Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by billdoxa on Σάβ, 11/17/2012 - 23:12
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΠΙ ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ, ΣΥΝΘΕΤΗ ?
Greek

Υποβλήθηκε από dhmhtrhs. Ημερομηνία: Κυρ, 11/18/2012 - 00:17 Μόνιμος σύνδεσμος

ΤΙΤΛΟ, ΣΥΝΘΕΤΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ, ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΟΡΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.

Υποβλήθηκε από savvas. Ημερομηνία: Κυρ, 11/18/2012 - 13:36 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεδομένου του γεγονότος ότι κανένας εξ' ημών δεν γνωρίζει το ποια τραγούδια και καλλιτέχνες καλύπτονται από την ΑΕΠΙ, η ΣΩΣΤΗ διαδικασία είναι η εξής:

1. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ

2. Λαμβάνεται ένορκη κατάθεση αστυνομικού ο οποίος βεβαιώνει απλά το τραούδι (τίτλος, καλλιτέχνης) το οποίο εκτελεί το κατάστημα. Δεν αναφέρει τίποτε περί "μηνύω και εξαιτούμαι την νόμιμη τιμωρία κτλ"

3. Στη συνέχεια αυτή διαβιβάζεται με παραγγελία της Υπηρεσίας στο μέρος όπου έχει έδρα ο εκπρόσωπος και εισπράκτορας της ΑΕΠΙ για κάθε Νομό, προκειμένου να του ληφθεί ένορκη κατάθεση και να μας γνωρίσει αν το εν λόγω τραγούδι καλύπτεται από την ΑΕΠΙ.

4. Από εκεί και έπειτα η σχηματιζόμενη δικογραφία υποβάλλεται στην αρμόδια εισαγγελία για τα περαιτέρω.

5. Αν ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να σχηματισθεί κανονικά δικογραφία για το ζήτημα αυτό, τότε επιστρέφει πίσω τη δικογραφία με παραγγελία για λήψη απολογίας από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

-ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ να μην πάρετε ΠΟΤΕ αυτόφωρο χωρίς να είστε σίγουροι ότι το τραγούδι που εκτελείται ανήκει στην ΑΕΠΙ. ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΠΙ, και η αλήθεια είναι ότι ενδέχεται να βρείτε τον μπελά σας πολύ εύκολα.

Εξυπακούεται ότι όλα τα πάνω από το 1. και μετά δεν έχουνε εφαρμογής αν στον έλεγχο παρίσταται ο υπάλληλος της ΑΕΠΙ ο οποίος δίνει κατ' ευθείαν την ένορκη του στα πλαίσια της σχηματιζόμενης δικογραφίας. Από εκεί και έπειτα τον πας κατ' ευθείαν αυτόφωρο.

Συνάδελφοι δεν θα πρέπει να πιέζεστε (από διοίκητηες, έγγραφα εταιρειών όπως η ΑΕΠΙ κτλ) για να πάρετε κάποιον αυτόφωρο κτλ. Καλά τα πνευματικά δικαιώματα και πολύ σωστά έχει θεσπιστεί το σχετικό νομικό πλαίσιο, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή απαιτούνται υπάλληλοι με ειδικές γνώσεις οι οποίοι θα βεβαιώνουν κάποιο γεγονός, γι' αυτό μεγάλη προσοχή στο τι υπογράφετε και στο σε ποιες ενέργειες προβαίνετε με μηνύσεις για ΑΕΠΙ σε βάρος επιχειρηματιών...

Ο Νόμος σαφέστατα θα εφαρμοστεί αλλά κατά τέτοιο τρόπο που να μην καταλήξουν να εκτεθούν τα όργανα που καλούνται να τον εφαρμόσουν.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis