Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by teddy on Πέμ, 03/28/2013 - 19:41
οταν ενας αλλοδαπος δεν εχει χαρτια ,ειναι ποινικο αδικημα?ποτε το παμε αυτοφωρο?
Greek

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Πέμ, 03/28/2013 - 20:34 Μόνιμος σύνδεσμος

Ο στέρηση εγγράφων μόνιμης διαμονής στη χώρα δεν είναι ποινικό αδίκημα, είναι διοικητικές κυρώσεις και κινείται σε βάρος του αλλοδαπού η διαδικασία της διοικητικής Επιστροφής (Απέλαση).

Το ποινικό αδίκημα είναι η λάθρα είσοδος χωρίς έγγραφα (αρ.83 Ν.3386/05) ή η λάθρα επανείσοδος (αρ.82παρ.4) .Το έγκλημα κανονικά είναι αυτόφωρο καθώς ο αλλοδαπός δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν εισήλθε εκτός ορίων αυτοφώρου (εφ'όσον στερείται εγγράφων).
Σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνεται ο Εισαγγελέας, ο οποίος με διάταξή του, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τον Εισαγγελέα Εφετών μπορεί να απέχει από την ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό.

Υποβλήθηκε από sakrunner. Ημερομηνία: Πέμ, 03/28/2013 - 21:24 Μόνιμος σύνδεσμος

και σε συνεχεια αυτων που γραφει ο mentor και ειναι πολυ σωστα, υπαρχει και σχετικη διαταγη σε ερωτημα που ειχε γινει για το εαν ειναι η οχι αυτοφωρο το αδικημα της παρανομης εισοδου(αρθρο 83 Ν. 3386/05), εγω παντως οταν ειχα αδικηματα και τον πηγαινα αυτοφωρο και δεν ειχε καθολου εγγραφα του εβαζα και αυτο μαζι

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Πέμ, 03/28/2013 - 21:29 Μόνιμος σύνδεσμος

Τα θέματα αλλοδαπών έχουν συζητηθεί και παλαιότερα σε αυτό το forum και έχει αναλυθεί και το ζήτημα του αυτοφώρου.

[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/2272…]
[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/2866…]

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Πέμ, 03/28/2013 - 21:40 Μόνιμος σύνδεσμος

Μονη διαφωνια μου το θεμα της αυτοφωρης διαδικασιας για την παρανομη εισοδο .

Το εν λογω ποινικο αδικημα ειναι στιγμιαιο κ οχι διαρκες , τι σημαινει αυτο , το εγκλημα τελειται την στιγμη που θα παραβιαστει ο απαγορευτικος κανονας {αρ 83 Ν 3386/05 ''οποιος [b]εισερχεται[/b] παρανομα'' } δηλαδη την στιγμη που θα εισελθει λαθρα στην Ελληνικη επικράτεια ο αλλοδαπος αλλιως αν ήταν διαρκές θα ανέφερε ''οποιος εισήλθε και παραμενει παρανομα'' ενω δεν μας ενδιαφερει καθολου ποσο χρονικο διαστημα εχει παραμεινει στην Ελλαδα παρανομα, δηλαδη δεν μας ενδιαφερει το αποτελεσμα της παραβίασης του νομου. Οποτε το αυτόφωρο παύει οταν περασει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η επομενη μερα της εισοδου.

Συμφωνα με την αρχη της απόδειξης η οποια απορρει απο το τεκμηριο της αθωοτητας (αρ6ΕΣΔΑ) η κατηγορουσα αρχη οφειλει και εχει το βαρος να αποδειξει οτι καποιος ειναι ενοχος κ οχι να αποδειξει ο φερομενος ως δραστης οτι ειναι αθώος αφου σε καθε περιπτωση τεκμαιρεται οτι ειναι αθωος κ δεν εχει καμια υποχρεωση να το αποδειξει ! Σε περιπτωση δε αμφιβολιας ο κατηγορουμενος βασει του τεκμηριου της αθωοτητας κυρησσεται αθωος αφου καθε αμφιβολια ειναι υπερ του.
Εξ'αλλου προκύπτει η γενική αρχή του δικαίου ''ότι κανείς δεν υποχρεούται στα αδύνατα''...
Επίσης Βλέπε αρθρα 77 κ 371 ΚΠΔ κ αρ 2 ΠΚ ως προς την αμφιβολια υπερ του κατηγορουμένου με αποτελεσμα την ακυρωση της διαδικασιας αρ.171 ΚΠΔ...

Η συλληψη εντος των ορίων του αυτοφώρου (αρ 242 κ 275 ΚΠΔ ,αρ 5ΕΣΔΑ ) ειναι μια πρώτη δικαιολογημένη κάμψη του τεκμηρίου της αθωότητας.
Σε κάθε όμως περίπτωση, η κάμψη του τεκμηρίου πρέπει να δικαιολογείται από τις περιστάσεις, να εξυπηρετεί κάποιο εξίσου σημαντικό αγαθό και να μην θίγει τον πυρήνα του τεκμηρίου.

Ετσι εμεις ως οργανα της δικαστικης εξουσιας πρεπει να αποδειξουμε οτι ο αλλοδαπος εισηλθε παρανομα (τελεσε την πραξη) εντος των οριων του αυτοφωρου ωστε να ακολουθησουμε την αυτοφωρη διαδικασια και ΟΧΙ να αποδειξει ο παρανομος αλλοδαπος οτι εχει εισελθει προ πολλων ημερών ,δηλαδη να αποδειξει οτι δεν πρεπει να ακολουθηθει η αυτοφωρη διαδικασια.
Σε περιπτωση που δεν μπορουμε να αποδειξουμε οτι εισηλθε παρανομα εντος των οριων του αυτοφωρο η ΚΑΘΕ αμφιβολία ειναι παντα ΥΠΕΡ του κατηγορουμενου και ετσι δεν εφαρμοζεται η αυτοφωρη διαδικασια αλλα υποβαλλεται [b]προφορική μήνυση[/b] θεωρόντας οτι εισηλθε εκτος των οριων του αυτοφωρου.

[edit time=1365338603]Srek[/edit]

Υποβλήθηκε από sakrunner. Ημερομηνία: Κυρ, 04/07/2013 - 00:08 Μόνιμος σύνδεσμος

υπαρχει μια σχετικη διαταγη απο το αεα(αοριστη τελειως η αποψη μου) την οποια θα κοιταξω να αναρτησω αυριο ή μεθαυριο. ουσιαστικα ελεγε οτι και το αρθρο 83 παραγραφπς 2

Υποβλήθηκε από GOOFY. Ημερομηνία: Κυρ, 04/07/2013 - 09:23 Μόνιμος σύνδεσμος

Συμφωνώ με τις απόψεις σας και έχω να προσθέσω για να μην μακρυγορούμε οτι αυτόφωρο θα πάει ο αλλοδαπός ΜΟΝΟ εαν συλληφθεί στα σύνορα ή αποδεικνύεται οτι την ίδια μέρα εισήλθε εντός της χώρας.Στις υπόόιπες περιπτώσεις σχηματίζεται δικογραφία για λάθρα είσοδο ή επανείσοδο.Στην πρώτη περίπτωση ζητάμε αποχή απο ποινική δίωξη του Εισαγγελέα για να τον παραπεμψεί στην διοικητική διαδικασία(απέλαση).Εαν θέλεις περισσότερες διευκρινήσεις στείλε Α.Μ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis