Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
yat_intime
20:24 | 12/12/2023

Κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής και του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής

 

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες αστυνομικοί έδωσαν βροντερό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες 11/12/2023 στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στο Γουδί, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, συνεπεία του βαρύτατου  τραυματισμού του συναδέλφου μας Γιώργου στο Ρέντη. 

Η οργή των συναδέλφων που βρέθηκαν στο Γουδί μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι διατυμπάνισαν προς όλες τις κατευθύνσεις το πόσο έκθετος είναι ο θεσμός της Αστυνομίας και πόσο ανυπεράσπιστοι και αναλώσιμοι είναι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί.

Η οδός Κατεχάκη σείστηκε συθέμελα από συνθήματα όπως:

  • «Γιώργο γερά και σύντομα κοντά»
  • «Γιώργο κρατήσου είμαστε μαζί σου»
  • «Δεν είμαστε 100 δεν είμαστε 200, είμαστε χιλιάδες και έρχονται άλλοι τόσοι»
  • «Τέρμα, η κοροϊδία, έξω από τα γήπεδα η Αστυνομία»
  • «Ποτέ ποτέ δεν χάνουμε ελπίδα, δεν είναι η ζωή μας μια φωτοβολίδα…»
  • «Τέρμα ως εδώ δεν είναι οι ζωές μας για μια χούφτα ευρώ»
  • «Άκουσέ μας Υπουργέ διώξε μας από τις ΠΑΕ» 

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν δυναμικά στο κάλεσμα της Ε.ΑΣ.Υ.Α., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Ειδικών Φρουρών & Ειδικών Φρουρών, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας,η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Αστυνομικών εκ Συνοριακών Φυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων νομού Αττικής, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και η Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής και μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους μας βροντοφωνάξαμε προς όλες τις κατευθύνσεις:

  • Δεν κοστίζει η ζωή του Αστυνομικού 30 €
  • Έξω η Αστυνομία από γήπεδα αρένες

     

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γιάννης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ Κων/νο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο, αντιλαμβανόμενος τη σημαντικότητα της στιγμής, προσήλθε στο χώρο της  συγκέντρωσης και συνομίλησε με τους διαδηλωτές αστυνομικούς. Η πορεία επέστρεψε στην έδρα της Υ.Α.Τ. όπου μεταφέραμε στους παρισταμένους όλα όσα ανακοίνωσε ο κ. Υπουργός, καθ’ ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να ενημερωθούν άπαντες τη στιγμή που η συζήτηση έλαβε χώρα στην κεφαλή της πορείας. Επειδή ουδόλως ικανοποιηθήκαμε από τα όσα συζητήσαμε με την Ηγεσία, αλλά και επειδή δεν υπήρξε ουδεμία  Κυβερνητική αναφορά στο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα δήθεν μέτρα που ανακοινώθηκαν για πολλοστή φορά για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ανακοινώσαμε στους συναδέλφους ότι θα εντατικοποιήσουμε και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και με ακτιβιστικές ενέργειες.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επαναφορά του ν. 3479/2006 (νόμος Ορφανού) για αδικήματα που σχετίζονται  με την αθλητική βία, τη θεσμοθέτηση του ιδιώνυμου αδικήματος και την απεμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας από όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων. Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να πεισθεί η επίσημη Πολιτεία και επιτέλους να θεσμοθετήσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας !      

Υ.Γ. Ευχόμαστε περαστικά στον Γιώργο και γρήγορα πίσω μαζί μας.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Για το Δ.Σ. της ΕΝ.ΑΞΙ.Α

Ο Πρόεδρος Νικολάου Κανέλλος

Ο Γενικός Γραμματέας Μαντζιώρος Ευάγγελος

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Ο Πρόεδρος Ντούμας Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας  Μαυροεϊδάκος Ευστράτιος 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis