Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 09/12/2023

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του ανθρώπου που δίνει τη μάχη της ζωής του.

«Ο άνθρωπος αυτός με πολύ μεγάλες δυσκολίες ήταν εκεί που όφειλε να είναι για να προστατέψει όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και αυτό το νέο παιδί είναι πιθανό, μακάρι να μη συμβεί, να μη γυρίσει σπίτι του. Και προσευχόμαστε όλοι για να γυρίσει υγιής και όσο πιο δυνατός στο σπίτι του. Αυτό τα ξεπερνάει όλα», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης

«Οι εγκληματίες- γιατί μιλάμε για εγκληματίες δεν νομίζω ότι κάποιοι εξ αυτών που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει το φιλέ, το σετ, πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα- δεν διαχωρίζονται σε κόκκινους, κίτρινους, πράσινους. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Οι εγκληματίες όμως είναι εγκληματίες και στα πανεπιστήμια και στα γήπεδα. Το έγκλημα δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσδιορίζεται με κάποιο πρόθεμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει εξαγγείλει μια σειρά από αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και επισήμανε ότι πηγή του προβλήματος είναι πως αυτή η παραβατική συμπεριφορά είναι κλιμακούμενη. «Ξεκινούν από ήπιες ποινικά συμπεριφορές, κάποια πλημμελήματα, τα οποία είναι όμως πολύ σοβαρά. Τι συνέβαινε για όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας; Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πλημμεληματικών περιπτώσεων, συλλαμβάνονταν, πήγαιναν στη διαδικασία του αυτοφώρου, έπαιρναν και μια - δύο αναβολές, δικάζονταν κάποια στιγμή και έβγαιναν έξω με αναστολή. Σε δύο εβδομάδες ξαναπήγαιναν στο γήπεδο του μπάσκετ, του βόλεϊ, του χάντμπολ, οπουδήποτε και πάλι τα ίδια. Τώρα θα μένουν «μέσα», εφόσον καταδικαστούν», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικές οι αλλαγές γιατί και στα κακουργήματα, η προηγούμενη Κυβέρνηση, που φωνάζει, μείωσε τις ποινές και εκεί. Και εκτέλεση των ποινών χωρίς αναστολή».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τον Αύγουστο και σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει έλεγχοι στους συνδέσμους και στα γήπεδα γίνονται και έχουν σφραγιστεί πολλοί σύνδεσμοι.

«Είναι προφανές όμως ότι τρέχει και η Κυβέρνηση, τρέχει και η εγκληματικότητα . Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο. Είπε όμως και κάτι άλλο. Ότι αυτές οι ανακοινώσεις θα είναι δυναμικές. Δηλαδή με βάση τη συμμόρφωση κάποιων. Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Δεν μπορεί κάποιοι να ανέχονται αυτές τις συμπεριφορές ή να μην είναι σφόδρα απέναντί τους», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

«Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ποδοσφαιριστές, τους μπασκετμπολίστες, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους συντριπτικά πολλούς φιλάθλους, που θέλουν να πάνε με τις γυναίκες τους, με τα παιδιά τους, με τους φίλους του να δούνε έναν αγώνα και κάποια στιγμή εδώ και πολλά χρόνια έχουν φτάσει στο σημείο της αηδίας, της αποστροφής. Τους εγκληματίες πρέπει να τους βάλουμε απέναντι και πρέπει να τους βάλουμε απέναντι όλοι. Προφανώς η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της, με κυριότερο να μπουν στη φυλακή όταν παρανομούν», τόνισε.

Σε ερώτηση αν ενδέχεται να πάμε σε αναστολή πρωταθλημάτων απάντησε ότι δεν θέλει να μπει σε κάτι συγκεκριμένο.

«Δεν προεξοφλούμε κάτι», σημείωσε ενώ υπογράμμισε πως όλες οι ανθρώπινες ζωές έχουν την ίδια αξία.

«Το «ως εδώ» να συνοδεύεται από πράξεις. Και έχει γίνει πολλές φορές, θα γίνει και τώρα και σας το ξαναλέω: Εμείς δεν θέλουμε να λέμε σε κανέναν ότι πατιέται ένα κουμπί και λύνονται όλα. Θα χρειαστούν, ενδεχομένως, κι άλλα μέτρα κι άλλες παρεμβάσεις», πρόσθεσε ενώ είπε ότι αυτοί που την επόμενη φορά θα κάνουν κάτι αντίστοιχο μετά το νέο Ποινικό Κώδικα, θα είναι στη φυλακή και όχι στο γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικα και τη συμφωνία με την Τουρκία να επισκέπτονται Τούρκοι πολίτες δέκα ελληνικά νησιά για επτά ημέρες χωρίς βίζα, ανέφερε πως πρόκειται για διαχρονικό αίτημα των κατοίκων, των επιστημονικών φορέων, των εκπροσώπων των εργαζομένων, των Δημάρχων, των Περιφερειαρχών. «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο μιας πολύ σημαντικής διμερούς συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, μαζί με τους συνεργάτες και τους Υπουργούς των δύο κρατών. Απεδείχθη πολύ σημαντική τελικά αυτή η επίσκεψη και πολύ σημαντική και για τη χώρα μας και για την Τουρκία. Και οι διμερείς συσκέψεις που έγιναν και οι συμφωνίες που υπεγράφησαν και η Διακήρυξη φιλίας», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε : «Ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη: Υπεγράφη μια Διακήρυξη που δεν είχε υπογραφεί για πολλές δεκαετίες. Προφανώς το ξαναλέω όλα πρέπει να κρίνονται καθημερινά. Αποτυπώθηκε μια εμπέδωση σε ένα πολύ καλό κλίμα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε με σαφήνεια τις ελληνικές θέσεις και για το Κυπριακό, και για τη μειονότητα και για το ότι είναι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία που θέλουμε να επιλυθεί επί τη βάση του Διεθνούς Δικαίου, ο καθορισμός ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας. Εκφράστηκαν με πλήρη σαφήνεια οι ελληνικές θέσεις, όμως είδαμε και από τις δύο πλευρές ότι συμφωνούν -μένει αυτό να το βλέπουμε συνεχώς να αποτυπώνεται- ότι οι διαφωνίες μας δεν πρέπει να παράγουν κρίσεις. Αυτό είναι σημαντικό».

Ερωτήσεις πόσο πιο κοντά ήρθαμε στη Χάγη απάντησε πως «δεν μας αρέσουν οι προβλέψεις, ούτε τα μεγάλα λόγια». Σημείωσε ότι μια είναι η διαφορά μας με την Τουρκία.

«Και το είπε και ο Πρωθυπουργός, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα είναι ένα Κράτος που διαχρονικά σέβεται το Διεθνές Δίκαιο με την κύρωση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και πάρα πολλές φορές το έχει αποδείξει. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε βήμα - βήμα. Θεωρούμε ότι έχει γίνει πρόοδος στη ρητορική, στην αποτύπωση της ηρεμίας, στις πολύ σημαντικές οικονομικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί», ανέφερε.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis