Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
16:46 | 20/05/2024

Το εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», το οποίο προσφέρεται για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 με σημαντικά μειωμένα δίδακτρα (€3.400), θα παρουσιαστεί σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση (Virtual Open Day). Η διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στις 20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/53e937st. Η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στο Πρόγραμμα είναι ως τις 14 Ιουνίου 2024.

Εισαγωγή στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στα καινοτόμα στοιχεία του θα κάνουν η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αύρα Σιδηροπούλου και ο Καθηγητής Βάιος Λιαπής, Αντιπρύτανης του ΑΠΚΥ, οι οποίοι με μέλη διδακτικού προσωπικού θα παρουσιάσουν στο κοινό τις επιμέρους θεματικές ενότητες και τα κύρια γνωστικά αντικείμενα των Θεατρικών Σπουδών. Στη διαδικτυακή παρουσίαση θα μιλήσουν, επίσης, φοιτητές και απόφοιτοί του, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εμπειρίες από τη φοίτησή τους στο ΑΠΚΥ, καθώς και πληροφορίες για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει το Πρόγραμμα σε διάφορα πεδία του πολιτισμού, της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» είναι το μοναδικό εξ αποστάσεως πρόγραμμα στον ελληνόφωνο χώρο που προσφέρει επιστημονική εξειδίκευση σε τρεις κατευθύνσεις ειδίκευσης των Θεατρικών Σπουδών: Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος, Θεατρική Αγωγή και Υποκριτική και Σκηνοθεσία. Προσφέρει ευκαιρίες για ακαδημαϊκή έρευνα και καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ παρέχει επιστημονική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε βασικούς τομείς του Θεάτρου. Οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις και εξειδίκευση σε θεματικούς τομείς όπως η Ιστορία του Θεάτρου, η Δραματολογία, η Θεωρία του Θεάτρου, η Υποκριτική, η Σκηνοθεσία, και η Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος στους νεότερους χρόνους, μαζί με τη Θεατρική Αγωγή. Με τον διεπιστημονικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, το πρόγραμμα ενισχύει τη δημιουργικότητα και τις πρακτικές εφαρμογές των φοιτητών του.

 

Δελιτε εδώ  σχετικό FB Event


Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) οι φοιτητές σπουδάζουν από τον προσωπικό τους χώρο, στον δικό τους ρυθμό μάθησης και στον χρόνο που μπορούν να διαθέσουν, για να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο και χρηστικό τίτλο σπουδών για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, το ΑΠΚΥ προσφέρει 4 προπτυχιακά, 20 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, 16 ερευνητικές κατευθύνσεις για διδακτορική έρευνα και Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά ως τις 14 Ιουνίου 2024 μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy. Η καταληκτική ημερομηνία για τις διδακτορικές θέσεις είναι 30/05/2024.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis