Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:43 | 24/01/2022

Η εξέλιξη της παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων έχει προχωρήσει με απίστευτους ρυθμούς. Στο παρακάτω βίντεο αυτό αποδεικνύεται με τον πιο παραστατικό τρόπο.

Πόσες φορές έχετε ακούσει σε κάποια συζήτηση συγκρίσεις μεταξύ παλιών και καινούργιων αυτοκινήτων, όσον αφορά την παθητική ασφάλεια; Μάλιστα, μια σημαντική μερίδα οδηγών υποστηρίζει-ακόμη και σήμερα-πως οι παλιές κατασκευές προσέφεραν περισσότερη προστασία στους επιβάτες σε περιπτώσεις βίαιων συγκρούσεων. Ωστόσο, η αλήθεια είναι εντελές διαφορετική.

Στις ημέρες μας, τα επίπεδα της ασφάλειας που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα απέχουν κατά πολύ σε σύγκριση ακόμη και με αυτά που πρόσφεραν στο πρόσφατο παρελθόν τους, κάτι που οφείλεται από τη μια στην εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και από την άλλη, στην πολύ καλή δουλειά που κάνει εδώ και 25 χρόνια ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP με τις δοκιμές ασφαλείας που πραγματοποιεί για τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα που λανσάρονται. Μάλιστα, οι πιο πρόσφατες νόρμες των δοκιμών ασφαλείας που λάνσαρε ο οργανισμός το 2020 έχουν θέσει ακόμη πιο αυστηρά όρια σε όλες σχεδόν τις διαδικασίες αξιολόγησης και οι οποίες θυμίζουμε ότι αφορούν στην προστασία των ενηλίκων, την προστασία των πεζών και των παιδιών, αλλά και στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας που φέρει κάθε αυτοκίνητο, δυσκολεύοντας έτσι περισσότερο από ποτέ την επίτευξη των ανώτατων βαθμολογιών.

Έτσι, τα σύγχρονα αυτοκίνητα μείωσαν το βάρος τους και αύξησαν τα επίπεδα προστασίας μέσω ειδικών υλικών, εφαρμογών ζωνών παραμόρφωσης περιμετρικά της καμπίνας των επιβατών και φυσικά, με την τοποθέτηση πρόσθετου εξοπλισμού όπως είναι οι αερόσακοι. Στο παρακάτω βίντεο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε δοκιμές πρόσκρουσης μεταξύ καινούργιων αυτοκινήτων και παλαιότερων. Οι μεταξύ τους διαφορές δημιουργούν σοκαριστικές εικόνες δείχνοντας πως η αγορά ενός σύγχρονου μοντέλου είναι, τελικά, επένδυση στην ασφάλεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο

 

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis