Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Αίγινα καθώς ένα κοριτσάκι 1,5 έτους έχασε τη ζωή του όταν πνίγηκε τρώγοντας τσουρέκι.
Το κοριτσάκι ξαφνικά άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει καθώς ένα κομμάτι από το φαγητό είχε προκαλέσει απόφραξη στον αεραγωγό του μετατρέποντας μια ήρεμη στιγμή σε αγώνα δρόμου με το χρόνο.
Οι γονείς του σε κατάσταση πανικού το μετέφεραν έντρομοι στο Κέντρο Υγείας Αίγινας όπου και σήμανε συναγερμός.
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.
Διαβάστε επίσης
Παράλληλα κλήθηκε ιδιώτης γιατρός ενώ καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης.
Για κάποια δευτερόλεπτα φάνηκε πως υπήρχε ελπίδα, το παιδί επανήλθε, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε εκ νέου βυθίζοντας ξανά τους πάντες στην αγωνία.
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διακομιδής. Με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Πειραιά.
Εκεί ασθενοφόρο περίμενε ήδη, ενώ η αστυνομία βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα για να εξασφαλίσει την ταχύτερη δυνατή μεταφορά προς το νοσοκομείο Παίδων.
Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας διενεργείται προανάκριση .