Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
iparxifilaka.jpg
11:59 | 03/08/2023

Τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τα «ΝΕΑ», για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας σχολίασε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Prime» της ΕΡΤ, ο κ. Νικόλαος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία.

Εξήγησε ότι «έχουμε ένα δημοσίευμα λοιπόν από τα ΝΕΑ, εξ’ αφορμής ενός εγγράφου το οποίο το Αρχηγείο της Αστυνομίας έστειλε στις υπηρεσίες. (…) Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το οποίο έχει καταγγελθεί επίσημα ή ένα περιστατικό το οποίο να είναι γνωστό ή να έχει ξεκινήσει διαδικασία από κάποιες τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές. Εμείς σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, είτε είναι ηθικής τάξεως κακοποιητική συμπεριφορές, είτε είναι βάναυσες συμπεριφορές, είτε είναι συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με τον επαγγελματισμό των αστυνομικών, εννοείται ότι είμαστε απέναντι, εφόσον όμως υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές θα γίνει η αντίστοιχη έρευνα».

Σχετικά με το αν ο κ. Ρήγας έχει αντιληφθεί να συμβαίνουν κακοποιητικά περιστατικά, ανέφερε: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας και αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε υποπέσει, εμείς ως συνδικαλιστικός φορέας θα ήμασταν από τους πρώτους οι οποίοι θα είχαμε λάβει γνώση, με την έννοια της υποστηρικτικής προς τους συναδέλφους. (…) Έχουμε δει συμπεριφορές οι οποίες πολλές φορές δε συνάδουν (με την αντίληψη του σώματος), παραδείγματος χάρη μεταξύ διοικούντων προς τους υφισταμένους. Έχουμε κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε και νομικής φύσεως και πειθαρχικής. Από ‘κει και πέρα όμως, επειδή είναι πολύ λεπτό ζήτημα, ας είμαστε προσεκτικοί να δούμε τις επόμενες μέρες αν υπάρξει κάτι. Αν υπάρξει κάτι πρέπει να διενεργηθεί έρευνα και να εξεταστούν τα περιστατικά».

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis