Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ηπα
11:44 | 14/06/2023

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε σήμερα πως συζήτησε με τον κινέζο ομόλογό του Τσιν Γκανγκ, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, «τις προσπάθειες για να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας» μεταξύ των δύο χωρών.

«Συνομίλησα απόψε τηλεφωνικά με τον κρατικό σύμβουλο και υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Τσιν Γκανγκ. Συζητήσαμε τρέχουσες προσπάθειες για να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά και διμερή και παγκόσμια ζητήματα», έγραψε στο Twitter ο Μπλίνκεν, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί την Κυριακή στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης

Ο αμερικανός υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το να διατηρηθούν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας για να γίνεται με υπεύθυνο τρόπο η διαχείριση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πεκίνο ώστε να αποφεύγονται εσφαλμένοι υπολογισμοί και συγκρούσεις και έθιξε μια σειρά διμερών και παγκόσμιων ζητημάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Ο Μπλίνκεν επίσης «δήλωσε ξεκάθαρα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις διπλωματικές δεσμεύσεις τους για να θέτουν ζητήματα που δημιουργούν ανησυχία, καθώς και για να αναδεικνύουν δυνητικούς τομείς συνεργασίας», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να μεταβεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην Κίνα, μια επίσκεψη η οποία είχε αναβληθεί το Φεβρουάριο μετά την είσοδο ενός κινεζικού μπαλονιού στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσαν την Παρασκευή αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Μπλίνκεν πρόκειται να φθάσει στο Πεκίνο στις 18 Ιουνίου. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου αμερικανού διπλωμάτη στην Κίνα μετά το ταξίδι που έκανε εκεί τον Οκτώβριο του 2018 ο προκάτοχός του Μάικ Πομπέο, ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομασθούν.

Η επίσκεψη αυτή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis