Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:39 | 19/09/2023

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης  συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας τέθηκαν από πλευράς της Ένωσης μας σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούν την υπηρεσιακή καθημερινότητα των Συναδέλφων μας, οι οποίοι υπηρετούν στις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε η υποστελέχωση των μάχιμων υπηρεσιών η οποία σε συνδυασμό με τις επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην αστυνόμευση και την εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, ζητώντας γενναία ενίσχυση με Ειδικούς Φρουρούς εν όψη και των επικείμενων Έκτακτων Μεταθέσεων του Οκτωβρίου, ώστε τα αποδεκατισμένα ΑΤοι ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ και ΔΙ.ΑΣ, να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες για την καταπολέμηση της Εγκληματικότητας. Η ενσωμάτωση επίσης των Συναδέλφων Ειδικών Φρουρών οι οποίοι στελεχώνουν τις ΟΠΠΙ στις κείμενες διατάξεις του ΠΔ 211/2005 ώστε να απολαμβάνουν ίσης μεταχείρισης με το σύνολο του θεσμού μας, προτάθηκε από πλευράς της Ένωσης μας ως μονόδρομος ώστε να αρθεί αυτή η τεράστια σε βάρος τους το συντομότερο δυνατόν.

Ζητήματα αστυνόμευσης, στατικών φυλάξεων και κατασπατάλησης δυνάμεων αναφέρθηκαν επίσης, καταθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις για την επίλυση τους.

Τέλος θέματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών τέθηκαν υπόψιν του κ. Αρχηγού  ώστε να βελτιωθούν άμεσα οι εργασιακές συνθήκες των Συναδέλφων μας, καθώς και οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες με γνώμονα την ασφάλεια τους. Ο κ. Αρχηγός όντας γνώστης των τιθέμενων δεσμεύθηκε πως θα τα εξετάσει με σκοπό την επίλυση τους.

Το προσεχές διάστημα η Ένωση μας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με θεσμικούς, υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, με σκοπό την βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας των συναδέλφων μας, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών στον τομέα της ασφαλείας.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis