Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος
14:59 | 09/02/2024

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Θέμα: «Δηλώσεις επιθυμίας αστυνομικών – ειδικών φρουρών»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού, με το υπ’ αριθμ. 1647/24/261950 έγγραφό της, ζήτησε από το αστυνομικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Α. να υποβάλλει δηλώσεις ενδιαφέροντος για πρόσθετη εργασία πέραν του προβλεπομένου ωραρίου με σχετική αποζημίωση.

Από την πλευράς μας, οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Α) Συμφωνούμε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των απολαβών των συναδέλφων μας και του οικογενειακού τους προϋπολογισμού συνολικά, σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα.

Β) Ουδείς διαφωνεί με την αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού στο έπακρον, εφόσον οι θετικές πρωτοβουλίες της διοίκησης:

i) δεν προσκρούουν στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την ανάληψη-παράδοση υπηρεσίας,

ii) δεν οδηγούν στο να απεμποληθεί το δικαίωμα της Ημερήσιας Ανάπαυσης (π.δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού») και

iii) διασφαλίζουν ταυτόχρονα με την πρόσθετη αποζημίωση και την επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη του αστυνομικού. Άλλως, θα πρόκειται για αμφισβήτηση της εργατικής νομοθεσίας και κατάφορη εκμετάλλευση του αστυνομικού προσωπικού.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης των συναδέλφων μας για βελτίωση των οικονομικών τους απολαβών, γνωρίζετε ότι η Ομοσπονδία μας διεκδικεί και απαιτεί από την Κυβέρνηση ένα δίκαιο μισθολόγιο το οποίο θα καλύπτει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού. Εφόσον πρόθεσή σας είναι ενδεχομένως με αυτά τα πρόσκαιρα μέτρα η μερική ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζομένων συναδέλφων μας, οφείλετε να λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις και τον προβληματισμό μας.

Η ουσιαστική αποζημίωση του αστυνομικού για την επικίνδυνη εργασία του, είναι μείζονος σημασίας ζήτημα για όλους.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis