Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:39 | 03/02/2023

Βαρύ είναι το κλίμα στο Γρανίτη Δράμας, που αποχαιρετά αυτή την ώρα τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι λένε αυτή την ώρα το «τελευταίο αντίο» στο σμηναγό στις 12:00, με τραγικές φιγούρες τους γονείς, τα αδέλφια και τη σύντροφο του 31χρονου που δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τον πρόωρο χαμό του.

Οι σημαίες στο χωριό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη κυματίζουν μεσίστιες εδώ και ημέρες ενώ στην εκκλησία έχουν ήδη τοποθετηθεί στεφάνια και λουλούδια στη μνήμη του σμηναγού.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στεφάνι για τον ήρωα πιλότο έστειλε και η οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδόρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5 που σκοτώθηκε το 2018.

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του 31χρονου ιπτάμενου αποφάσισε να δώσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους παραστούν στην κηδεία, για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη.

Στην κηδεία παρευρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που έφτανε στην εκκλησία για το «τελευταίο αντίο» στο σμηναγό

Το παρών δίνει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Παρόντες στην κηδεία θα είναι και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

ptd.jpg

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι, όπως είχε κάνει και χθες στην κηδεία του Μάριου - Μιχαήλ Τουρίτσικα, έφτασε στην εκκλησία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis