Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by Papath on Κυρ, 06/23/2013 - 00:57
Καλησπέρα σε όλους. Ηθέλα να ρωτήσω εάν η Αστυνομία πληροφορηθεί καθοιονδηποτε τρόπο οτι κάποιος αποπειράται να αυτοκτονήσει, νομιμοποιείται να παρέμβει για να αποτρέψει την αυτοκτονία και βάση ποιων διατάξεων θα παρέμεβει? Στον ΠΚ μόνο η συμμετοχή σε αυτοκτονία (301) προβλέπεται η απόπειρα αυτοκτονίας είναι αξιόποινη? Και εαν εντοπίσει τον προτιθέμενο αυτόχειρα ποιές είναι οι νόμιμες ενέργειες που πρέπει να κάνει? Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Κυρ, 06/23/2013 - 14:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Ως προς τις ενέργειες φρονούμε πάντα είναι η αποτροπή.
καλούμε ειδικό διαπραγματευτή, ψυχολόγο και φυσικά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η παρουσία της για την διάσωση του ατόμου.

Υποβλήθηκε από kavaliwtakidys…. Ημερομηνία: Κυρ, 06/23/2013 - 19:35 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφε όσον αφορά μια επικείμενη αυτοκτονία, για την οποία πληροφορούμαστε-ενημερωνόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο, λειτουργούμε πάντα (αυτεπάγγελτα) στα πλαίσια της πρόληψης καθώς μία από τις κυριότερες αποστολές του Σώματος είναι η διαφύλαξη της ζωής των πολιτών. Καλούμε επιτόπου αρμόδιους διαπραγματευτές, ψυχολόγους, τον διοικητή της υπηρεσίας τόπου αρμοδιότητας και λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (πυροσβεστική, Ε.Κ.Α.Β., διασώστες κλπ), την παρουσία των οποίων κρίνουμε απαραίτητη. Τώρα δικονομικά (σε περίπτωση που λάβει χώρα απόπειρα αυτοκτονίας ή και τετελεσμένη αυτοκτονία) ενεργούμε αυτεπάγγελτα προανάκριση ( όπως και σε άλλα συμβάντα π.χ. σε πτώση ατόμου, σε πνιγμό, σε ατύχημα κλπ) προκειμένου αποκλειστεί τυχόν εγκληματική ενέργεια. Εν συνεχεία υποβάλουμε την δικογραφία κανονικά στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis