Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:59 | 21/03/2024

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Carles Casajuana είχε εχτές το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Κατόπιν τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος κι αμέσως μετά ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (Π.Σ.Α.Π.).

Την ίδια στιγμή μαθητές της Α’ Λυκείου του 14ου Γ.Ε.Λ. Αθηνών επισκέφθηκαν εχτές τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Οι 25 μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Σχολείου και τον Θεολόγο καθηγητή τους επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο για να συνομιλήσουν μαζί του στο πλαίσιο του μαθήματος «Το μυστήριο της Ιερωσύνης». Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και του έθεσαν ερωτήματα τόσο προσωπικά όσο και για το έργο της Εκκλησίας.

Ειδικότερα, οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για την καθημερινότητα του Μακαριωτάτου και για το πρόγραμμά του, ενώ τον ρώτησαν για ποιο λόγο αποφάσισε να γίνει κληρικός.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφού ενημέρωσε τους μαθητές για το καθημερινό του πρόγραμμα, τις συναντήσεις, αλλά και την αγαπημένη του ενασχόληση που είναι το διάβασμα και η συγγραφή, αναφέρθηκε στις σπουδές του, καθώς και στην επαγγελματική του πορεία ως εκπαιδευτικού.

Μίλησε για τη γνωριμία του με τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο και τη μέριμνά του και την αγάπη του για τους κωφούς, τους νέους και τις ευπαθείς ομάδες και σημείωσε ότι έτσι αποφάσισε να γίνει κληρικός και να υπηρετήσει στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά και σέβεται την ελευθερία όλων των ανθρώπων. Επίσης, κάλεσε τους νέους να έρθουν στην Εκκλησία και να την γνωρίσουν, ενώ σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση της γυναίκας στην Εκκλησία και για το θεσμό των διακονισσών ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους ρυθμούς της σύγχρονης εποχής και στον τρόπο ζωής. Ακόμη, έκανε λόγο για την ανάγκη προσφοράς και διάθεσης να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος τονίζοντας ότι σήμερα η εποχή μας χρειάζεται εθελοντισμό και προσφορά.

Ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, να έχουν υγεία και δύναμη και τους συμβούλευσε σε κάθε δυσκολία να ψάχνουν να βρουν τον δρόμο και ανθρώπους που θα τους καταλαβαίνουν και θα τους βοηθούν και προσέφερε στον καθένα ως ευλογία ένα μικρό σταυρουδάκι.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΠΗΓΗ:Ecclesia.gr / Μ. Αδαμόπουλος

orthodoxia.info

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis