Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by abcdabcd on Παρ, 08/09/2013 - 19:17
Σ' ένα κρατητήριο βρίσκονται δύο κρατούμενοι που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. Αποφασίζουμε να τους χωρίσουμε, μεταφέροντας τον ένα απ' αυτόν σε άλλο κρατητήριο. Αυτοί όμως δεν υπακούν ούτε το σκοπό ούτε τον αξ/υπ όταν αυτοί τους ανακοινώνουν ότι ο ένας απ' τους δύο θα μεταφερθεί σε άλλο κελί και αρνούνται τη μεταφορά αυτή, φωνασκώντας χωρίς όμως να εξυβρίζουν. Μπορούμε να σχηματίσουμε δικογραφία για το αδίκημα της απείθειας (αρ. 169 Π.Κ.) σε βάρος τους; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Greek

Υποβλήθηκε από abcdabcd. Ημερομηνία: Δευ, 08/12/2013 - 23:26 Μόνιμος σύνδεσμος

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να μου απαντήσει; Επιπλέον υπάρχει κάποια διαταγή σχετικά με το επισκεπτήριο των κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια; π.χ. ποιοι επιτρέπεται να επισκέπτονται τους κρατούμενους; ποια πράγματα μπορούμε, αφού πρώτα τα ελέγξουμε να τα δώσουμε στους κρατούμενους; κλπ. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υποβλήθηκε από giatros. Ημερομηνία: Δευ, 08/12/2013 - 23:43 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφε όσων αφορά τα κρατητήρια δες λίγο τα άρθα 66 " Φρουρά Κρατητηρίου" και 67 "Δεσμοφύλακας" του Π.Δ. 141/91. Και νομίζω ναι, αφού η περίπτωσή υπάγεται στην περίπτωση ΚΑ αρ. 67 του παραπάνω ΠΔ μπορείς να στοιχειοθετήσεις την απείθεια.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis