Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:18 | 01/03/2023

Είναι ο Ανδρέας Αλικανιώτης, μόλις 20 ετών. Βρισκόταν στην επιβατική αμαξοστοιχία 62, που συγκρούστηκε λίγο έξω από τα Τέμπη, με την εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Ο 20χρονος φοιτητής είχε την ατυχία να επιβιβάζεται στο βαγόνι 2, η κατάσταση στο οποίο, όπως και στο 1 και το 3 ήταν η χειρότερη από όλα.

Διαβάστε επίσης

Κατάφερε όμως να βγει αλώβητος, αλλά δεν απομακρύνθηκε. Βλέποντας τη φωτιά που είχε ξεσπάσει και σπάζοντας ένα τζάμι, ο Ανδρέας Αλικανιώτης βοήθησε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους να απεγκλωβιστούν.

Την αποκάλυψη έκανε η γιατρός, Επιμελήτρια Α΄, Ιστοπαθολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρη Τζιαστούδη, η οποία τον χαρακτήρισε "επίγειο άγγελο".

Η ανάρτηση της Έρης Τζιαστούδη:

"Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι.

Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια. Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!".

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis