Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
7
20:20 | 31/03/2023

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού της Εθνοφυλακής, πραγματοποίησε συναντήσεις με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Ροδόπης, Κομοτηνής και Σαπών, στο στρατόπεδο «Λοχαγού Βίκτωρα Παράσχου» στην Κομοτηνή, καθώς και των ΤΕΘ Ξάνθης, Εχίνου και Νέστου στην έδρα του Στρατηγείου της 4ης Ταξιαρχίας Υποστήριξης (ΤΑΞΥΠ), στην Ξάνθη.

Κατά τις συναντήσεις ο ΥΦΕΘΑ μιλώντας στους Εθνοφύλακες υπογράμμισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο, με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου 5018/2023 (Οργάνωση της Εθνοφυλακής), προσδίδει νέα δυναμική στην Εθνοφυλακή και αναβαθμίζει τη σημαντική «συμβολή» της στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Πρόσθεσε επίσης, ότι η πλούσια κοινωνική προσφορά των Εθνοφυλάκων ενισχύει τους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες, από τις οποίες και προέρχονται, σε κάθε ακριτική περιοχή της πατρίδας μας.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά για τους Εθνοφύλακες

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το υψηλό ηθικό, το αξιόμαχο και τον ενθουσιασμό των Εθνοφυλάκων, με τους οποίους είχα τη χαρά να συναντηθώ και να συνομιλήσω. Οι συμπολίτες μας που κάθε εβδομάδα σε όλη τη χώρα βγάζουν τα πολιτικά τους και ντύνονται στα χακί, είναι πανέτοιμοι να πολεμήσουν κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο.

Είναι αυτοί που γνωρίζουν κάθε μονοπάτι, κάθε ρεματιά, κάθε πέρασμα των εσχατιών της πατρίδας μας. Είναι αυτοί που με την ακλόνητη αφοσίωσή τους στο καθήκον και την πλούσια κοινωνική τους προσφορά, αποτελούν τον καλύτερο σύνδεσμο μεταξύ του Στρατεύματος και των τοπικών κοινωνιών. Η ελληνική Πολιτεία βασίζεται στην Εθνοφυλακή ως αξιόπιστο παράγοντα αποτροπής και θα συνεχίσει να επενδύει σοβαρά σε αυτή, όπως έκανε πρόσφατα με την ψήφιση του νόμου 5018/2023.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους Εθνοφύλακές μας, σε κάθε ακριτική γωνιά της πατρίδας μας, που δίνουν και την ψυχή τους για να νιώθουμε ασφαλείς!».

 ΥΦΕΘΑ

Παρών στην ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και οι Διοικήσεις τοπικών Σχηματισμών και των ΤΕΘ.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας 2023 Β΄ ΕΣΣΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Λοχαγού Παύλου Ηλιόπουλου», στην Κομοτηνή.

 ΥΦΕΘΑ

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των ορκισθέντων οπλιτών θητείας.

Επίσκεψη σε Μονάδες της Κομοτηνής

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 4ης ΤΑΞΥΠ, στην Ξάνθη και τις έδρες της 182 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΜΚ/Β) TOR-M1 και του Λόχου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ) του 473 Τάγματος Επιτήρησης & Πληροφορικής (ΤΕΠΠ), στην Κομοτηνή.

Κατά τις επισκέψεις, ο ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε από τους Διοικητές, Ταξίαρχο Γεώργιο Ζουμπανιώτη (4η ΤΑΞΥΠ), Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Σάρρο (182 ΜΚ/Β) και Ταγματάρχη Χρήστο Σμηλιοτόπουλο (Λ/ΜΕΑ 473 ΤΕΠΠ), για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού και των Μονάδων αντίστοιχα, περιηγήθηκε στους χώρους τους και συνομίλησε με στελέχη και οπλίτες θητείας της δυνάμεώς τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

ΥΦΕΘΑ   ΥΦΕΘΑ   ΥΦΕΘΑ     ΥΦΕΘΑ

 

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis