Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:53 | 08/03/2024

Έξω από τη Βουλή παραμένουν διαδηλωτές, οι οποίοι νωρίτερα συμμετείχαν στο επεισοδιακό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικα πανεπιστήμια, το οποιο ψηφίζεται απόψε.

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, η κατάσταση στο κέντρο ήταν εκρηκτική, με τα πρώτα επεισόδια να ξεσπούν στη Σταδίου και λίγο αργότερα να μεταφέρονται στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, 8 φοιτητές τραυματίστηκαν, καθώς επίσης και 6 αστυνομικοί.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι πρώτες πληφοροίες αναφέρουν πως δεν διατρέχουν κίνδυνο. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 9 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές υπόσχονται να παραμείνουν έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο έως ότου ολοκληρωθεί η συζήτηση και διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Κεντρικό σύνθημα των φοιτητών: «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές».

Μεταξύ των αιτημάτων τους, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (φοιτητικές εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Πηγή:   newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis