Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by gothamm on Κυρ, 05/12/2013 - 01:13
Σε πολλές εισόδους πολυκατοικιών οι διαχείριστές τους ( κατόπιν συναπόφασης των ενοίκων) έχουν αναρτήσει επιγραφές στις οποίες αναγράφουν ότι απαγορεύεται αυστηρώς η είδος σε πλασιέ, διαφημιστές κ.τ.λ. Αυτή η απαγόρευση έχει κάποια νομική ισχύ , εάν π.χ. κάποιος πλασιέ εισέλθει στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας και γίνει αντιληπτός από κάποιον ένοικο της πολυκατοικίας, μπορεί ο τελευταίος να ζητήσει , λόγω της ύπαρξης της επιγραφής τη δίωξή του; Υπάρχει σχετική νομολογία ( αστική ή ποινική) και αν ναι, επιλαμβανόμαστε πουθενά και με ποιο τρόπο;
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Κυρ, 05/12/2013 - 15:03 Μόνιμος σύνδεσμος

Η ύπαρξη και μόνο της πινακίδας δεν γνωρίζουμε αν έχει κάποια νομική ισχύ γιαυτούς που την παραβιάζουν.
Μπορεί όμως η σχετική απαγόρευση για τα φυλλάδια να υπάρξει στον Κανονισμό της πολυκατοικίας που καταρτίζεται κατά το άρθρο 9 του ν. 1562/1985.
Οι δήμοι καταρτίζουν κανονισμό καθαριότητας στον οποίο προβλέπουν περιπτώσεις ρύπανσης με ρίψη διαφημιστικών φυλλαδίων φέϊγ βολάν με συνθήματα ,στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης με απειλή προστίμου.
Ο Ν.2946/2001 (ΦΕΚ Α 224/8-10-2001) "Υπαίθρια Διαφήμιση, Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις" προβλέπει διατάξεις μόνο για την υπαίθρια διαφήμιση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis