Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by maraton on Κυρ, 01/19/2014 - 12:10
Έχει συλληφθεί αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 182 παρ. 2 Π.Κ.. διότι επανήλθε στη Χώρα καίτοι είχε απελαθεί με απόφαση δικαστηρίου. Τον αποστέλλουμε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων, ο Εισαγγελέας τον παραπέμπει στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημ/κειο για να δικαστεί και το δικαστήριο αναβάλλει για κρείσσονες αποδείξεις κατά άρθρο 423 παρ. 2 Κ.Π.Δ. μετά από δέκα ημέρες. Εν συνεχεία, επειδή ο αλλοδαπός στερείται εγγράφων τον συλλαμβάνουμε και αποστέλλουμε το σχετικό φάκελο στο Τμήμα Απελάσεων της Δ/νσης Αλλοδαπών,, ενημερώνοντάς τους στο διαβιβαστικό ότι εκκρεμεί η ποινική του υπόθεση. Μετά από τις δέκα ημέρες τον επαναπροσαγάγουμε στο δικαστήριο, που αναβάλλει για μετά από δύο μήνες κατά άρθρο 349 Κ.Π.Δ. διότι έλειπε ο συνήγορός του και ενημερώνουμε σχετικά με σηματική αναφορά το Τμήμα Απελάσεων. Πριν την εκδίκαση της υπόθεσης και ενώ το Τμήμα Απελάσεων γνωρίζει ότι εκκρεμεί ακόμα το δικαστήριο, μας αποστέλλει σήμα να τον μεταφέρουμε στο Αλλοδαπών για να απελαθεί από τη Χώρα. Ενημερώνουμε πάλι το Απελάσεων για την ποινική εκκρεμότητα, αλλά μας δηλώνουν ότι η απέλαση θα γίνει κανονικά. Η ερώτησή μου είναι, σε κάθε περίπτωση δεν έχει προτεραιότητα η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης από την εκτέλεση της διοικητικής απόφασης; Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο παρόμοιο περιστατικό και πώς το διαχειρίστηκε; Στην Υπηρεσία μου όταν ενημερώθηκε ο Διοικητής μας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό γίνεται συνέχεια, αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι σύννομη αυτή η τακτική.
Greek

Υποβλήθηκε από GOOFY. Ημερομηνία: Κυρ, 01/19/2014 - 12:21 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφε υπηρετώ σε Τ.Δ.Λ. και απο την εμπειρία μου λέω ότι καλώς ο αλλοδαπός θα πάει για απέλαση εφόσον στερείται εγγράφων και δεν έχει σημασία η ποινική υπόθεση που έχει πάρει αναβολή.Αυτό δεν μπλοκάρει την απέλασή του.Μπορεί να παραστεί ο συνήγορός του στη δίκη και να δηλώσει οτι απλά ότι αυτός απελάθηκε.Το πρόβλημα δημιουργείται αν την ημέρα της απέλασης ο δικηγόρος θα πάει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να κάνει "αντιρρήσεις" κατα της απέλασής του για να μπλοκάρει τη μεταγωγή(πράγμα σύνηθες απο δικηγόρους).Εσύ αν έγιναν σωστά οι διαδικασίες μην αγχώνεσαι...Για ότι περαιτέρω είμαι στη διάθεσή σου.

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Κυρ, 01/19/2014 - 12:46 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμφωνώ με τα ανωτέρω.
Η διοικητική διαδικασία είναι ανεξάρτητη απο την ποινική.
Όταν η σχετική δικάσιμος είναι σε ημερομηνία που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες , οδηγεί τον αλλοδαπό ενώπιον του δικαστηρίου.
Άλλωστε ο αλλοδαπός έχει δικαίωμα με το δικηγόρο του να προσβάλλει έγκαιρα τις σχετικές αποφάσεις της διοίκησης και να πετύχει την προσωρινή αναστολή της απόφασης επιστροφής.
Αν ο αλλοδαπός είναι ουσιώδης μάρτυρας σε ποινική υπόθεση ή παθών σε υπόθεση, ο οικείος Εισαγγελέας να διατάξει την προσωρινή αναστολή της απόφασης επιστροφής με διάταξή του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis