Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 29/01/2023

Πάνω από 10.000 τροχαίες παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα έχει καταγράψει το ραντάρ ενός ζευγαριού ηλικιωμένων το οποίο παραμονεύει σε δρόμους της Ουαλίας.

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της της ουαλικής πόλης Μπάκλεϊ η απόφαση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων να πάρει το νόμο στα χέρια του και να προβεί στο… κυνήγι όσων οδηγών βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι.

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για τον Arnold και την Paula Woolley, οι οποίοι σύμφωνα με τη Sun, αγανάκτησαν από τους «γκαζιάρηδες» οδηγούς που περνούσαν έξω από το σπίτι τους με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση. Φορώντας κίτρινα φωσφοριζέ γιλέκα υψηλής ορατότητας και έχοντας ως σύμμαχο ένα ραντάρ ταχύτητας στέκονται στην άκρη του δρόμου και καταγράφουν όσους οδηγούς που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας.

ραντάρ ταχύτητας χειρός

Οι δύο… αυτόκλητοι τιμωροί βρίσκονται στους δρόμους εδώ και περίπου έξι χρόνια και το εν λόγω διάστημα έχουν καταγράψει περί τους 10.000 οδηγούς που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το ζευγάρι σημειώνει τα στοιχεία των παρανομούντων οδηγών και όπως δηλώνει τους βάζει στο «μάτι».

Μιλώντας στη Sun, ο Arnold, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, λέει ότι συχνά εισπράττει έντονη κριτική από πολλούς κατοίκους της πόλης. Όπως, ωστόσο, επισημαίνει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του… κλείνουν τα αυτιά τους στα επικριτικά σχόλια, μιας και θεωρούν ότι η δράση τους κάνει την πόλη του Μπάκλεϊ ασφαλέστερη.

ραντάρ ταχύτητας ηλικιωμένοι ζευγάρι

Ειδικότερα, πολλοί κάτοικοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι δουλειά του ζευγαριού να ενοχλεί τους οδηγούς και πως αυτό είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας, την ίδια ώρα που επισημαίνουν ότι τα ανακλαστικά γιλέκα αποσπούν την προσοχή των οδηγών και μπορούν να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης ατυχήματος.

Υπάρχουν, ωστόσο, και οι υπέρμαχοι του ζευγαριού που επιδοκιμάζουν την προσπάθειά του ζευγαριού να δώσει τέλος σε ένα επικίνδυνο φαινόμενο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να τερματιστεί από την αστυνομία, η οποία είναι παντελώς απούσα.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis