Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 06/12/2022

Ο σοβαρός τραυματισμός του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, έχει προκαλέσει αναβρασμό στις κοινότητες των Ρομά.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε επίσης

Εντωμεταξύ, αναβρασμός επικαρατεί » οι Ρομά στη Θεσσαλονίκη, με τους συγγενείς να αγωνιούν για την έκβαση της υγείας του ανήλικου, που είναι και πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών.

Ο 16χρονος υποβλήθηκε χθες το πρωί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από τον αστυνομικό και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί που τον παρακολουθούν λένε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο, κατέθεσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 16χρονο, αλλά να πυροβολήσει στα λάστιχα του αγροτικού. Σύμφωνα με το Star, ο αστυνομικός είπε: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, πυροβόλησα δύο φορές για εκφοβισμό. Ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα και έγινε ό,τι έγινε. Από την ένταση της στιγμής και την αστάθεια της μηχανής η μία σφαίρα έφυγε στον αέρα και η άλλη βρήκε τον 16χρονο. Εγώ ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα».

Ο 34χρονος αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ έχει συλληφθεί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι συνάδελφοί του που συμμετείχαν στην καταδίωξη κατέθεσαν χθες στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης.

Οργή από Ρομά: «Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»

Απειλές πως θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους εξαπολύουν οι συγγενείς του παιδιού.«Να το σταματήσουν, να ρίξουν στο λάστιχο, να περιμένει, όχι να ρίξει στο κεφάλι. Ποιος ο λόγος να ρίξει στο κεφάλι», είπε ένας συγγενής του παιδιού.

«Κρέμεται λέει η ζωή από μια κλωστή, τώρα αν πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας, δεν είναι καλοί οι τσιγγάνοι. Και ποιος είναι καλός; Ο νόμος;», είπε ένας άλλος.

Η γιαγιά του παιδιού είπε κλαίγοντας ότι ελπίζει σ’ ένα θαύμα, ενώ απειλές εκτόξευσε ο παππούς του 16χρονου. «Σήμερα θα πάρω το όπλο και θα πάω στο πρατήριο και θα τον κάνω ανταλλακτικά. Θα του βγάλω τα άντερα», είπε ο παππούς του 16χρονου, Σάββας Φραγκούλης. Ο ίδιος εκφώνησε το όνομά του μπροστά στις κάμερες:

Ρομά έκαψαν κάδους απορριμμάτων και αναποδογύρισαν αυτοκίνητά

Νέα επεισόδια από Ρομά σημειώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Ρομά έστησαν αρχικά χθες Δευτέρα, οδοφράγματα με κάδους σκουπιδιών στην Κωνσταντινουπόλεως, στη Θεσσαλονίκη, στους οποίους έβαλαν φωτιές. Όπως μετέδωσε το ThessToday φώναζαν «θέλουμε δικαιοσύνη» και «θα πάρουμε πίσω το αίμα του παιδιού».

Σύμφωνα με το Thestival, η Αστυνομία τους επιτηρούσε από απόσταση για να μην προκληθούν επεισόδια, ωστόσο νεαροί αναποδογύρισαν αυτοκίνητα από την οργή τους.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά, κατευθύνονταν συχνά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, προκαλώντας εντάσεις.
Επεισόδια και προσαγωγές σε πορεία συμπαράστασης στον 16χρονο

Λίγη ώρα αργότερα, στην πλατεία Καμάρας, στο σημείο όπου ήταν προγραμματισμένη η πορεία συμπαράστασης στον 16χρονο που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, οι συγκεντρωμένοι πέταξαν κροτίδες, μολότοφ και αντικείμενα πριν ξεκινήσει η πορεία.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε χθες σε προσαγωγές έξι ατόμων, μετά την ένταση σε συγκέντρωση και πορεία ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis