Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:39 | 16/10/2023

Με την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης». Στη συνάντηση παρίστατο ο Υπουργός ΠτΠ κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Υπασπιστής του κ. Υπουργού, Α/Υ΄κ. Λάμπρος Κουκούλης, ενώ από πλευράς Π.Ο.ΑΞΙ.Α. παρέστη και ο σύμβουλος οικονομικών θεμάτων Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πλατιάς.

Η Ομοσπονδία καλωσόρισε και επίσημα τη νέα πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και της ευχήθηκε δια ζώσης, όπως είχε κάνει και γραπτώς από την πρώτη μέρα αναλήψεως των καθηκόντων της, καλή δύναμη στο έργο της και καλή επιτυχία, ενώ παράλληλα τη διαβεβαίωσε ότι θα είναι θεσμικός συμπαραστάτης στο έργο της αλλά θα ασκεί καλόπιστη και δημιουργική κριτική όπου αυτή χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης

Επανέλαβε, επίσης, τη διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας ότι δεν επιδιώκει καμία μορφή συνδιοίκησης, αλλά θα πράττει μέχρι κεραίας όσα πηγάζουν από το θεσμικό της ρόλο.

Εικόνα
1

Επ΄ ευκαιρία της συνάντησης καταθέσαμε στον κ. Υπουργό υπόμνημα θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων που θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας. Αναλυτικά τέθηκαν:

  1. Θεσμοθέτηση της Επικινδυνότητας του Επαγγέλματος και καθορισμός του ύψους (ή και του είδους) της αποζημίωσης είτε υπό τη μορφή της αναγνώρισης επιπλέον τριών -3- ετών συντάξιμου χρόνου, χωρίς την καταβολή εισφορών, ο οποίος να συνυπολογίζεται με το λοιπό χρόνο ασφάλισης, και μόνο για τον καθορισμό του ποσοστού αναπλήρωσης, μη λαμβανομένου υπόψη κατά τον υπολογισμό του μέσου όρου αποδοχών από το 2002 έως και τη διαγραφή ή υποβολή της αίτησης αποστρατείας).
  2. Επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε επταετία με καταβολή του ίδιου ποσού εισφοράς.
  3. Κατάρτιση νέου μισθολογίου όπως αυτό έχει περιγραφεί στις αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη καίτοι είναι δεσμευτικές για το κράτος.
  4. Αναμόρφωση του ύψους αποζημιώσεων για την εργασία πέραν του πενθημέρου και την απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες.
  5. Αναπροσαρμογή επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας.
  6. Αναπροσαρμογή επιδόματος θέσης ευθύνης στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο επίδομα που προβλέπεται για τους λοιπούς υπαλλήλους του Δημοσίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, των Δημόσιων Υπηρεσιών και Οργανισμών του δημόσιου τομέα (ν. 4354/15), καθώς και επέκτασή του στους Ανθυπαστυνόμους, Υπαστυνόμους Β΄ & Α΄ και στους Αστυνόμους Β΄ που ασκούν καθήκοντα διοικητή Υπηρεσίας επιπέδου αστυνομικού τμήματος και σκανδαλωδώς παραγκωνίστηκαν από το νέο μισθολόγιο των ένστολων.
  7. Ίδρυση Νοσοκομείου αστυνομικών (ή Σωμάτων Ασφαλείας) στα πρότυπα των στρατιωτικών νοσοκομείων . με τη χρησιμοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων πχ ΣΔΙΤ.
  8. Απομάκρυνση εκ των Αστυνομικών Τμημάτων των υποδίκων, καταδίκων και προφυλακισθέντων κρατουμένων που δεν μετάγονται στα Σωφρονιστικά Καταστήματα για τα οποία προορίζονται, λόγω συμφόρησης των τελευταίων.
  9. Ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών σε Γ.Α.Δ.Α., Γ.Α.Δ.Θ και Α.Ε.Α (σε πρώτη φάση) και εν συνεχεία σε όλες τις έδρες των Δ.Α ή μεγάλα αστικά κέντρα υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας με τη χρησιμοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων πχ ΣΔΙΤ.
  10. Χιλιομετρική αποζημίωση - Έξοδα διανυκτέρευσης.
  11. Μισθολογική αναγνώριση πτυχίων και μεταπτυχιακών όπως στο υπόλοιπο Δημόσιο.
  12. Ενοποίηση των ταμείων.
  13. Ενεργοποίηση των ήδη ψηφισμένων νόμων (έκδοση κ.υ.α.), που αφορούν τη θεσμοθέτηση πόρων με σκοπό την ενίσχυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας Ταμείων (πχ τέλη- ΚΟΚ).
  14. Ίδρυση Σ.Ο.Α για τη στέγαση των στελεχών . με τη χρησιμοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων πχ ΣΔΙΤ.
  15. Αύξηση των εισερχομένων στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
  16. Λειτουργία της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και διαδικτυακά όπως η Σ.Ε.Θ.Α των Ενόπλων Δυνάμεων.
  17. Εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην αστυνομική εκπαίδευση.
  18. Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με Α.Ε.Ι για παροχή μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
  19. Καθορισμός νέας σύγχρονης, λειτουργικής και ενιαίας στολής για το σύνολο του προσωπικού.
  20. Χορήγηση μεθεπόμενου αποστρατευτικού βαθμού σε όποιον αποστρατεύεται λόγω κατάληψης από όριο ηλικίας ή αυτεπάγγελτη αποστρατεία.
  21. Επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την αξιοποίηση του κτιρίου του Αρχηγείου της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής επί της οδού Ιουλιανού.
  22. Εξεύρεση λύσης στα ζητήματα συνυπηρέτησης Αστυνομικών και Στρατιωτικών.

20231016a

Τέλος, στον κ. Υπουργό τέθηκε το θέμα της αυξανόμενης εγκληματικότητας από ανηλίκους και τα προβλήματα που προκαλούνται τόσο λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων όσο και την ενασχόληση με αυτά παρά την προφανή αναρμοδιότητα επ’ αυτών πλείστες φορές.

20231016b

Από πλευράς του ο κ. Υπουργός ΠτΠ μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς τα αιτήματα τα οποία θέσαμε, καθώς προτεραιότητά του αποτελεί η οικονομική ενίσχυση του προσωπικού, αλλά και τα θέματα που αφορούν τη μέριμνά του, όπως και η θεσμική ενίσχυση του κύρους και της υπόστασης του προσωπικού του Σώματος. Επίσης, μας τόνισε την βούλησή του για στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει τόσο το Σώμα όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο ο κ. Υπουργός όσο και ο κ. Υφυπουργός έχουν και θα επιδείξουν έμπρακτα τη διάθεση για προσφορά και πραγματικό έργο στον τομέα της προστασίας του πολίτη και της ενίσχυσης της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο το οποίο παρήγαγαν στις προηγούμενες θέσεις ευθύνης της οποίες κατείχαν. Εμείς ως Ομοσπονδία θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους σε όλες τις θετικές κινήσεις και πρωτοβουλίες τους, διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα της κριτικής όπου χρειάζεται.

 

2021 03 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis