Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
WRC _αΜΝΑ
23:14 | 18/02/2024

Μετά από περίπου 7 χρόνια (2017) ο Εσαπέκα Λάπι με Hyundai επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του WRC, καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ράλι της Σουηδίας (2ος αγώνας της χρονιάς) αφήνοντας πίσω του τους Έλφιν Έβανς (Toyota) και Τιερί Νεβίλ (4ος), ο οποίος συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία.

Ο Λάπι κέρδισε τον αγώνα με διαφορά μισού λεπτού από τον Έβανς και 48 δευτερολέπτων από τον Αντριέν Φουρμό της M-Sport Ford, με τον τελευταίο ν΄ ανεβαίνει στο πόντιουμ για πρώτη φορά στην καριέρα του στο WRC.

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai), μετά από τις 18 χιονισμένες ειδικές διαδρομές του σκανδιναβικού αγώνα, και δύο οδηγοί της κατηγορίας WRC2, ο Σουηδός, Όλιβερ Σόλμπεργκ κι ο Φινλανδός Σάμι Παγιάρι.

Τους 5 βαθμούς της τελευταίας Power Stage πήρε ο πρωταθλητής Κάλε Ροβάνπερα, στον πρώτο από τους λίγους και επιλεγμένους αγώνες που κάνει φέτος. Με το δεύτερο χρόνο ο Έβανς πήρε 4 βαθμούς, και ακολούθησαν οι Νεβίλ, Οττ Τάνακ και Τακαμότο Κατσούτα με 3, 2 κι έναν αντίστοιχα.

Στη μάχη του τίτλου, ο Έβανς αποχωρεί από τη Σουηδία με 24 βαθμούς, έναντι των 18 του Νεβίλ και 6 του Τάνακ, οπότε πλησίασε στην κορυφή τον πρωτοπόρο Νεβίλ μειώνοντας τη διαφορά στους 3 βαθμούς.

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Τιερί Νεβίλ (Hyundai)          48
2. Έλφιν Εβανς (Τογιότα)          45
3.  Αντριέν Φουρμό (M-Sport Ford) 29
4.  Σεμπαστιάν Οζιέρ (Toyota)     24
5. Οτ Τάνακ (Hyundai)             21
6. Εσαπέκα Λάπι (Hyundai)         19
7. Τακαμότο Κατσούτα (Toyota)     12
8. Κάλε Ροβάνπερα (Toyota)        11

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis