Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις, (ΦΕΚ 179/Α/1997) άρθρο 19 παρ. 5 και άρθρο 21 παρ 2 καθώς επίσης και π.δ. 186/82 «Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων» αρθρο 11 , 12 και 13.

Το περίεργο με τα ενεχειροδανιστήρια είναι οτι αν δεν έχεις υποβάλει γνωστοποίηση στην αρμόδια αρχη είναι πταίσμα ενω αν κάνεις εστω μια συναλλαγη χωρις να την γράψεις στο ειδικό βιβλίο διαπράττεις πλημμέλημα εστω και αω κατέχεις άδεια σύμφωνα με τις ανωτερω διατάξεις .

Εφόσον λοιπόν κατέχεις οποιοδήποτε αντικείμενο χωρίς να διαθέτεις το απαραίτητο τιμολόγιο αγοράς ή το δελτίο ποσοτικής παραλαβής (για ενέχυρο) , το οποίο ουσιαστικά νομιμοποιεί την κατοχή του , διαπράττεις παρ. του αρ. 13 παρ 5 του ΚΒΣ (πλημμέλημα).
Ετσι λοιπόν μπορούμε να κατασχέσουμε τα πράγματα που δεν υπάρχουν παραστατικα για αυτα κ δεν ειναι γραμμένα στα βιβλία (76 παρ 1 ΠΚ )

Οπότε αν ο θανον δεν τηρούσε ορθά το βιβλιο θα προβουμε σε κατάσχεση όσων δεν αντιστοιχουν στο βιβλίο κ φυσικα θα υποβάλλουμε το προανακριτικό υλικό στον κ.Εισαγγελέα .

Φυσικά μπορούμε να μην προβούμε στον ανωτέρο φορολογικό έλεγχο κ απλά να κάνουμε ανακληση της άδειας, φυσικά παντα με δική μας ευθύνη .
[edit time=1348244912]srek[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis