Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΥΜΕΤ_intime
14:53 | 07/11/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

  Δεν στέγνωσε το μελάνι από την υπ’ αριθ. 400/22 από 03/11/2023 ανακοίνωσή μας με θέμα «Η διάλυση της Υ.Α.Τ. συνεχίζεται καθημερινά» και αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε προκειμένου να μεταφέρουμε την αγανάκτηση που επικρατεί και στην έτερη Υποδιεύθυνση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, την Υ.ΜΕ.Τ., αφού εξαιτίας των βουλών και των διαταγών της Φυσικής Ηγεσίας, έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Διαβάστε επίσης

    Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να διατίθενται με μεγάλη συχνότητα από την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης, ύστερα από διαταγές της Γ.Α.Δ.Α., αρκετές επιπλέον των υπαρχουσών διμοιρίες, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος των εργαζόμενων αστυνομικών, αφού αναγκάζονται να εργάζονται πολύ περισσότερο σε εβδομαδιαία βάση, κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στις κείμενες Διατάξεις. Ως συνέπεια, δεν δύνανται να χορηγούνται οι Ημερήσιες Αναπαύσεις στις ημερομηνίες που έχουν προγραμματιστεί και κοινοποιηθεί και ως αποτέλεσμα η χορήγηση των Ημερησίων Αναπαύσεων να λαμβάνει χώρα ως επί το πλείστον στο νυχτερινό ωράριο των διμοιριών, αφαιμάζοντας σε μεγάλο ποσοστό τις αποδοχές των εργαζόμενων αστυνομικών.

    Πλέον καθίσταται σαφές και στον πιο αδαή, ότι τη Φυσική Ηγεσία απασχολεί αποκλειστικά και μόνο να διεκπεραιωθεί η αποστολή της με κάθε κόστος, δίχως να λαμβάνει υπόψη της ότι και το αστυνομικό προσωπικό έχει ανυπέρβλητες οικογενειακές υποχρεώσεις.

      Αναφορικά με τις επιπλέον διμοιρίες (οι οποίες δεν υπάρχουν) που απαιτεί η Γ.Α.Δ.Α. να διατίθενται, τούτο έχει ως συνέπεια να μειώνεται ο αριθμός των αστυνομικών που εργάζονται σε κάθε διμοιρία σε κρίσιμες εκδηλώσεις (π.χ. γήπεδα – πορείες), γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, όσο και την επιτυχή κατάληξη της διατασσόμενης αποστολής. Επιπρόσθετα, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που απαιτούνται, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να χορηγείται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μικρότερος αριθμός αδειών από το προβλεπόμενο ποσοστό που αναλογεί ανά διμοιρία, μη λαμβανομένου υπόψη ότι ήδη έχει επέλθει τεράστια σωματική καταπόνηση από τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της Γ.Α.Δ.Α. και από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο των περασμένων μηνών.

    Άλλο ένα ευτράπελο που παρατηρείται είναι ότι σε αθλητικές εκδηλώσεις υψηλής επικινδυνότητας που απαιτούνται αρκετές διμοιρίες διατίθενται λιγότερες, με το πρόσχημα ότι υπάρχουν ταυτόχρονα και άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση  με άλλες ημέρες που για χαμηλότερης επικινδυνότητας αθλητικές εκδηλώσεις διατίθεται μεγαλύτερος αριθμός διμοιριών, αφού δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη εκδήλωση !!!

   Έχουμε πολλάκις επισημάνει ότι δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες και δεν συνδιοικούμε, αλλά δεν χρειάζεται σοφία προκειμένου να αντιληφθεί κάποιος ότι με τη θεσμική θωράκιση της Δ.Α.Ε.Α. και την πληρέστερη αξιολόγηση της διάθεσης των διμοιριών θα είχε επιτευχθεί τόσο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, όσο και η ασφάλεια – σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών των διμοιριών, αλλά και η ξεκούρασή τους όταν δεν υφίσταται σοβαρός λόγος.

     Επειδή άπαντες σ’ αυτή τη Χώρα διαβιώνουμε, όλοι σίγουρα γνωρίζουν πως η δουλειά στο πεζοδρόμιο και η καθημερινή λειτουργία πολλών Υπηρεσιών, όπως της Δ.Α.Ε.Α., διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο χάριν στο φιλότιμο των συναδέλφων μας. Άλλωστε και οι πολίτες γνωρίζουν ότι για τα χρόνια προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας η κύρια ευθύνη βαραίνει διαχρονικά άλλους και όχι τους εργαζόμενους αστυνομικούς.

    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον να χρησιμοποιούνται τα μέλη της κατά το δοκούν και όπως βολεύει κάποιους, καταστρατηγώντας θεσμοθετημένα δικαιώματά τους, την ίδια ώρα που οι εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού της Χώρας, όσο και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κινούνται σε εντελώς διαφορετικά μήκη κύματος.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis