Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Mediterranean College webinar
14:13 | 26/09/2022

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ομιλία  στο πλαίσιο παρουσίασης του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Forensic Psychology (with Psychotherapy).

Εισηγητής στο webinar θα είναι ο κ. Νίκος Σταματογιάννης, Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & του προγράμματος MSc Mental Health του University of London, King’s College, με εκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία & Παιδοψυχιατρική και στο Οικογενειακό Δίκαιο για Κοινωνικούς Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο κ. Σταματογιάννης διαθέτει προϋπηρεσία στο Guy’s Hospital, Brent Mental Health Service - Central & North West London NHS, στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Αιγινητείου Νοσοκομείου, στοΙνστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής - Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και στη Δικαστική Φυλακή Τρίπολης & Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Από το 2006 έως σήμερα, είναι αξιωματικός ειδικών καθηκόντων με την ιδιότητα του ψυχολόγου στην Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Πραγματογνώμων ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων. Είναι μέλος των Ψυχοτεχνικών Επιτροπών για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές και των Επιτροπών Ελέγχου Καταλληλότητας του Ν.3169/2003. Mέλος της ομάδας Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην εισήγηση θα παρουσιαστεί το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αναφορά στον ορισμό, τα σημάδια στη συμπεριφορά, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φαινομένου. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί η ισχύουσα νομοθεσία σε σχέση με τις καταθέσεις ανήλικων μαρτύρων - θυμάτων κακοποίησης, και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 227 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπει τις διαδικασίες εξέτασης των θυμάτων αυτών. Θα συζητηθούν οι ρόλοι της Αστυνομίας, των Δικαστικών Αρχών, των πραγματογνωμόνων και των τεχνικών συμβούλων, με έμφαση στο έργο του ψυχολόγου-συνεντευκτή και ειδικότερα στην εμπειρία από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Επίσης θα παρουσιαστεί το θεσμοθετημένο πρωτόκολλο δικανικής εξέτασης των ανήλικων και θα συζητηθούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα. Τέλος, θα γίνει μια σύντομη αναφορά στην διαχείριση εκ μέρους των ενηλίκων της πρώτης αποκάλυψης κακοποίησης από ένα παιδί και θα αφιερωθεί αρκετός χρόνος για συζήτηση, ερωτήσεις, και απορίες.

Να σημειωθεί ότι, με την ολοκλήρωση του webinar θα ακολουθήσει ημίωρο Q&A Session.

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College είναι η Σχολή με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή καινοτόμων εφαρμοσμένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων. Η Σχολή προσφέρει ισχυρά & αναγνωρισμένα Bachelors & Masters, σε συνεργασία με το TOP20 βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – University of Derby (Guardian University Guide, 2022):

Να σημειωθεί ότι, το MSc Forensic Psychology (with Psychotherapy) είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό Εγκληματολογικής Ψυχολογίας, που ταυτόχρονα αναπτύσσει τις δεξιότητες Συνθετικής Ψυχοθεραπείας των φοιτητών, συνδυάζοντας δύο τομείς σπουδών.

Επιλέγοντας κάποιο από τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College:

  • Εξασφαλίζεις, ως απόφοιτος, την εγγραφή σου στους επαγγελματικούς συλλόγους της Βρετανίας & πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Ψυχολόγου, Συμβούλου & Ψυχοθεραπευτή, στην Ελλάδα.
  • Γίνεσαι δίγλωσσος επαγγελματίας με διεθνή προοπτική, καθώς η διδασκαλία πραγματοποιείται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
  • Τα προγράμματα προάγουν τον ερευνητικό προσανατολισμό σου, με τη συμμετοχή σου σε ερευνητικά projects & επιστημονικά συνέδρια.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600

Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis