Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Twilight
10:29 | 17/05/2023

Το franchise του «Twilight» επεκτείνεται, καθώς σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, το «Λυκόφως» θα γίνει σειρά. Η τηλεοπτική μεταφορά -το πρότζεκτ βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, δεν υπάρχει δίκτυο ή πλατφόρμα, ούτε χρονοδιάγραμμα- θα βασίζεται στη μπεστ σέλερ σειρά μυθιστορημάτων της Στέφανι Μάιερ.

Η Αμερικανίδα συγγραφέας, που κατά τα δημοσιεύματα θα έχει συμμετοχή στην τηλεοπτική παραγωγή, κυκλοφόρησε αρχικά τέσσερα μυθιστορήματα «Twilight», με πρωταγωνιστές τη Μπέλα Σουάν και τον αινιγματικό Έντουαρντ Κάλεν, τα οποία απευθύνονταν στο εφηβικό κοινό -«Twilight», «New Moon», «Eclipse» και «Breaking Dawn» -που εκδόθηκαν μεταξύ 2005 και 2008.

Διαβάστε επίσης

Το 2015 κυκλοφόρησε το «Life and Death: Twilight Reimagined», στο οποίο άλλαξε το φύλο των δύο βασικών χαρακτήρων (όπου ήρωες είναι ο Μπο Σουάν και η μυστηριώδης και γοητευτική Ίντιθ Κάλεν), και το 2020, το «Midnight Sun», στο οποίο αφηγείται την ιστορία του πρώτου βιβλίου από την οπτική γωνία του Έντουαρντ και όχι της Μπέλα.

Το franchise ταινιών, γνωστό ως «The Twilight Saga», αποτελείται από πέντε ταινίες που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2008 και 2012, ξεπέρασαν σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια και ανέδειξαν δύο σταρ, τον Ρόμπερτ Πάτινσον (ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τέταρτη ταινία του Χάρι Πότερ, αλλά με το «Twilight» είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται) και την Κρίστεν Στιούαρτ (η οποία, πέρα της εξαιρετικής εξέλιξης της, δήλωνε το 2021 ότι έχει κάνει μόλις πέντε καλές ταινίες στην καριέρα της, χωρίς η σειρά του Twilight να περιλαμβάνεται στη μικρή αυτή λίστα).

Είναι η δεύτερη περίπτωση στην οποία το Χόλιγουντ, μετά την κινηματογραφική μεταφορά μπεστ σέλερ σειράς βιβλίων, στρέφεται και στην τηλεόραση, μετά τον «Χάρι Πότερ». Η Warner Bros. Discovery ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπάρχει δεκαετές πλάνο για τη μεταφορά των επτά βιβλίων «Χάρι Πότερ» στην τηλεόραση, μία σεζόν για κάθε βιβλίο.

Πηγή:  huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis