Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
διασ
13:34 | 12/03/2024

Τις πρωινές ώρες την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης για την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών με την Ελληνική Αστυνομία.

Κατόπιν πρόσκλησης του Σχολείου για πραγματοποίηση της εν λόγω ενημερωτικής δράσης, παρευρέθησαν σε αυτό αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, ένστολοι με υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες.

Διαβάστε επίσης

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναγνώριση των ένστολων αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων από τα παιδιά, η εξοικείωση με την εικόνα τους, η καλλιέργεια αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η τόνωση του κοινωνικού της χαρακτήρα.

ΔΙΑΣ

ΔΙΑΣ

Αρχικά, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες εντός των σχολικών τάξεων, όπου αφού επισημάνθηκαν στους μαθητές τα δικαιώματά τους ως ευπαθείς ομάδες, κατέστη κατανοητό ότι η αστυνομία βρίσκεται δίπλα τους για τη διαφύλαξη αυτών.

ΔΙΑΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για τον εξοπλισμό που φέρουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να φορέσουν τα κράνη, τα αλεξίσφαιρα και να μιλήσουν με φορητούς ασυρμάτους, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο βιωματική εμπειρία της χρήσης του.

ΔΙΑΣ

Τέλος στον προαύλιο χώρο του σχολείου βρίσκονταν οι υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες, ώστε να υπάρξει περαιτέρω εξοικείωση και να δοθεί μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αστυνομίας, και κυρίως της Δίκυκλης Ομάδας Αστυνόμευσης.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη ήταν εποικοδομητική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν.

ΔΙΑΣ

ΔΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis