Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
07:59 | 22/08/2023

Σύμφωνα με την υπ'αριθμ. 43/2023 από 14/08/2023, Εγκυκλίου του e - ΕΦΚΑ , αναφέρεται ότι δίνεται η δυνατότητα για χρήση της μάχιμης 5ετίας, είτε ως συντάξιμος χρόνος ή εναλλακτικά ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης, δηλαδή ως χρόνος βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής για το προσωπικό.

Προϋπόθεση για την αναγνώριση της 5ετίας, παραμένει να έχουν συμπληρωθεί τα 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, καθώς δεν προβλέπεται η αναγνώρισή της νωρίτερα, ανεξάρτητα αν έχουν καταβληθεί ήδη οι αναλογούντες εισφορές.

Εφόσον πλέον κατατεθούν αιτήματα των συναδέλφων για εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου, ο χρόνος της μάχιμης πενταετίας θα προσμετράται άμεσα με την αντίστοιχη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη(αύξηση έως και 3 κλιμάκια), που θα αντιστοιχεί στα συν 5 έτη πραγματικής υπηρεσίας.

Απαιτείται άμεσα να προβούμε σε όλες τις ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα θέματα που προκύπτουν σχετικά με τις επιπτώσεις θετικές ή αρνητικές από την εφαρμογή της εγκυκλίου.

Μόνο μετά από τις απαραίτητες διευκρινίσεις θα είναι σε θέση οι συνάδελφοι να αξιολογήσουν ανά περίπτωση 

 και βάση των προσωπικών τους δεδομένων, εάν η χρήση του ανωτέρω δικαιώματος είναι προς το συμφέρον τους.

Παρά την δαιδαλώδη νομοθεσία και την καθυστέρηση στις εφαρμοστικές εγκυκλίους, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καλύτερες εργασιακές, μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους συναδέλφους.

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Αντιπρόσωπος Ν. Ηρακλείου στην Π.Ο.Α.Σ.Υ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis