Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:13 | 08/06/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου:

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023 επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών έξωθεν του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεάπολης στη μνήμη των αστυνομικών Αρχ/κα ΚΟΚΟΛΑΚΗ Νικόλαο και Αρχ/κα ΣΑΚΚΑ Σαράντο, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος κατά την απόδραση κρατουμένων. Ήταν 08 Ιουνίου 1989 όταν πραγματοποιήθηκε η γνωστή « απόδραση ασπιρίνη» κατά την οποία δολοφονήθηκαν οι δύο αστυνομικοί, αφήνοντας αναπλήρωτο κενό τόσο στη δική τους οικογένεια όσο και στην Ελληνική Αστυνομία.

Εικόνα
2

  

Εικόνα
 Νικόλαου Κοκολάκη και του Σαράντου Σακκά

Στην τελετή παρευρέθησαν και τίμησαν τους πεσόντες αστυνομικούς με την παρουσία τους: ο Πανοσιολογιότατος πρωτοσύγκελος της Ιερας Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, η υποψήφια βουλευτής Λασιθίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής κ. Σπυριδάκη Αικατερίνη, ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Θραψανιώτης Εμμανουήλ,

Εικόνα
 Νικόλαου Κοκολάκη και του Σαράντου Σακκά

 

Εικόνα
 Νικόλαου Κοκολάκη και του Σαράντου Σακκά

ο Αντιπεριφερειαρχης Λασιθίου κ. Ανδρουλάκης Ιωάννης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Ζερβός Αντώνιος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του δήμου Αγίου Νικολάου κ. Κοκκίνης Νικόλαος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεάπολης κ. Μηναδάκης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπαρμπούνης Γεώργιος, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάρδα Μαρία, ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής κ. Μπελούκας Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας και Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθιου Α/Υ΄κ. Παναγιωτάκης Γεώργιος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Λασιθίου πύραρχος κ. Γεροδήμος Κωνσταντίνος, ο διοικητής του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου πλωτάρχης κ. Παττακός Κωνσταντίνος, ο διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεάπολης κ. Βλάσης Νικόλαος, ο διοικητής του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικού Κατάστήματος Νεάπολης Υ/Β΄ κ. Ταμπακάκης Εμμανουήλ, ο αρχιφύλακας της σωφρονιστικής υπηρεσίας κ. Χουλάκης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Α΄ Δωδεκανήσου  κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γιανναδάκης Μανούσος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ και Γεν. Γραμματέας της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών  κ. Ζερβάκης Πέτρος, ο πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ. Ρεθύμνου κ. Γύπαρης Ανδρέας, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Λασιθίου κ. Μελισουργάκης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπόνης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εξωτερικών Φρουρών Σ.Κ. Νεάπολης κ. Τριντάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεάπολης κ. Βισκαδούρος Γεώργιος, συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου.

   Η Ένωση μας οφείλει να ευχαριστήσει όλους όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους στην εκδήλωση και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη κεντρική πολιτεία να πράξει το αυτονόητο, αναγνωρίζοντας το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες συναδέλφους μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΜΒΑΣΑΚΗΣ Μιχαήλ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΙΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis