Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
«Τρέλα» για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Ερντογάν στην Τουρκία -Τώρα και ως περιπολικό
22:13 | 08/05/2023

Η Τουρκία «εθνικοποιεί» τον στόλο της αστυνομίας, ενισχύοντάς τον με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγει η χώρα.

Δεν έχει προηγούμενο η «τρέλα» που επικρατεί στην Τουρκία για το Τ10Χ, το πρώτο “Made In Turkey” ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγεται από την κοινοπραξία Togg, η οποία απολαμβάνει την αμέριστη συμπαράσταση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης

Ενδεικτικός του πανζουρλισμού που επικρατεί για το μικρομεσαίο SUV είναι ο αριθμός των παραγγελιών που υποβλήθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των τιμών του, αναγκάζοντας την εταιρεία να αυξήσει την παραγωγή του για το 2023, παραδίδοντας 20.000 «κομμάτια».

περιπολικό Τουρκίας TOGG

Το Togg T10X, ωστόσο, δεν θα πάρει αποκλειστικά θέση στα γκαράζ των πολιτών, αλλά θα ενταχθεί και στον στόλο της αστυνομίας, αντικαθιστώντας όσα οχήματα φέρουν την υπογραφή δυτικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η «εθνικοποίηση» του στόλου οχημάτων της αστυνομίας ήδη ξεκίνησε, με το πρώτο T10X να περνά στα «χέρια» της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (EGM) και να συνοδεύει τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Κωνσταντινούπολη, ενόψει των κρίσιμων προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

περιπολικό Τουρκίας TOGG

Ο Σοϊλού δημοσίευσε φωτογραφίες του Togg T10X το οποίο είναι ντυμένο στα χρώματα της τουρκικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV ήδη φροντίζει για τις μετακινήσεις των υπουργών της Τουρκίας, ενώ παραδοθεί στον Ερντογάν όπως και στον Αζέρο όμολογό του και επιστήθιο φίλο του, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Το T10X αποδίδει 218 ίππους και 350 Nm, ενώ προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών 52,4 kWh ή 88,5 kWh που εξασφαλίζουν αυτονομία κίνησης 314 ή 523 χλμ. αντίστοιχα.

Το μοντέλο μήκους 4,6 μ. επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,4 δλ., ενώ η φόρτιση της μπαταρίας από το 20-80% σε ταχυφορτιστή 180 kW απαιτεί λιγότερο από μισή ώρα, σύμφωνα με την τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία.

 

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis