Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
υατ
17:59 | 22/04/2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τιμήθηκε σήμερα από την Ομοσπονδία μας ο Ήρωας της Ελληνικής Αστυνομίας, αείμνηστος Αρχιφύλακας Γιώργος ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του που επέδειξαν απαράμιλλη τόλμη και αποφασιστικότητα για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ δέχονταν μια πρωτοφανή δολοφονική επίθεση τη νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου 2023, στου Ρέντη.

Η τιμητική – αφιερωματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο Ημερίδας με θέμα «Όχι στη βία, ναι στον αθλητισμό», παρουσία των γονιών και της αδελφής του Γιώργου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ, σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, εκπροσώπων των Πολιτικών Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών φορέων.

Εικόνα
1
Διαβάστε επίσης

Με την ενδεδειγμένη τήρηση ενός λεπτού σιγή και τη λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΣ να κυριαρχεί στις ομιλίες όλων των προσκεκλημένων, η Ομοσπονδία επιτελεί για άλλη μια φορά το χρέος της σε συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την οικογένεια του Γιώργου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ότι, όχι μόνο δεν ξεχνά τη θυσία του, αλλά απαιτεί σθεναρά από την πολιτεία να θωρακίσει θεσμικά και οικονομικά το λειτούργημα του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αναφέρθηκε στην προηγηθείσα αστυνομική επιχείρηση προσαγωγών δεκάδων υπόπτων για τη δολοφονία του συναδέλφου μας και εξέφρασε τα συγχαρητήρια όλων μας σε όσους και όσες συνέβαλαν σε αυτήν την θετική εξέλιξη. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπενθυμίσει ότι το Αστυνομικό Σώμα αιμορραγεί, όπως έδειξε και το πρόσφατο τραγικό συμβάν με το συνάδελφό μας που έχασε τη ζωή του στο μεροκάματο, πασχίζοντας για την επιβίωση.

Για το πάντα επίκαιρο θέμα της οπαδικής βίας, επισήμανε το γεγονός ότι συνολικές προσπάθειες ετών για την αντιμετώπισή της έχουν πέσει στο κενό διότι ως πολιτεία και ως κοινωνία, δεν μας απασχολεί ο πυρήνας του προβλήματος. Ο αθλητισμός έχει εμπορευματοποιηθεί προ πολλού και το φίλαθλο πνεύμα έχει υποχωρήσει. Γι’ αυτό η Ομοσπονδία προβάλλει αυτήν τη διάσταση με αφορμή και την εξαγγελία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη ΒΡΟΥΤΣΗ, ότι προσεχώς θα ψηφιστεί ένας νέος νόμος πλαίσιο για τον αθλητισμό. Τάχθηκε δε υπέρ του διαλόγου όλων των αθλητικών, των συνδικαλιστικών και των κοινωνικών φορέων, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να προκύψει ένα αποτελεσματικό νομοθέτημα, κάνοντας πράξη και όσα ήδη προβλέπονται από τη νομοθεσία, όπως είναι τα Προγράμματα και οι Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών.

Ιδιαίτερη και συγκλονιστική στιγμή, η από καρδιάς τοποθέτηση του πατέρα του Γιώργου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ, Αθανάσιου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία μας για όσα κάνει, ώστε να μην πάει χαμένη η θυσία του γιού του, απευθυνόμενος ειδικότερα στους εκπροσώπους της πολιτείας, ευχήθηκε να συνεχίσουν όλοι πραγματικά να είναι δίπλα στην οικογένειά του.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πρωθυπουργό, διαβεβαίωσε τον πατέρα του Γιώργου ότι δεν θα μείνουν μόνοι τους, ενώ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα υπάρξει, μετά από πολλά χρόνια, επανεξέταση του πλέγματος προστασίας και υποστήριξης -ηθικής και οικονομικής- των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας. Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης ΒΡΟΥΤΣΗΣ, αναφέρθηκε στα αίτια του φαινομένου της βίας (διαχρονικές ευθύνες, ατιμωρησία κλπ) και τόνισε ότι τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και της βίας, φαίνεται ότι πιάνουν τόπο. Κάλεσε δε τους φορείς να συμμετάσχουν (έως το τέλος Απριλίου), στο διάλογο για το νέο αθλητικό νόμο.

Υποκλινόμενοι επίσης στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Λυγγερίδη, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος ΜΑΛΛΙΟΣ, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Κωνσταντίνος ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος - ΝΙΚΗ κ. Δημήτριος ΝΑΤΣΙΟΣ, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κωνσταντίνος ΜΠΑΡΚΑΣ, Βουλευτής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κα Νάντια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών U.S.P.E. κ. Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ.

Ουσιαστικές ήταν και οι ομιλίες του Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Γεωργίου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αρμοδίου για θέματα αθλητικής δικαιοσύνης, καθώς και του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξανδρος ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ, η Συντονίστρια του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και Υποψήφια Ευρωβουλευτής, κα Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος  κ. Αστέριος ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος κ. Σωτήριος ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Ιωάννης ΣΚΟΥΡΑΣ, ο Πρόεδρος ΤΑ.ΠΑ.Σ.Α., Υποστράτηγος κ. Ευάγγελος ΜΑΝΩΛΗΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΜΑΓΓΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διαβατηρίων & Εγγράφων Ασφαλείας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΑΣΒΕΣΤΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος κ. Βασίλειος ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος κ.  Αθανάσιος ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΚΑΜΠΡΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος κ. Χρήστος ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Περιπολιών/ Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος κ. Σωτήριος ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗΣ, ο Διοικητής ΥΜΕΤ, Ταξίαρχος κ. Αντώνιος ΣΓΟΥΡΔΟΣ, ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, Α/Δ κ. Λάμπρος ΚΟΥΤΡΑΣ, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Μεταγωγών Αστυνομικός Διευθυντής κ. Διογένης ΣΑΡΡΗΣ, ο Ταμίας της ΠΟΑΞΙΑ κ. Αθανάσιος ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΥΠΣ κ. Νικόλαος ΛΑΒΡΑΝΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ κ. Γεώργιος ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ και η Γραμματέας Ισότητας Φύλων κα Αικατερίνη ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ και άλλοι.

Συντονιστής των εργασιών ήταν ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis